Szia Szamóca, buszos utazásokon elképzelhető, hogy nem lesz probléma a személyivel. Mi autókkal mentünk, és az egyik autót félre akarták állítani, mert csak személyit adtak, mondván, hogy ez nem elég, útlevél kell.
Szerencsére volt náluk az is, így kicsit értetlenül nézett a határőr, hogy akkor miért nem azt adták oda....de végül tovább engedték.
nem kell félni
mi kikaptuk, 2 dörzsölt sofőr, akik nem fizettek a határon, inkább megtartották az arra szánt összeget...
dias zeusz szervezésében voltunk, de nem a szokásos sofőrökkel, hanem német travel, vagy mi. mondták az irodánál, már nem dolgoznak velük, pont az elmúlt 3 hét miatt.
hazafelé már a contibus hozott, 21óra alatt itt voltunk, úgy hogy 3 órát álltunk a makedónok miatt, meccset néztek.
ami még gáz volt, stavrosba is mentünk sarti előtt. onnan meg 4,5 óra alatt nyomták le a közel 100 km-et. ment a nagy duma, mennyire tapasztaltak, aztán kiderült 2x vannak erre...
Én Ibusz szervezéssel megyek, és úgy tudom, szintén németh-travelesek a buszok... nem sok jót hallottam sajnos, de reménykedem, hogy viszonylag normál idő alatt teljesítik a távot.
Igen, csak új szig van a családban mindenkinek. Jóformán visszadobták, azt erőltették, hogy passport, passport....vagy pedig álljanak félre.
Így inkább odaadták nagybátyámék az útlevelet. (amit most csináltattak május végén)
nincs mit, de szerintem ha au utazási irodában azt mondják, hogy nem kell, akkor lehet, hogy nem kéne aggódnod.
A buszosokat egészen máshogy kezelik a határon, mint az autósokat. Végülis a Te döntésed, de azért nem olcsó az útlevél...főleg gyorsítottban...
Sziasztok!
Mi is donchi-ékkal utaztunk, a kifelé vezető 30órás útban benne volt 3 óra szerb és 4 óra macis várakozás, busz mellett sétálás. Hazafelé viszont luxus busz jött, villámgyorsan hazarepítettek minket:), gondolom nem akart a Dias veszteni pár "szavazatot" A kinti partner irodát, a Taousanis Tourst mi is nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, Peti, Zoli, Évi is nagyon felkészültek, aranyosak és segítőkészek! Ritkaság!
Gyrosok közül a legfinomabb magasan a Fast Foodnál volt, a Sithonos iroda mellett, 2,2 euro az ára és tele tömik tzazikivel és husival:) Már bánom, hogy nem vásároltam be belőle itthonra, mit nem adnék most érte! Az ovelixes gyros tál is a régi, 11 euro, kiadós adag!
Amit nem javaslok az a motorkölcsönzős utca végén található kis étterem. Ehetetlen volt a stifadójuk és a polip is mini adag.
Motort Angelónál béreltünk, egy napra 10 euró, de több napra ad kedvezményt. Nagyon jó Hondát kaptunk, végig bírta az utat, csak a benzinnel kell vigyázni. 1* Sartiból a Narancspart felé vezető úton lévő kútnál tankoltunk 5 litert, a mutató csak félig ment fel, mire Vourvourig értünk újra keresnünk kellett a kutat, itt ugyanennyit tankoltunk és a mutató kiakadt, alig akart belőle fogyni a benzin:) Nem tudom, hogy mutatóval vagy a benzinnel lehetett-e a probléma:)
Kiriakisban voltunk végül elszállásolva, nagyon jó helyen lévő, a görög szálláshelyeknek megfelelő apartman!
Sarti és a környék még mindig gyönyörű, azt hiszem 2 év múlva újra vissza térünk:)Mesés, egyszerűen imádom minden porcikáját!
Nekem 3 nap alatt lett kész, nem gyorsított eljárással!!!Meg is lepődtem! Hétfőn voltam az okmányirodába, csütörtökön pedig már hozta is a postás! Ha még több, mint 2 hét míg indulsz, szerintem felesleges több pénzt fizetni a gyorsított ejárásért!
Szia! Köszi a jó tippet,de azt hiszem kihagyom, az utazási irodában most nyugtattak meg, hogy simán át fognak engedni, mert próbaként több utassal ki is próbáltatták és simán engedtek mindenkit!