#1419132010-07-01 10:00:41 Válasz a #141910. hsz-ra
Na igen. Tavasszal mi is voltunk az IH-ban az utazás kiállítás címszó alatt meghirdetett rendezvényen, mi kizárólag prospektus-gyűjtés miatt mentünk. Én szeretem a kezemben fogni a kínálatot. Na ott is igyekeztek meggyőzni bennünket a most azonnali foglalásról..
Egyébként nem gondoltam, hogy Parga lehet úticél az idén, mert valahogy meg voltam győződve arról, hogy a szigetek (bármelyik) tartalmasabb, szebb mint a szárazföldi rész. Úgy tűnik, nagyot tévedtem.
A fakultatív kirándulásról nem tudok sok mindent, ugyanis nem mentünk, és milyen jól tettük!
Szóval, megérkeztünk kedden és mondta a Zsanett, hogy az elmúlt napokban viharok voltak, ezért hűlt le egy kicsit a tenger, és csütörtökig egyetlen hajót sem engednek ki a tengerre. Két napig üresen állt a kikötő, még vizitaxi sem volt. Pargan szuper idő volt, sütött a nap, kb.24fok volt, de kint a nyílt víz még háborgott és nagyon fújt a szél. Mi szerdán sétáltunk át a Lichnosra. Nem az olajfaligeten, mert Zsanett mondta, hogy veszélyes, a viperák és kígyók fáztak az elmúlt napok hideg időjárása miatt, így kifeküdtek az ösvényre napozni és rájuk lépve(ha éppen a csodás tájat szemléli az ember)simán megmarhatnak. Így kerültünk egy kicsit, másik úton mentünk, de a Lichnos csodás part, tényleg érdemes átmenni.
Csütörtökön megjelentek a hajók, péntektől már voltak kirándulások. A csoportból voltak Jón tengeri körúton, mi nem terveztük, mert Paxosra akartunk menni. Mikor hazajöttek mesélték, hogy a tengernek azért több idő kell a vihar után, hogy lecsendesedjen, az utasok 80%-a hányt, émelygett, vagy a kettő között volt. Nem látták a partokat rendesen, mert párás volt a levegő. Azt mondták, igyekeztek túlélni a kirándulást, nem hogy még élvezni. Eközben Pargan csodás, napsütéses, tiszta idő volt...
Ekkor döntöttük el a férjemmel, hogy bármennyire szeretnénk, nem megyünk Paxosra. Voltak akik mentek szombaton, de ők is megbánták, sokan hánytak ott is.
DE, nem elijeszteni akarok!!! Ha nincs ez a vihar, mielőtt megérkezünk, minden rendben lett volna.
Akik majd ezután mennek, biztosan tudnak menni szép és tartalmas fakultatívra.
Majd még jelentkezek, sziasztok!
Szia Cofffos!
Igen,mi is úgy érezzük,hogy még csak most indultunk itthonról Képzeljétek,pont most olvastam egy hirdető újságban,hogy 2 hét Parga busszal 49900Ft/fő július 1-től! Ez jóval olcsóbb,mint amit mi a tavasszal befizettünk,lehet érdemesebb lett volna kicsit kivárni
Jón-szgk kiránduláson mi nem voltunk,csak Paxos-Antipaxos,ill.Acheron folyó,de mind saját szervezésben,nem az utazási irodával,így ez sokkal kedvezményesebbre jött ki és több helyen megálltunk útközben.
Szép napot mindenkinek,csodás idő van (hoztunk haza is a kinti melegből
Napfény
Szia Cofffos!
Igen,mi is úgy érezzük,hogy még csak most indultunk itthonról Képzeljétek,pont most olvastam egy hirdető újságban,hogy 2 hét Parga busszal 49900Ft/fő július 1-től!
#1419332010-07-01 12:39:05 Válasz a #141831. hsz-ra
Sziasztok!
Látom mást is elvarázsolt Parga.
Mi 3 éve voltunk és szerintem örök szerelmem marad ez a csodaszép városka.
Elég sok helyen voltam már Görögországban, de Pargat eddig még semmi nem tudta felülmúlni.
Valami olyan különleges hangulata van, amilyet még nem tapasztaltam.
Egyszer vojandi azt mondta rá, hogy olyan Parga, mint egy kis ékszerdoboz. Nagyon találó jelzőt talált rá.
A fakultatív kirándulásról nem tudok sok mindent, ugyanis nem mentünk, és milyen jól tettük!
Szóval, megérkeztünk kedden és mondta a Zsanett, hogy az elmúlt napokban viharok voltak, ezért hűlt le egy kicsit a tenger, és csütörtökig egyetlen hajót sem engednek ki a tengerre. Két napig üresen állt a kikötő, még vizitaxi sem volt. Pargan szuper idő volt, sütött a nap, kb.24fok volt, de kint a nyílt víz még háborgott és nagyon fújt a szél. Mi szerdán sétáltunk át a Lichnosra. Nem az olajfaligeten, mert Zsanett mondta, hogy veszélyes, a viperák és kígyók fáztak az elmúlt napok hideg időjárása miatt, így kifeküdtek az ösvényre napozni és rájuk lépve(ha éppen a csodás tájat szemléli az ember)simán megmarhatnak. Így kerültünk egy kicsit, másik úton mentünk, de a Lichnos csodás part, tényleg érdemes átmenni.
Csütörtökön megjelentek a hajók, péntektől már voltak kirándulások. A csoportból voltak Jón tengeri körúton, mi nem terveztük, mert Paxosra akartunk menni. Mikor hazajöttek mesélték, hogy a tengernek azért több idő kell a vihar után, hogy lecsendesedjen, az utasok 80%-a hányt, émelygett, vagy a kettő között volt. Nem látták a partokat rendesen, mert párás volt a levegő. Azt mondták, igyekeztek túlélni a kirándulást, nem hogy még élvezni. Eközben Pargan csodás, napsütéses, tiszta idő volt...
Ekkor döntöttük el a férjemmel, hogy bármennyire szeretnénk, nem megyünk Paxosra. Voltak akik mentek szombaton, de ők is megbánták, sokan hánytak ott is.
DE, nem elijeszteni akarok!!! Ha nincs ez a vihar, mielőtt megérkezünk, minden rendben lett volna.
Akik majd ezután mennek, biztosan tudnak menni szép és tartalmas fakultatívra.
Majd még jelentkezek, sziasztok!
Ezt a hányásos bulit annyira nem tudom elképzelni. Én akár hányszor voltam akármilyen hajóval, mindig az volt a bajom, hogy nincs hullámzás. Ha jött egy kicsi, akkor azt nagyon élveztem.
Lehet, hogy fordítva vagyok bekötve...?
Ez a fura időjárás mindenhol betett egy kicsit. A Sartisok is mondják (a helyiek) hogy ez a nyár nem AZ a nyár.
Nagyon remélem, hogy szeptember eleje azért még jó lesz. Csak annyira mint a szeptember elejék szoktak lenni.
Cofffos, én nem láttam kiadó szállásokat, de biztosan vannak.
Az idő miatt szerintem nem kell aggódni, rendben lesz, azért ritkák ezek a nagy viharok...
#1419422010-07-01 13:08:38 Válasz a #141922. hsz-ra
Ez így tényleg nem buli, mondjuk érdekes mi pont azt beszéltük hogy a nagy hajóval egyáltalán nem éreztük azt hogy tengeren vagyunk, teljesen simán egyenletesen haladt
kicsivel meg főleg amikor mi mentünk eléggé lehetett érezni ahogy ring