Görög zenék, elõadók
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30918 Üzenet linkje2007-06-10 21:51:10  Válasz a #30915. hsz-ra

Olyat nem. Elõször fel kellene töltened egy (célszerûen ingyenes) webtárhelyre, ahonnan be tudnád linkelni - kepfeltoltes.hu és társai.
# 62
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30920 Üzenet linkje2007-06-10 22:17:34 

Köszi! Mindjárt meg is próbálom!!!
# 63
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30921 Üzenet linkje2007-06-10 22:19:21 

Na ÕKaz én tuti görög énekeseim:

(Stratos: Remélem nem baj ha utólag javítok... icon_wink.gif )

# 64
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30922 Üzenet linkje2007-06-10 22:20:01 

Nem jó... icon_sad.gif
# 65
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30923 Üzenet linkje2007-06-10 22:23:11 

na most!!! icon_lol.gif

# 66
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30925 Üzenet linkje2007-06-10 22:27:42 

és még egy:

# 67
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30926 Üzenet linkje2007-06-10 22:28:25 

na most... icon_confused.gif

# 68
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30927 Üzenet linkje2007-06-10 22:38:54 

Bocs! Ha nem ismernétek fel õket - sajnos iszonytosan kicsi a kép icon_sad.gif
Õk Despina Vandi és Sakis Rouvas
A tuti görög énekesek icon_cool.gif

# 69
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30928 Üzenet linkje2007-06-10 22:40:39 

még egy:
# 70
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30929 Üzenet linkje2007-06-10 22:51:15  Válasz a #30927. hsz-ra Előzmény #30927

Eredetileg is ilyen picik a képek?
Tipp, ha megengeded (nem kötekedés): egy hozzászólásba több képet is betehetsz. icon_wink.gif

Bocsánat az offért! icon_redface.gif
De hogy on is legyek:

Thanos Petrelis

Egyik kedvenc elõadóm, Thanos Petrelis, akirõl sajnos nem találtam angol-nyelvû életrajzot.

VIDEOK:
- KERNAO /
- Meta apo sena ksanazo

# 71
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30931 Üzenet linkje2007-06-10 22:58:11 

Semmi gond, geot! Igen, láttam, mások is tesznek fel többet egyszerre, csak én még "próbálkozó" státuszban voltam és ... majd belejövök most már! És én híve vagyok az építõ kritikának icon_razz.gif
Amúgy megnéztem, jó zene icon_wink.gif

# 72
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30932 Üzenet linkje2007-06-10 22:59:58 

Ja a képek ilyen kicsik.. Despina honlapjáról töltöttem le õket. Sajnos közvetlenül nem tudom "belinkelni" onnan õket, csak ha elõbb elmentem magamnak icon_sad.gif
# 73
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30933 Üzenet linkje2007-06-10 23:03:55  Válasz a #30929. hsz-ra Előzmény #30929

Stratos-kalóz nagyon szép fordítása:

Θάνος Πετρέλης / Thanos Petrelis - Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα / Thimízisz káti apó Elládhá - Kicsit Göröghonra emlékeztetsz!
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=4149#4149

A videó sajnos már nem elérhetõ, helyette itt megnézhetitek:
https://www.youtube.com/watch?v=SVoJQKQLRHs
Stratos: icon_redface.gif Köszi a dícsérõ szót! Ám, ha máskor észrevesztek hasonló dolgot - hogy már nem aktuális egy link elérhetõsége, vagy egyebek -, nyugodtan szóljatok privát üzenetben, azonnal javítok! (Itt is megtettem, köszi!)

# 74
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30934 Üzenet linkje2007-06-11 01:23:05 

Notis Sfakianakis

1959. november 2-án született Kréta szigetén. Õ minden idõk egyik legsikeresebb görög énekese.

