Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 5431
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Andras555
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172080 Üzenet linkje2011-08-04 19:41:05  Válasz a #172033. hsz-ra

v9erika!

Sajnálom de nem oda megyünk!
Tegnap hívtak az utazási irodából, hogy a polydor főbérlője kicsit több szobát adott ki mint amennyi van neki.
Ezért átraknak minket a Demos Apartman-ba.
Állítólag sikerült ott is egy 2szobás és nappalis apartmant lefoglalni nekünk.
Kíváncsi leszek mert a neten csak egyszobás + nappalis 4 ágyast találtam.

De majd elnézünk arra polydor felé! icon_smile.gif

# 5432
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
V9erika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172081 Üzenet linkje2011-08-04 19:48:17  Válasz a #172080. hsz-ra Előzmény #172080

Jaj, az nem jó.. vagy ki tudja, lehet, hogy így jobban jártok. Legalább ez közelebb lesz a tengerhez? Remélem minket már nem raknak át máshová. Ti is a Dias Zeussal utaztok egyébként?
# 5433
Andreas27
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172086 Üzenet linkje2011-08-04 20:21:15 

Sziasztok!

Végre...
Holnap reggel 4-kor kelünk, és irány Tolo. Köszönöm mindenkinek, aki itt a fórumon írt róla. Most először ugyan, de mégis régi ismerősként találkozhatok vele:-)Már nagyon várom. HA visszatérek, majd mesélek én is. Remélem csak öregbíthetem nevét.

Üdv: András

# 5434
Blajapa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172098 Üzenet linkje2011-08-04 21:07:54  Válasz a #172059. hsz-ra Előzmény #172059

Szia Melus!

A pakolással már végeztünk, most a lakást kell összerázni indulás előtt.

Megpróbálok a hazaérkezésünk után egy kis élménybeszámolót összeállítani, és megosztani mindenkivel.

Köszi a jókívánságokat.

Üdv. és a várakozás alatt egyre közelebb kerülsz az utazás napjához.

# 5435
Andras555
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172113 Üzenet linkje2011-08-05 09:24:05  Válasz a #172081. hsz-ra Előzmény #172081

v9erika!

Igen velük utazunk.
Elméletileg közelebb leszünk, mi is reméljük, hogy jobban járunk így.

# 5436
Kismano84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172193 Üzenet linkje2011-08-05 22:52:07 

Kedves Tolo- ba készülők!
Visszaérkeztem az Apollon traveles 10 napomról. Jöhetnek a kérdések, ha vannak.
A Yannis apartmanban szálltunk meg, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. A település azon részén van, ahol a szélesebb strand található. 2 szintes, nagyon renben volt. Minden másnap be volt csukva a bejárati ajtó és ezerrel ment a társalgóban a légkondi. Ha a strandról hazaérve meleg volt a szoba, csak nyitva kellett hagyni az ajtónkat és kellemesen lehült a levegő.
A 27- es szoba volt a mienk, földszinti. Jobb, mint a 26- os, mert azelőtt nincsen árnyékot adó fa. Mi reggel a teraszon reggeliztünk az árnyékban. Minden nap jött a takarítónő, elvitte a szemetet a zuhanyzóból és a szekrényből. Új zsákot is tett a helyére. Ez kellemes meglepi volt, mert készültünk szemeteszsákokkal, de bontatlanul hazahoztuk őket. Naponta felsöpört, felmosott mindenhol, letörölte a villanytűzhelyt, kimosta a zuhanytálcát. 3 naponta törölköző és ágynemü csere is volt. A zuhany bejáratánál színes törölköző, ami felfogta a papucsunkról lecsorgó vizet, nem tocsogtunk a szobában.
Evőeszközök: 3 kenő kés, 1 kenyérvágó. 3 kanál és villa. 3 csésze, üvegpohár. Asszem 3 lapos, 3 mély, 3 sütis tányér. Vízmelegítő, serpenyő, lábas fedővel. 2 platni, hamar felmelegedtek.
Szunyogháló nem volt, de a Wape elektromos riasztó nyitott ablaknál sem engedte be a dögöket. A teraszon iszogatásnál viszont kíméletlenül támadtak.
A közvetlen közelünkben volt supermarket, pékség, kávézó. Jártam már néhány helyen Görögországban, de ennyi kávézóval és macskával még sehol sem találkoztam:)
Tennék fel ide képeket is a szállásról, de nem tudom, hogyan kell...
Kirándulásik, amiken részt vettünk: Athén, éjszakai Nafplio, Hydra- Spetses.
Leteszteltem a fórumon ajánlott gyrososokat, tényleg a villogó keresztél levő volt a legjobb.
A dinnye kilója már néhány helyen 30 cent alatt van már. Szőlő: 2 féle: apró szemes 9euro, nagyszemü: 2- 2,2 euro/kg. Nektarin, barack is 2 euro/kg. Athénban viszont ezeknek 1 euro volt kilója.
Most ezek jutottak eszembe, de 10 napban persze több tapasztalat rejlik, amint több időm lesz, bővítem a beszámolómat.
Jó éjt!

