Vikso, tőled azért csak kérdeznék még! Elárulnád, hogy melyik volt az a szörnyen rossz, és hangos szállás? Kíváncsi vagyok!
Maria apartman. A Yannis apartman felett, amikor beérkezel Toloba, azon a végén van. Itt az utazási irodát hibáztatom, és nem a várost. /Ezt a szállást hirdette a menő "IBUSZ" is./Megoldottuk a problémát amit lehetett, neki feküdtem az ajtónak akkor ki lehetett nyitni, aztán a becsukásnál meg mindenki felébredt úgy be kellett csapni. Ja, és a logó konnektor is benne volt a buliban. A tv.-t meg úgy tették oda, hogy volt is meg nem is, látni alig lehetett. A rogyadozó székekről már ne is beszéljek. Aztán a kutyák verekedése rendesen müködött. Két hétig voltam Toloban egyszerüen a kutyák miatt gyalogos kirándulást nem tettünk. Egyetlen dolog miatt bocsátottam meg a szállást,/azért nem emlitettem a nevét eddig/, hogy a kilátás valami csodálatos volt.
Mi holnap indulunk a férjemmel Tolóba.
Szerintem mindenki saját maga válassza
ki az úti célt, ahova menni akar. Azért van az
internet hogy utána tudjon nézni,érdeklődni.
Vannak drágább utak miért nem olyat választottál?
Az én kedvemet biztos hogy nem vetted el !!!
Szia Valika!
Ha a kedved szerettem volna elvenni akkor már régen irtam volna. Mint ahogy Toloról irtam a blogomban. Csak tudod untam már, hogy azok a helyek amelyek tesznek is valamit a turistákért nem kapnak ekkora nyilvánosságot. Igen azért van ez a fórum is, hogy ne csak az "internet reklámról" tájékozódj. Bizony, ezért vállaltam az olyan hozzászólást is mint a Tiéd.
#1749802011-09-04 20:29:22 Válasz a #174973. hsz-ra
Hú, akkor megnyugodtam, igaz mi is Ibusszal megyünk, de a Thetisbe..arról még csak jókat hallottam és állitólag a kilátás onnan is nagyon tuti, már ha nem a földszinten leszünk.
Már megvan a voucher, csak még nem mentem be érte az irodába, azt mondták ráér. Így a szobánkat még nem tudom hol lesz.
#1749872011-09-04 21:00:44 Válasz a #174963. hsz-ra
Az éttermek, boltok, ált-ban este 11-ig, éjfélig nyitva vannak. Mi most jun-ban Korfun voltunk, furcsa volt, hogy 10 óra felé már zártak.
Mindenféle kaját megtalálsz, amit csak szeretnél. Mi pizzát, spagettit sose eszünk, megpróbálunk igazi görög ételeket enni, hiszen azért (is) vagyunk Görögo-ban!
#1749962011-09-04 21:55:30 Válasz a #174990. hsz-ra
Köszönöm Kitty!
Csak azért kérdeztem az éttermeket, hogy utószezonban lehetséges-e, hogy már csak pár étterem üzemel, a kevesebb forgalom miatt.
Bár Tolon végig jó idő van, tuti sokan vannak. Én augsztus közepén foglaltam szállást, és alig talált nekem az iroda egy két személyes stúdiót. Csak az Ibusznál volt már erre az időpontra, pedig nagyon Granddal akartam menni. De végül is megyünk az a lényeg.
Igyekszünk figyelni az autópályán, arra még sosem jártunk, ezért teljesen új lesz minden, muszáj lesz körültekintőbben utazni így elsőre.
Nem váltok dénárt úgy döntöttem, mindenhol euroban fizetünk.
Sok helyen olvasom, hogy a kutaknál kártyával fizetnek. De ha készpénben fizetek euroval azt is elfogadják ugye?
Sziasztok!
Tegnap délután 3/4 5-re, megérkeztünk Nyíregyházára. 25 és fél óra volt hazafelé az út. Ebből két óra a Szerb Magyar határ fél óra a Magyar határ.
Az idő csodálatos, Tolo fantasztikus, a Culture Travel-es lányokra, meg nincs is szó!!
Minden jól összejött nekünk, az Ágiék még abban is segítettek, hogy az eszement ötletemet, (Gigapanoráma fotó Tolo-ról, a Romvi szigetről fotózva) megvalósítsam.
Nagyon sok fotó készült, valamint néhány videó is. Még nem tudom mikor lesz az "anyagból" valami, de igyekszem.