7 éves korában családjával Kos szigetére költöztek. Notis húszas évei elején dj-nek állt. Villanyszerelõként, vízvezeték-szerelõként, pincérként, munkásként dolgozott, hogy eltartsa magát. 1985-ben együttest alapított, klubokban léptek fel Koson. A siker elmaradt, így kevesebb, mint egy év múlva feloszlottak. 1986-ban Notis visszatért Krétára, hogy szólókarrierbe kezdjen, ahol olyan hírességekkel lépett fel, mint Poly Panou.
Notist a Sony görögországi vezérigazgatója, Costas Bourmas fedezte fel. Aláírták a szerzõdést, majd felvehette elsõ, debütáló albumát, „Firtst Time” címmel, ami egybõl a görög top 10-be került.
Szélsebes rohammal tört be a zenei világba. Olyan gázsit kapott, mint a vezetõ görög sztárok, és hatalmas magasságokba jutott.

1992-ban követte Bourmast, mentorát az EMI-hez, ahol megjelent „You are a gun” címû albuma. Hamar aranylemez lett. Notis olyat valósított meg, amire eddig még nem volt példa – az album címadó dala és az „Opa Opa” egyszerre robbant be a görög top 10-be. Notis kétségtelenül az egyik legjelentõsebb zenész-figurává vált.

Egy évvel késõbb összesítette sikereit a „Chapter and Verse” címû albummal, ami szintén aranylemez lett – két pompás dallal, a „Ligo Ligo”-val (Little by Little) és az „Ese Me Kes”-szel (I am Burning), melyeket bemutatott a rangos Bio Bio klubokan.
Bárhol is lépett fel, több mint 3000 embert érdekelt esténként a mûsora.

1994-ben ismét bizonyított, a „South East os the World” címû albumával, ami dupla-platina lett – csak Görögországban 150 ezer példányban kelt el.

1996-ban megjelent „5th step” címû lemeze lett a „legtöbbet eladott lemez” Görögország történelmében, 200 ezer példányban vásárolták meg.
Görögország beleszeretett Notisba – aki a „Collector os Experiences” címû, nagyon személyes hangvételû lemezével, kedvenc dalaival viszonozta hazája szeretetét. Görögül és idegen nyelveken is énekel rajta Elton Johntól és Peter Greentõl kezdve Eleni Vitali-ig.
Hogy megmutassa törõdését és köszönetet mondjon hazájának, a platinalemezzé vált albumának bevételeit egy kulturális központba fektette (Ormenioban, ami a legészakibb görög város).

Ausztrál turnéjának bevételeibõl folytatta a jótékonykodást, segített helyreállítani egy általános iskolát, Kastellorizoban.
Emellett több fellépése volt Görögországban, szorgalmasan tevékenykedett a stúdióban, hogy elkészítse legigényesebb albumát. Egy dolog van, amit nem tett meg eddig – meglepõen, egy görög turné. De késõbb erre is sort kerített, még abban az évben – „Notis and the Notes in a Stroll Around Greece” címmel (Notis és a hangjegyek sétája Görögországban (?). 5 koncerttel kezdte Cipruson.

1999. márciusában európai turnéra indult, elõször Észak-Amerikába, ahol görög emigránsoknak adott koncertet. Ezen a találkozóhelyen a közönség egy olyan férfit láthatott, aki a szülõföldjük hõse, jelképe lett. Ennek a koncertnek az emlékei lettek a dupla-lemezes, élõ „Memento” albumnak a dalai, melyek nem csak Notis anyagát tartalmazzák, de bemutatják azokat is, amik hatással voltak az életére. Az összes albuma hihetetlenül jól fogyott, ez viszont túlszárnyalta mindet, hétszeres platina lett – ez figyelemreméltó tett valakitõl, aki már kiadott egy lemezt, ami a legtöbb példányban kelt el Görögországban, és most megdöntötte saját rekordját.

Stratos fordításait megtaláljátok itt:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=121 - Sfakianákis Nótis / Σφακιανάκης Νότης

A klipeket pedig itt:
https://www.youtube.com/results?search_query=notis+sfakianakis&search=Search

# 75
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30941 Üzenet linkje2007-06-11 08:59:23 

Köszi Stratos! Nagy vagy, mint mindig icon_razz.gif icon_lol.gif icon_biggrin.gif icon_wink.gif
De olyat (is) akartam felrakni, ahol együtt vannak. Kár, hogy nem csináltak egy duett albumot icon_sad.gif bár ami késik, nem múlik... remélem icon_razz.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
<   1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu