Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 556
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kerkyra
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32530 Üzenet linkje2007-06-22 15:27:16 

Mi autóval indulunk, kicsit elõbb. icon_smile.gif De ha már ott leszünk, Sidariban is megfordulunk majd, az biztos. icon_wink.gif
# 557
Rrinya
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32627 Üzenet linkje2007-06-23 09:19:04  Válasz a #32530. hsz-ra Előzmény #32530

Jaaaaaaa.... Az akkor szép kis út lesz. Egyszer már én is megjártam ezt az utat busszal, ráadásul Bulgárián keresztül. A komp utat viszont nagyon élveztük, mert delfinek úsztak a hajó után. icon_smile.gif
# 558
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32732 Üzenet linkje2007-06-24 08:28:58 

Szia Tian! Én tegnap jöttem haza a Korforól. Paleon voltunk, de egyszer átutaztunk Glifadán is. Nekem annyira nem jött be, de persze izlések és pofonok! Nincs túl sok látnivaló a környéken, mondhatnám azt is, hogy semmi. Csak rengeteg apartman és szálloda, pár drága taverna(egy girosz 8 e), és egy hosszú, igaz homokos tengerpart, tele túristával. Ha kifejezetten strandolni szeretnél,akkor az a Te helyed, de szerintem vannak ennél jobbak is! icon_rolleyes.gif
# 559
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32737 Üzenet linkje2007-06-24 08:47:49 

Szia Geot! Régebben érdeklõdtél a a paleos hajókázásokkal kapcsolatban. Paleo nagy strandjáról indulnak a kis csónakok. Kb 10 ember fér be, de már öttel is elindulnak. Van kis barlangtúra, ami 2 e és van nagy barlangtúra ami fél órás és 3 e/fõ. De szerintem, ha a barlangokra vagytok kíváncsiak, akkor inkább béreljetek egy vizibiciklit ( 8 e/h körül van). Jobban megéri, arra mentek amerre csak akartok és nagyobb élmény. Nem szólnak, hogy meddig mehetsz be és nem kell szemük elõtt maradni. Sõt! Még õk adnak tippeket, hogy merre menjetek. Az üvegalju hajó is 8 e, de én úszás közben több hallal találkoztam, mint ott! icon_confused.gif
# 560
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32745 Üzenet linkje2007-06-24 10:45:15  Válasz a #32737. hsz-ra Előzmény #32737

Szia Süti!

Köszönöm szépen a választ! Még átgondoljuk, melyik megoldást választjuk. icon_smile.gif
Paleo tényleg jóval drágább hely, mint a többi. De neked csak Paleo nem tetszett vagy az egész szigettel nem voltál megelégedve?
Voltatok valamerre, vagy csak a környéken és Glifadán?

Bocsánat, hogy kíváncsiskodom, csak nem tûnt túl vidámnak a hozzászólásod. icon_redface.gif

# 561
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32755 Üzenet linkje2007-06-24 12:59:47 

Valamit félreértettél! Ez volt életem egyik legszebb nyaralása, csak most a hazaérkezés utáni depresszióban szenvedek! icon_confused.gif Egyébként az észak- keleti részt kivéve bejártuk az égész szigetet. Erre majd õsszel kerítünk sort! icon_lol.gif Sajnos rá kellett jönnünk, hogy egy hét szinte semmire sem elég! Egyébként Paleo nem drágább, mint bármelyik másik hely Korfun. Itt ettem legolcsóbb(1,9 e) és legfinomabb giroszt. Csak mindenhol meg kell találni a legjobb helyeket. Ez általában a kockás abroszos tavernák szoktak lenni, ami tele van görögökkel!
Egy csöppet sem bántuk meg, hogy Paleot választottuk. Ez a sziget legszebb, leglátványosabb része. Nem is értem miért nem megy oda több magyar! Szeptemberben ugyan oda fogunk menni, csak akkor egyénileg. Most egy kicsit körül is néztünk és találtunk is egy pár olcsó és szép apartmant. icon_wink.gif (pl:15 e/éj/apartman)

# 562
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32756 Üzenet linkje2007-06-24 13:09:47 

Azt hiszem azt érthetted félre amit Tiánnak írtam! Glifada nem teteszett! Nekem egy kicsit túl túristás és unalmas. Ott volt a 8 eros girosz is. Persze az is lehet, hogy csak rossz tavernába ültünk be. Elnézést kérek minden Glifada rajongotól!
De Paleo király hely!!!!!!