Két pici negatívum (....de tényleg...) Itt CSAK arról olvastam, hogy milyen jó a Görög (toloi) kaja. Persze, tudom, "ezer" féle kaja lehetőség van Tolon is, DE! Tényleg annyival jobban főznek az út menti tavernákban mint a Romviban, hogy csupán mi hárman a családommal kértünk félpanziót a hetvenkét utasból (ez csak a Grand Tours létszáma). Nagyon finoman főztek és annyit, hogy alig bírtuk megenni. .....Reggeli, annyi, amennyit "nem szégyellsz" , vacsora három fogás, mindez fejenként 24 ezerért a turnusra. Persze ez egyéni ízlés, de furcsálltam egy picit.
A másik, tényleg csak szőrszálhasogatás, az Eleana földszint kettőben voltunk, ugyanúgy mint 2009-ben. Akkor (idehaza) azért cseréltünk ágyat, mert a szálláson olyan jó volt az ágyunk, hogy minden hát problémánk eltűnt. Most, minden bordánkra jutott egy egy rugó ...és ezzel vége is a problémáinknak.
Tolo, az ott élő emberek, az ÁGI a MELINDA, az angol hölgy(sajnos a nevét nem jegyeztem meg ..),mind a Mi és hasonló turisták kedvét keresik, persze, ha megpróbálsz élni vele. Nekem mindenki segített! Ez úton is csak KÖSZÖNET!! Nem tudom mikor jutunk el legközelebb, de Tolo, az EMBEREK, az élmények visszavárnak mindenkit. Lehet, hogy nem a luxusról (mi a luxus ? ..) szól, lehet hogy vannak lepukkant helyek (hol nincsenek) lehet ezernyi kifogást KERESNI, de Tolo visszavár mindenkit (minket is ..) a kristálytiszta vizével, a segítőkész emberekkel élén az Ágiékkal, a finom étkekkel, akár lazulni akarsz, akár nyüzsögni.
Most ennyit! Hazaértünk szerencsésen és várnak a dolgos hétköznapok. A családom és én biztos, hogy sokáig fogunk az élményekből "táplálkozni".
Akik ez után indulnak jó utat, akik kint vannak, kellemes pihenést, akik már itthon vagyunk.....kellemes ábrándozást.
Tolo, az ott élő emberek, az ÁGI a MELINDA, az angol hölgy(sajnos a nevét nem jegyeztem meg ..),mind a Mi és hasonló turisták kedvét keresik, persze, ha megpróbálsz élni vele. Nekem mindenki segített! Ez úton is csak KÖSZÖNET!! Nem tudom mikor jutunk el legközelebb, de Tolo, az EMBEREK, az élmények visszavárnak mindenkit. Lehet, hogy nem a luxusról (mi a luxus ? ..) szól, lehet hogy vannak lepukkant helyek (hol nincsenek) lehet ezernyi kifogást KERESNI, de Tolo visszavár mindenkit (minket is ..) a kristálytiszta vizével, a segítőkész emberekkel élén az Ágiékkal, a finom étkekkel, akár lazulni akarsz, akár nyüzsögni.
Most ennyit! Hazaértünk szerencsésen és várnak a dolgos hétköznapok. A családom és én biztos, hogy sokáig fogunk az élményekből "táplálkozni".
Öregtáncos, erici!
Örülök, hogy ilyen igazán szívmelengető vélemények is születnek!
Én 11 nap múlva indulok, és tudom, hogy ugyanez lesz az álláspontom, ha visszajöttem! (de nem szaladjunk igy előre, egyelőre csak legyek kint!
És Öregtáncos, várjuk a fotóidat- a panorámaképet meg pláne.
Jó éjt Mindenkinek!
#1750602011-09-05 21:36:55 Válasz a #174996. hsz-ra
Gondolom, elfogadják az Eu-t is. Mi eddig kétszer voltunk kocsival, de Szerbiában kártyával fizettünk. Viszont az első kútnál váltottunk Dinárt és az autópályadíjat azzal fizettük, nem Euróval.
#1750622011-09-05 22:01:49 Válasz a #175060. hsz-ra
Kitty végig elfogadják az eurót, mi azzal fizettünk mindenhol. Macedóniában egy helyen adta vissza dénárt visszajáróként, és ugyanott nem kaptunk visszafelé papírt a kútnál, de ennyi volt az összeprobléma.
