Jézusom nektek még mi fért bele a 3 napba?? Mi így is sokat láttunk belõle, az összes ókori leletet végig jártuk, de nem gondotam, hogy ennél több is belefér.
A tengert mi a Fusano megállónál néztük meg, ott homokos normális a part, azért mertem mezitlábon járkálni a vízbe. Szerencsére úgy nem jártam mint te, az nagyon gáz lehetett.
Estella az tény 2 metróvonalnál nem lehet eltévedni. Mi egyszer metróztunk, de a metro is és a lido is tiszta gettos kinézetû, gusztustalan . Szinte nem is fogtunk meg semmit, csak a popsinkkal próbáltunk kapaszkodni . Párizsba ugyan az a metro ezekszerint mint Londonban, hát ott is emeletek vannak, egymáson vonalak. Mi le- mentünk, aztán fel is jöttünk, ott nem ültünk rá a bonyolultsága miatt. Ki a fene akar ott eltévedni várni, és az értékes idõ megy.
A másik bennünket mint magyarokat senki ne szóljon meg, hogy egy nyelvet se beszélünk. Rómába a pincér nem tudott csak olaszul. A reptéren amikor a csomagjainkat tettük fel a pasi nem beszélt csak olaszul, úgy mutogatta el, hogy melyik kapu, és mikortól van a beszállás. A busz soför csak olaszul beszélt, mutogatott. Egyedül az árusak beszéltek angolul, én a némettel nem mentem náluk semmire. Viszont a colosseumnál az olasz magyarul tudott!!!! hihetlen.
A másik képzeljétek vártunk a 44 buszra és jött 4 amerikai nõ, ott is volt egy árus. Elkezdte dicsérgetni Busht meg ott baromkodott nekik. A húgommal jókat nevettünk rajta, aztán mi mondjuk egymásnak, hogy na a mi Gyurcsányunkat nem dicsérgeti. Erre az olasz legyintett, mondta magyarro, és röhögöt egy akkorát, szerintem megértette mi mit mondtunk magyarul.
Ez a mediterrán feltöltödésem remélem kitart jövõ hónapig, amikor indulunk Görögországba.
Csinált a tesóm képeket, õt neveztük ki az utazás alkalmával fotósnak
Csak, azok a képek, amin én rajta vagyok, elég rotyik lettek, ugyanis, 70%-án belepislogtam. Nem tudom, miért vagyok ilyen béna, de ez van.
Annyira irritál a vaku, hogy pislognom kell.
Kriszta!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a meglepetés a férjednek és a meglepi út is! Bár nem fért minden bele a három napba, de hihetetlen sok érdekes dolgot meg tudtatok nézni, ami meg kimaradt majd bepótoljátok legközelebb! Azt hiszem nekem nem lenne erõm ennyit gyalogolni, egyszerûen alkalmatlan lennék erre a feszített tempóra.
Köszi amit írtál, és tényleg feszített tempóban szoktunk várost nézni. Amikor hazajövünk akkor pihenünk a melóban
Estella próbálok feltenni képet, bár ebbõl a 800 db-ból elég nehéz választani.
Mint látjátok a tenger már nem hideg lehet benne fürödni:
Ez a Ostia Antica Róma kikötõje volt i.e. 4. században. Km-ken keresztül ilyen épületek maradtak meg abból a korból. Számomra hihetetlen, állítólag a legjobb állpotban fenmaradt ókori leletek itt találhatóak:
Csodálatos római fenyõk szintén itt:
A fürdõk egyik megmaradt mozaik alja, szerintem szuper állapotban:
A Trevi-kút, a szûk utcában ahogy mentünk hallani lehetett a víz dallamát:
Forum Romanum nagy fogadalmi tábla:
Egy másik fantasztikus lelet a 5-6 századból Antoninus és Faustina temploma. Nézzétek ahogy az oszlopok egyben megmaradtak, nem hiányzik belõle egy darab sem:
Én is nosztalgiáztam a képeiddel Kriszta. Meg azzal, hogy megírtam végre az olasz kérutazásunk beszámolóját is, de csak három oldal lett. Hiába 12 év távlatában, és arról, amiért nem rajongok olyan õrülten,mint hellaszért, nem tudok olyan részletes beszámolót írni, mint szoktam.
Súghatna valaki, hogy hova tehetnék fel egyszerûen képeket (ahonnan néha ide lehetne áttenni egy-két kedvencet), anélkül, hogy a regisztrációnál kifaggatnának mindenrõl, vagy utána elárasztanának reklámmal... Elõre is köszönöm!
azt hiszem a flickr-enalig kellett beírni valamit a regisztrációnál...de ott an havi limit... nekem most a yahoo jött be nagyon, mert egy albumba 300 képet tehetsz és 2 GB-ig rengeteg képet fel tudsz tenni,minden feltétel nélkül
Szóval Bulgária.
Már évek óta csalnak minket nyaralni. Állítólag, szuper jó minden. Jók az árak és ott ahova mennénk, nincs nagy nyüzsi. Kicsi település, családiházban lennénk elszállásolva.
De nekem ez az ország túl "cucilista"(Hofi Gézát idézve). Valahogy nem vonz.
De van még egy évem, hogy a drágámat lebeszéljem róla.
Csutek!
Ha még sohasem voltál ott, valószínüleg csalódni fogsz... (bár, ha így elrémisztenek tõle, még az is lehet, hogy kellemesen... ) Ha elárulod, hova csalnak, talán tudok róla valami friss infót is. Talán a legnagyobb gond, hogy sem tájilag, sem pedig látnivalókban nem egy gazdag tengerpart, de azért van egy-két talán kellemesnek mondható rész, bár ez ízlés dolga...
Sozopolban vagy a környékén van a házikó. A barátaink már negyedik éve járnak vissza. Õk szeretik.
Évekig jártak Görögországba, de aztán váltottak. Bulgáriában olcsóbb az élet, mert 250000 Ft-ból tökéletesen elvannak (állítólag ebben a szállás is benne van). Sosem fõznek, mert 4-en 3 fogásos vacsit esznek 3000-bõl.
Lehet, hogy egyszer érdemes lenne kipróbálni. De nincs annyi látnivaló, ami minket lekötne 2 hétig.