# 5437
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172197 Üzenet linkje2011-08-06 07:41:35  Válasz a #172193. hsz-ra Előzmény #172193

Szia Kismano84!

Üdvözöllek itthon, bár nyilván szívesen maradtál volna még!
Jó volt olvasni a soraidat, a friss infókkal gyorsabban telik az idő!
Bármi érdekesség jöhet még!
Esetleg nektek melyik hely vált be finom vacsi szempontjából?

Üdv, Melinda

# 5438
Andras555
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172198 Üzenet linkje2011-08-06 08:16:48  Kérdés

Szia kismano84!

Minket érdekelnének a kirándulások mint Athén, Hydra. Megérte-e elmenni, milyen volta a szervezés, mennyi szabad időtök volt ott, melyik irodánál és mennyiért? Robogót, autót béreltetek? Napflióba helyi busszal szeretnék felmenni erről van valami tapasztalatod?

Üdv.:András

# 5439
Soma61
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172209 Üzenet linkje2011-08-06 10:51:05 

Szia kismano84!
Üdv itthon, közöttünk halandok között, kik majd még ezután indulunk!Kérdéseim ezek volnának:utazási idő,útlevél v igazolvánnyal utaztatok?Mi is az Apollonal utazunk, és olvastam a fórumon h ahol a tájékoztatót tartják ott előlehet fizetni menüre,erről tudsz valamit?(Manolis étterem)

Üdv:Soma.

# 5440
Kismano84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172275 Üzenet linkje2011-08-06 17:58:57  Válasz a #172197. hsz-ra Előzmény #172197

Szia Melus16!

Naná, hogy maradtam volna még. A mai napig minden percben a finom homokos tengerparton képzelem magam.
Finomat ettünk a Barbaressában. Az az a hely, ahol minden csütörtökön "görög est" van. 2 zenész pasi hamisítatlan görög zenét játszik, énekel. Ezen a napon más az étlap, drágább, mint általában. Mi ott 2személyes grill tálat ettünk 18 euroért, bőséges volt és finom. 1 pincér van csak, ő rohangál, mint pók a falon, emiatt 45 percbe tellet neki, hogy észrevegye: fizetnénk:) Érdemes 9- re odamenni, ha asztalt akartok. Néhányra ráteszik, hogy foglalt, de ez csak kamu:) Jó hangosan nyomják a zenét, úgyhogy a szomszéd teraszos étteremben is élvezték a hangulatot.
A Manolisban is jót ettünk, és a Romviban. Utóbbiban grillezett kardhalat, grillezett báránybordát, "caccikit" ettünk, ásványvizet ittunk. Deszertnek dinnye. 20 euro volt összesen. Ebben az árban benne volt a kaja előtt kihozott kenyér, valami kenhető krémmel.Deszert csak a Barbaressában nem volt, de akkora tömegben, káoszban nem is csoda, hogy ezzel nem pepecselnek. A Yannis felől ha mentek a központ felé, lesz egy gyorskajálda, nagy terasszal. Ott nem finom a gyroshoz adott pita. Izetlen, száraz.
Magyar étlap van az egyik legjobb helyen levő étteremben, a Panorámában, de az árakban benne van a kilátás is:) A Romvi is a tengerparton van, a kikötőhöz közel,onnan is jó volt a látkép.

Remélem segítettem. További jó tervezgetést!

# 5441
Kismano84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172279 Üzenet linkje2011-08-06 18:24:39  Válasz a #172198. hsz-ra Előzmény #172198

Szia András555!