Sehol nem volt gond az euróval sem és tankolásnál a kártyával sem. Mindenhol -Szerbiában, Macedóniában és Görögországban- végig kártyáról tankoltunk és sehol nem volt gond.
Sőt most pénzt is többször vettünk le automatából és teljesen jól kaptuk az eurót, középárfolyamon.
Most jól értem, hogy mentek Tolóba?! Nagyon irigykedünk!!!!
Vikso, tőled azért csak kérdeznék még! Elárulnád, hogy melyik volt az a szörnyen rossz, és hangos szállás? Kíváncsi vagyok!
Maria apartman. A Yannis apartman felett, amikor beérkezel Toloba, azon a végén van. Itt az utazási irodát hibáztatom, és nem a várost. /Ezt a szállást hirdette a menő "IBUSZ" is./Megoldottuk a problémát amit lehetett, neki feküdtem az ajtónak akkor ki lehetett nyitni, aztán a becsukásnál meg mindenki felébredt úgy be kellett csapni. Ja, és a logó konnektor is benne volt a buliban. A tv.-t meg úgy tették oda, hogy volt is meg nem is, látni alig lehetett. A rogyadozó székekről már ne is beszéljek. Aztán a kutyák verekedése rendesen müködött. Két hétig voltam Toloban egyszerüen a kutyák miatt gyalogos kirándulást nem tettünk. Egyetlen dolog miatt bocsátottam meg a szállást,/azért nem emlitettem a nevét eddig/, hogy a kilátás valami csodálatos volt.
Sziasztok! A felreertesek elkerulese vegett szeretnek leszogezni, hogy ez nem ugyanaz a Maria apartman amit az Ibusz hirdet. Ez az apollonos apartman afalu elejen talalhato, az Ibusz Maria apartmanja a kikotohoz kozel fekszik. 1 kilometer van aket haz kozott. A Maria apartmanhaz szobai elso es masodik emeleten helyezkednek el, uj nyilaszarokkal felszerelt szobak, ez jo ho es hangszigetelest is biztosit. Nem reg felujitott haz, ahol a klima is benne van az arban. Ne keverjuk ossze a kettot!
Agi, Tolo
Öregtáncos! Szívemből szóltál
Remelem meg viszontlatunk titeket itt Toloban!!! udv. Agi
Nem birom ki, hogy ne irjam le hamár Toloról annyi szó esik./ Már kevesebb utast érint./ Maga Tolo - bár falú lenne, mint ahogy az utazási irodák irják - nem szép. Persze más a környezete, a tenger. Isteni a tenger, sok citromot és narancsot "loptam" ott. /megérdemelték, mert elhanyagolt, pocsék volt a szállás/ Ami engem illet az háborit fel, hogy rengeteg a bevétele, és semmi de semmi beruházás. Rosszak az utak, rengeteg a kóbor kutya, a motorok éjjel nappal zugnak. Vagyis egyáltalán nem tisztelik a turistát, amiből élnek, és egész jól. A tengerpart úgy beépült, hogy ott sétálni csak mezitláb, vagy gumicipőbe lehet. Magam részéről ahogy a blogomban is irtam, Tolot alaptábornak tekintettem, mert nincs más.Sajnos.
Nekem teljesen más a véleményem.
Mi a Dimitrában laktunk. Szuper volt a szállás (fedett nagy terasz, teljesen felszerelt konyha, mikró, ingyen WiFi, légkondi...minden nap takarítás, kétszer cseréltek ágyneműt, törölközőt......).
Mivel nagyon meleg volt állandóan ment a légkondi becsukott ablak mellett, emiatt az éjszakai zajokból szinte nem hallottunk semmit.
Voltak akik a tengerparti apartmanokban voltak, egy kicsit panaszkodtak az "éjszakai fűrdőzők" hangoskodása miatt.
Mivel csak egy hetet voltunk, ezért nem jutott idő a többi fakultatív programra és a környék teljes felfedezésére, elsősorban a családdal pihenni mentünk....
Összegezve mi nagyon jól éreztük magunkat, ahogy ezt a már többek által látott videóim is mutatják....
A megtekintéshez Internet Explorer 8-9 vagy Google Chrome 10-13 böngészőt javaslok.
Mivel egy egy Flash alapú weblap, ezért mindenképpen legyen telepítve a számítógépen Flash 10 Player is.......
Szia! Megneztuk a videokat nagyon jok lettek!!!!! Udv. a csalad holgy tagjainak is! Agi