Aug. 3-án megyek Zakyntos- Tsivili. Nem jön valaki más is akkor?
Lukas apartmanba megyünk, nincs valakinek infója? jó lenne tudni egy-két dolgot...esetleg hogy mit érdemes megnézni, hová érdemes menni, hol jó a kaja?
Hát sajnos úgy néz ki, hogy tényleg neked lett igazad kvalcsi!
Azt mondják az öregeim, hogy este 11 után nem szabad kimenni az utcára, mert az angolok uralnak mindent. Tegnap este megvertek egy magyar fiatalt és elvették a pénzét is. De a hely viszont gyönyörû, úgyhogy õket annyira nem veszélyezteti ez a dolog, csak öcséméket féltik, akik meg direkt bulizni is mennek ugyanoda egy hét múlva.
Molotov!
Nem semmi mik vannak! Öcsédék azért vigyázzanak magukra! Nekünk szerencsére sikerült kimaradni az éjszakai Laganasból. Nem is bánom.
Pamacs!
Tsilivin rengeteg taverna van, lehet válogatni. Nekünk a Nemesis vált be legjobban. Kedves pincérek, finom ételek. Az Y-elágazásnál jobbra felfelé van. Bevásárolni leginkább a Maxi Dia üzletbe jártunk. Van egy nagyobb pékség is, ahol nem olcsó, de nagyon finom sütiket, friss pékárut lehet kapni. A Lukasról sajnos nincs információm.
A Planos apartmanban volt légkondi, meg is lepõdtem rajta. Ingyen lehetett használni.
Atosz!
Annyiból biztos ki lehet jönni. Mi kb. 700-at költöttünk, és sokat jártunk étterembe.
A közlekedéstõl szerintem nem kell tartani, motorral is rengetegen járnak, csak érdemes erõsebbet választani. A fõutak rendben vannak, azzal nincs gond. Néhány beachre vezetõ út rázósabb, vannak nagyon szûk szakaszok, hajtûkanyarok. Annál izgalmasabb, de sosem volt extra helyzetünk. Buszt kifogni macerás, ha elõttünk megy, mert nehezebben fordul. Én személy szerint nem is mennék buszos kirándulásra, égnek állna a hajam tõle. A legjobb helyekre meg be se megy, csak kocsival lehet eljutni.
Az utat meg úgy is mindenki eltéveszti egy párszor. Szerintem még nem volt ember aki elsõre oda lyukadt ki ahova gondolta. A térkép csak nagyjábóli útmutató, az utak többsége nincs is rajta a térképen. Volt, hogy a nyugati oldalon egy strandra akartunk lejutni, követtük a kiírást és a hegy tetején kötöttünk ki. De nagyon megérte, mert csodálatos panoráma tárult elénk.
Legszebb helyek, strandok: Navaggio-öböl, Blue caves, ide érdemes Schinarinál, a szélmalomtól is lejönni fürödni. Xigia beach, Porto Zoro, St. Nicholaos, Gerakas, Keri, Keri beach, Limnionas, Porto Vromi.
Hát én tényleg azt gondoltam,hogy lezártad az "évadot" és nem jelentkezel már a Hellaszon.Tényleg örülök.Kár azoktól elválni még így szövegelésben is akik szívesen irnak,segítenek másoknak az esetleges "szûzeknek"...Akik most róják elsõ körüket göröghonba és még nemtudják mennyi egy tucat...Köszi az info,annak ellenére,hogy én már régi motoros vagyok,csak épp nem Zantén.Jól esik mindenkinek a segítség,ha bevalja ,ha nem.És az is jó ha valakivel jó nexust tud kialakítani és tudnak egymással egyenrangúként csivitelni...
Légy "jókislány",ha tudsz még dolgokat, írd meg.
Szia Atosz!