Robogót, autót nem béreltünk. De bevallom őszintén ott aki autóval közlekedik, le a kalappal. Olyan az út, mintha egyirányú lenne, de mégis elfér a szembeforgalom is valahogy, plussz még mindkét oldalon a parkoló autók... Alig láttunk sérült kasznit. Dugók voltak, főleg, ha megjött a helyközi busz:) Busszal mentünk Naflioban. Szinte minden órában jön a busz, a Yannis mellett megáll. Tyű, szebb, mint, amivel görögbe mentünk. Aztán csak helyközi. 1euro 60cent a jegy. Volt egy kirándulás: éjszaka Naflioba. Hajóval mész este, éjjel azzal jössz vissza. 10euro. Azt mondják, éjszaka is érdemes megnézni a várost. Hát mi összekötöttük a 2 napszakot. Délután átmentünk busszal, megmásztuk az 1000 lépcsőt aztán be is sötétedett. A város szép, hangulatos a fényekben. Velencei stílus, szűk utcácskák, sok ember. Hosszú kikötő, végig kávézók, éttermek mellette. Fél 12- kor indult vissza a hajó. Így csak a hazautat kellett fizetni: fejenként 5 euro. Ezt így be lehet fizetni a telepített idegenvezetőnél: Ritánál.
Athénban már jártunk, de érdemes volt idén is elmennünk oda, mert többet kaptunk a mostani kirándulástól . Fél 8- kor indulás.K.b. másfél óra múlva: Korinthoszi csatorna. 20 perc pihi ott. Lehetett vásárolni a híd végén a boltban, lehetett kávézni, fotózni. Nagy élmény. Hazafele is megálltunk egy kis időre. k.b. 1 óra múlva Athénban voltunk. A márványstadion megnézése, fotózás, indulás tovább. Akropolisz és a belépőjéhez tartozó múzeumok megnézése. Az Akropoliszon asszem 1 órát barangoltunk kötetlenül, egyénileg. Ez délidőben volt, úgyhogy vigyetek ásványvizet! Aztán a Rita elmagyarázott, megmutatott egy egyszerű utvonalat, ami alapján egyénileg megnézhettük a múzeumokat, ha érdekelt. Ebédre is volt idő. Fél 4-ig lehetett mászkálni. Aztán 4-kor átmentünk a városházához, megnéztük az őrségváltást. Aztán hazandulás. Apollonnal mentünk, 28 euro volt + a belépő: 12 euro volt. Nagyon megérte. Ja, indulás napja: csütörtök.
Vasárnap és péntek: Hydra- Spetses. 34euro/fő. 9:30- tól 20:00- ig tartott. Hát a hajó csak ment és ment, jó képek készíthetők a szigetekről, amik mellett elhaladtunk. Delfint is láttunk.A hajón van büfé. 3 szintes.Mantalena a neve.Nafplioba is ez megy.
Hydra k.b 2, 5 óra alatt elérhető. Kis ékszerdoboz. Fehér házak fakó piros tetőkkel, színes ajtókkal, ablakokkal. Meredek kisváros, a házak a hegyoldalba épültek. Szintén sok képet el lehet lőni itt. Hűtőmágnesek 2 euroért beszerezhetők. Szamaragolni is lehet. Sok a csacsi, állnak a tűző napon. Mi kihagytuk, mert gyalogosan sem megterhelő a környéket bejárni. 3 órakor indultunk Spetsesre. 1 óra alatt odaértünk. Fél 6-kor indultunk haza. Nem olyan extra hely, mint Hydra, de a szépsége neki is megvan. A kövezetben minták vannak. Frappé a parton egy kávézóban:3,5 euro. Krémes süti: nagyon nagy adag: 2,5 euro.
Naptej a hajóra kötelezően ajánlott, ha az emeleten utaznátok.
Mi ezeken voltunk, nekünk maradéktalanul bejöttek.

# 5442
Kismano84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172280 Üzenet linkje2011-08-06 18:38:40  Válasz a #172209. hsz-ra Előzmény #172209

Szia Soma!

12 óra: indulás Pestről. Görög idő szerint érkezés 14 óra. Na, ez az útlevél dolog elég vicces volt. Még időben csináltattam újat, mert senki sem mondta, hogy felesleges... Aztán csak pislogtam a határokon, amikor a sofőr mondja, hogy gyűjtsük össze a személyiket, vagy az útleveleket. A személyit gyorsabban fénymásolják a határőrök, úgyhogy ajánlott azt adni.
Visszaindulás: szobák elhagyása: 9 óra, busz érkezik: k.b. 13 óra. Nekünk azt mondták, hogy lesz még 1 óra, amíg szunduznak a sofőrök. Akkorra terveztünk egy búcsúebédet, de nem így lett, mert 20 perc múlva indulás volt! Athénban felszedtünk görögöket, akik Pestre jöttek. Egész úton ricsajoztak, ja és k.b. 1 órát vártunk rájuk... Füldugó ajánlott. A busz hátsó részére pakolták őket. Aztán Larissza, Nei pori, Paralia. Szintén utasfelszedés. Asszem 11 óra volt, mikor teljesen megteltünk... De beletapostak a gázba, a határnál sem volt várakozás, úgyhogy magyar idő szerinti 3 órára Pesten voltunk.

Manolisban lehet venni kajajegyet. Ritától kell kérni, rendeléskor leadni. Többféle 3 fogásos menü van. Egész nap felhasználható. Mi vettünk, megéri!8 euro/fő Az ital nincs benne, de lehet sakkozni: nem kérsz deszertet, helyette kávé, vagy sör, stb. Mi nem bonyolítottuk.

# 5443
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172283 Üzenet linkje2011-08-06 19:02:21  Válasz a #172275. hsz-ra Előzmény #172275

Köszi Kismano a tippeket, ki fogjuk próbálni!
Arra még kíváncsi lennék, hogy csak zene van a Barbaressában, vagy egy kis tánc, tányértörés, tüzeskedés is esetleg!
Én valami ilyesmit keresnék megmutatni a szüleimnek. Ők még nem láttak ilyet, de biztos tetszene nekik!

# 5444
Andras555
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172286 Üzenet linkje2011-08-06 19:19:21  Válasz a #172279. hsz-ra Előzmény #172279

kismano84!

Köszönöm a hosszú beszámolót!
Sokat segített!
Majd én is írok ha megjöttünk!

# 5445
Soma61
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172292 Üzenet linkje2011-08-06 19:39:36 

kismano84!
Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes beszámolót!!!
Minden olyan témában megkaptam a választ ami fontos volt számomra!!
Még egyszer köszönöm!!!

Üdv:Soma.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 362 363 364 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu