Érdeklődni szeretnék, hogy Nidriből el lehet e jutni hajóval a híres tengerpartokra Porto Katsiki, Egremi, mennyibe kerül a jegy milyen sűrűn mennek a hajók, mennyi idő alatt érek ezekre a tengerparokra? Igazából ez a két strandf miatt utaznék ,csak Lefkadára, hogy ezeket a gyönyörű strandokat meg nézzem, de nekem nincs jogosítványom, szóval motor autó nem jöhet szóba. Még annyit ,hogy utazási iroda szervez e ide fakultatív programot? A válaszokat előre is köszönöm
Nidriből el lehet e jutni hajóval a híres tengerpartokra Porto Katsiki, Egremi, mennyibe kerül a jegy milyen sűrűn mennek a hajók, mennyi idő alatt érek ezekre a tengerparokra?
Szia borzi,
mi aug elején voltunk és akkor 2 hajó volt, hetente 1x. Az Apollon travel a Ionian Princess nevű hajóra szervezett fakultatívot, mi a Nikolaos-szal voltunk (ugyan akkora) a Fantastic cruise nevű úton. 2012-ben ez szerdánként volt és tán 25EUR/fő volt az ára ebéddel együtt.
Egremni (2h)-Katziki(40m)-Agiofili(90m). Katzikin főszezonban nem köthetnek ki a hajók így kb 60m-re a parttól áll meg és ott lehet ugrálni a vízbe.
Szóval el lehet jutni, de nem sűrűn és nem sokat leszel ott. Járművel vagy stoppal sokkal jobban jár mindenki.
Legutóbb Hidalgo szerkesztette (2014-01-25 17:58:26), összesen 1 alkalommal
#2126422014-01-25 17:56:38 Válasz a #212636. hsz-ra
Szia. El lehet jutni az említett partokra fakultatív hajókirándulás keretében. Több hajótársaság is indít oda utakat, ár olyan 20-30 euro közt van. Menetidő ha jól emlékszem ~másfél óra. Viszont ha csak tényleg ezek miatt mész a szigetre, akkor lehet érdemes lenne valakihez betársulni akinek van jogosítványa és autóval menni, mert a hajók a kirándulások alkalmával nem sok időt töltenek ezeken a partokon. (pár órát max, de lehet annyit sem)
szeretnék segítséget kérni!
Apollonnal mennénk idén is (3.szorra) és szeretnénk Sarti után valami szép helyre ellátogatni! Sokat hallottunk Lefkadaról így szeretnék véleményt, javaslatot ötletet kérni, hogy jó választás lenne-e?
Ha valaki ment már oda busszal meg tudná mondani hogy mennyi időben?
Mit érdemes megnézni, motorral érdemes-e kirándulni vagy fakultatívval?
Minden válasz érdekes lehet számunkra!
Illetve hogy melyik apartmant ajánlatnátok!
#2126862014-01-27 10:41:51 Válasz a #212685. hsz-ra
Mi is ugyanígy voltunk, hogy Sarit után Lefkada, nem bántuk meg, mert Lefkada szerintem jóval szebb, mint SArti, és a látnivaló is több.
Az út busszal kb 18-20 óra. Motort mindenképpen érdemes bérelni ha van jogosítványod, mert azzal el tudsz jutni szinte mindenhova. Látnivalókról meg rengeteget írtunk már itt a fórumban, kicsit olvass vissza.
#2126872014-01-27 11:35:46 Válasz a #212685. hsz-ra
birsalma!
Lefkada nagyon jó választás, ha megnézed az ott készült fotókat (akár itt, a hsz-em alatt is, meglátod ). Természetesen ha van jogsid, a legjobb opció, ha bérelsz járművet, mert Nidriből mindenképp szét kell nézned a szigeten, az igazi csodák máshol vannak, de mocival is könnyen elérhetők (vagy nehezebben ). Ahogy Maci írta, már mindent leírtunk a topikban, érdemes olvasgatnod, ha soknak találod, 1-2 évre visszamenőleg, vagy a keresőbe írd be, mire vagy kíváncsi.
Hú, nehéz dolgom lesz, ha össze jön nyáron szeretnék elmenni Lefkadára, vagy Zakyntosra, az a baj, akár melyiket nézem ,mind a kettő nagyon tetszik, nem tudok dönteni. Mert Zakintoson a Nvaggioba vagyok bele bolondulva, Lefkadán meg Porto Katsikibe és Egremibe. Annyit szeretnék, megkérdezni, hogy Lefkadán, hol van a központ az éttermek a nyüzsi, a tengerparti sétányon a kikötőbe? Mert Sartin voltam és nekem ott nagyon tetszett , hogy az éttermek a parti sétányon sorakoztak számomra az nagyon romantikus, beülni egy étterembe és közben nézni a tengert. Szóval az érdekerne Lefkadán hol helyezkedik el a forgatag?