Ááá, nem tûnök el, csak most nem jut eszembe semmi okosság. Nekem is nagyon jól jöttek az információk. Az alapján terveztem meg a kirándulásainkat. A mi idegenvezetõnk szerintem nem volt a toppon. Nem rég érkezett a szigetre. Elég gyenge kirándulási kínálat volt. Egy buszos meg egy hajós körút. A hajós elõször el is maradt a szél miatt. Láttam a kirándulóhajókat, jó nagy tömeg, és messzirõl lehet nézni a barlangokat. Akik voltak mesélték, hogy nagyon hosszú és fárasztó volt. 24 euróba kerül. Mi a rövid kiruccanást választottuk 15 €-ért, roncs és Kék barlang. A 45 perces kikötés ugyan rövidnek bizonyult, jó lett volna még ott fürödni, nézelõdni a vízben. Az öbölben érdekes fehér kavicsos a part. Jópofa hemperegni benne.
Én tavaly nyaraltam a Lukas apartmanban Zakynthoson. Ez igazából nem Tsiliviben van, hanem attól kb. 2-3 km-re északra egy nagyon szép strandnál az Amboula Beachen.
Itt a hellasz.hu "Beszámolók" rovatában nagyon sok mindent írtam róla "Zakynthosi nyaralásom emlékei" címmel. A "Fotóalbum" rovatban pedig nagyon sok fényképet találsz a Lukasról és környékérõl is "Zakynthos és Kefalónia" címmel. Amennyiben elolvastad az írást, valamint megnézted a képeket és lesz még kérdésed, szívesen válaszolok.
Nagyon szívesen!
Igen Nagy Klára lesz az idegen vezetö,és nagyon segítö kész
1000E! szerintem elég lesz,mi 1300e költötünk de minde nap étteremben ettünk,volt amikor napjában 2-szer is , és 3 fak. prog. ís befizetünk
Azt akartam tõled kérdezni,hogy körbe jártátátok kocsival a szigetet?Mennyire vannak feltáblázva az utak,persze nem görögül, bár a sok gyakorlat már úgy ahogy rávezetett a görög nagybetûk elolvasására.Teknõcöket megtudtátok nézni?Vannak érdemleges suvenirek amiért érdemes pénzt adni,vagy sok a giccses sumákolás?
Na, én attól Prüntyi nem félek,hogy naponta kétszer étteremben burkolok,már csak azért sem mert mi javarészt ha lehet gyümölcsöt burkolunk és én csak szénsavmentes vizet iszok üvegeset,pontosabban flakkonosat.Szept.-re meg bejön a jó szõlõ szezon.Krétán volt olyan,hogy egy gyroszt burkoltunk,megettünk egy csomó szõlõt,meg ittunk vagy 3 nagy flakkon vizet.Mennél melegebb volt annál kevesebb kaja fogyott.Nem kell fogyokúra,diéta,bõjt meg sok idétlenség, kevesebb szilárdat és több gyümõlcsöt kell, meg zõdség salátákat flammolni.Persze én ezt csak magunkra vonatkoztatom,meg tippnek,meg pénz spórolásnak.
Jellemzõ, hogy kicsit nem vagyok itt és rögtön zajlik az élet!
Örülök, hogy mindenki jól érezte magát, köszi a rengeteg hasznos információt mindenkinek: már szinte semmit sem kell kérdeznem, mert mindent leírtatok!
Nocsak, nocsak, egy "új Hölgy" a neten.Ez nem is igaz, ez mind az Iloth.Akkor legyen üdvözölve a zantei utazók,megjöttek és utazni óhajtok piciny táborában és most te jössz...
udv topiclakok!Mi szept.4en megyunk Ag.Sostisba Arkadianos hotel(Aeolus-repcsi).Most olvastam egy masik forumon h.40en megbetegedtek(hanyas,hasmenes=korhaz)akik ebben a hotelben laktak.Egy csalad hazamenekult sajat koltsegen emiatt es a gyenge AI ellatas miatt.Nem jott mostanaban haza valaki aki ott lakott es tud reszleteket?
Ezek szerint nem jössz, hanem már el is mentél.Biztosan kifáradtál a magyar tenger melletti nyaralásban.Ami azt illeti jó idõd volt.Majd Ag.Sostis újra inspirál most már hamarosan.Ha netán zavartalak akkor elnézést.