# 563
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32758 Üzenet linkje2007-06-24 13:20:18  Válasz a #32755. hsz-ra Előzmény #32755

Akkor vedd úgy, hogy nem szóltam!
Valószínûleg azért értettem félre, mert hozzászólásokra válaszoltál és nem egybõl azzal kezdted, hogy "most értem haza és ez volt életem legszebb nyaralása" stb. icon_biggrin.gif

Több helyen olvastam, hogy Paleo drágább, de ezek szerint nem feltétlenül. Megnyugtató.
A vizibiciklit nem tudom, hogy kipróbáljuk-e, pedig lehet, hogy jobb egyénileg felfedezni a tájat...
Csak sajnos tényleg kevés ez az egy hét és sok mindent érdemes lenne még megnézni. (Még így is, hogy ennyi mindent láttunk már. icon_redface.gif )

# 564
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32759 Üzenet linkje2007-06-24 13:21:39  Válasz a #32756. hsz-ra Előzmény #32756

Igen, lehet, hogy felületesen olvastam + meglepõdtem, hogy nem egybõl a pozitív élményekkel kezdted. icon_biggrin.gif

Paleo nekünk is nagyon tetszett, bár csak pár órát töltöttünk ott, de valóban festõien szép táj. Nagyon különleges.

# 565
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32775 Üzenet linkje2007-06-24 14:27:18 

Én egyszer már voltam Korfun, de akkor csak felületesen végig rohantam rajta és meg voltam arrol gyõzõdve, hogy mindent láttam. Most csak azért mentünk oda, mert a párom még soha nem volt Görögországban és Õ kifejezetten a szép zöld tájakat szereti. Szerettem vólna, ha az elsõ benyomása Görögországgal kapcsolatban pozitív lenne. Hát ez sikerült is! Szerencsére! icon_biggrin.gif Most 5 napra béreltünk autót és még így is nagyon- nagyon sok mindent nem láttunk! Nem is értem, hogy gondolhattam azt négy évvel ezelött, hogy már mindent látam! icon_eek.gif Legalább két hétre kellett volna mennünk!!!
# 566
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32895 Üzenet linkje2007-06-25 09:09:14  Kerkyra

# 567
Évaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32908 Üzenet linkje2007-06-25 11:00:04 

Üdv mindenkinek!

Érdeklõdni szeretnék, hogy van-e valaki, akinek friss tapasztalata van a Moraitikán találálható Hotel Delfiniáról, esetleg nem utazik-e mostanában oda vki?

# 568
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32917 Üzenet linkje2007-06-25 11:51:13 

Sziasztok,
Acharavi-ban volt vki? Milyen hely?
Köszi!

# 569
FINÁNC
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32931 Üzenet linkje2007-06-25 12:45:53 

Szia Mandzsi!
Kb. 10 éve voltam Akharaviban, Korfun. A fõvárostól 40 km-re van a hatalmas homokos, néhol köves strandjáról híres falucska. Sok nevezetessége nincs, kimondottan szuper villákból és apartmanokból álló üdülõhely. Három vagy négy szupermarket, ajándéküzletek, két diszkó. A parton lehet bérelni napágyat és minden vizijátékot. Elég sokan vannak a turisták, de olyan hosszú a partja, hogy mindenki lazán elfér és nem látszik a tömeg.A táj gyönyörû, a part mentén kb. fél órai járásra van Rodha. Felsétálhattok a Pandokrátor-hegy kis falujába Perthiába ami 900 m, innen ellátni Albániáig is. Akkor három hotel volt a településen, most már biztos több is van. A falut az országút választja ketté párhuzamosan a tengerrel. A hegy felõli apartmanokhoz bizony rendesen mászni kell, mert olyan meredek emelkedõre építkeztek, a starnd mintegy 15-20 perc gyalog. Motort lehet bérelni és ha jól emlékszem még autót is. Mi a Pálma nevezetû étteremben ettünk, ahol esténként tányértörés asztal gyújtás és fergeteges tánc fogad. Mindenképpen megér egy félnapos túrát Kassiopi, ahol van egy erõd 933-ból. Ennyi jutott eszembe, mivel már régen volt. Üdv Laci

# 570
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#32959 Üzenet linkje2007-06-25 14:10:33 

Köszi szépen Finánc!
Ennyire közel van Acharavi-hoz Perithia? (Én Perithia-ként hallottam róla, Te Perthia-t írsz, de feltételezem hogy ugyanarra gondolunk, egy gyönyörû, régi, elhagyatott hegyi falucska, Kimberley Korfu-s fotóalbumában gyönyörû képek van errõl a helyrõl (is)).
Amúgy ez tetszik benne, hogy mivel hosszú a partja, nincs zsúfoltság, ill. hogy hegy lábánál fekszik, meg talán nyugisabb mint Moraitika és ilyenek.
Sokaktól olvasom azt, hogy Korfu északi része sokkal szebb mint a déli rész, ezt Te is így gondolod?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 37 38 39 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu