#172792006-11-30 21:38:47 Új, a kézipoggyászt illetõ biztonsági elõírás .............
Új, a kézipoggyászt illetõ biztonsági elõírás minden EU területén felszálló utasra vonatkozóan
2006. november 6.-ától új szabályzat lép érvénybe a kézipoggyász tartalmát illetõen, mely minden Európai Unió területén repülõ utasra vonatkozik. Az utasok csak kis mennyiségû folyadékot, gélt és aeroszolt (maximum 100 ml-es tartályban) szállíthatnak táskájukban. Ezen termékek csomagolása is eleget kell tegyen a speciális követelményeknek. Ez minden Európai Unió területén felszálló utasra vonatkozik. A csomagtéri poggyászra vonatkozó szabályok változatlanok maradnak.
Az új szabályzat folyadékokra – pl. ivóvízre és üdítõitalokra – érvényes, ugyanakkor gélekre, kenõcsökre, tonikokra és aeroszolokra is kiterjed. Ide tartozik a fogkrém, a borotválkozó krém, a hajgél, az ajakápoló és az arckrém.
A következõ szabályok érvényesek a kézipoggyászban szállított folyadékokra:
* Folyadékot csupán 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban szállíthat;
* Szállíthat egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben, ha ezek beleférnek egy átlátszó mûanyagzacskóba;
* A mûanyagzacskó ûrtartalma nem haladhatja meg az 1 litert;
* Minden utas csupán egy ilyen mûanyagzacskót szállíthat;
* Az átlátszó mûanyagzacskó újrazárható kell legyen (bármilyen zacskó, mely kinyitás után könnyen újrazárható - ez lehet villámzárral ellátott, zsineges, madzaggal lezárt vagy akár egy csomóra kötött zacskó, feltéve, hogy bárki által könnyen kinyitható);
Két kivétel lesz érvényben:
* a repülés ideje alatt igényelt csecsemõ-tápszer;
* a repülés ideje alatt igényelt gyógyszer.
Továbbra is engedélyezett az adómentes termékek vásárlása útlevél-ellenõrzés után az európai reptereken és az európai légitársaságok repülõin. Azokat a folyadékokat és géleket, amelyeket a reptéren vagy a repülõn vásárolt, szükség esetén becsomagolják és lepecsételik a boltban vagy a fedélzeten. Ezen pecsét 24 óráig érvényes.
Írtad a Kos topikban, hogy Ti a Sky Europpal utaztatok, és reggel 6-kor indult a gép. Én természetesen még semmit nem tudok az indulásról, de azt sem tudom, melyik légitársasággal fogunk utazni. A reggel 6-os indulás nagyon jó lenne, még akkor is, ha tudom, hogy hajnali 3-ra kellene a reptéren lennünk. Legfeljebb aznap délután aludnék egyet, hogy ne legyek éjjel fáradt. Azért is örülnék az ilyen korai indulásnak, mert akkor a 12 napos nyaralás valóban 12 nap lenne. Én nagyon bízom benne, hogy nem este, sötétben fogunk utazni, az nagyon nagy pech lenne, fõleg nekem, aki még soha nem repült.
Ezzel én is így vagyok,mi már tudjuk,hogy a Travel Service-zel megyünk,de csak májusban lesz meg hogy mikor.Mi is nagyon izgulunk mikor indul a gép,mert nekünk is ez lesz az elsõ repülés és tengerparti nyaralás is.Szeretnénk nézelõdni a repcsirõl!
Májusban meglesznek az indulási idõpontok? Akkor gondolom nekünk is... Majd figyelek nagyon!
Én nagyon várom már a repülést, és nem félek egyáltalán tõle. Szerintem nagyon jó lesz! Remélem, az ablak közelébe kerülök majd!
Igyekezz hamar becsekkolni, és akkor kérjed ablak mellé a jegyedet. Amennyiben késõn csekkolsz be, úgy még az sem biztos, hogy egymás mellé tudtok ülni a pároddal.
Szia Kvalcsi!
Bocs,hogy kicsit értetlen vagyok,de mi az a hamar!Én úgy tudom indulás elõtt két órával lehet a reptéren tartózkodni,akkor már lehet kérni a jegyet?
Bocs tudom nem az válaszol akinek a kérdést tetted fel.
Szóval a reptérre annyival elõbb mész ki amennyivel akarsz, ha akarsz kimehetsz már 1 nappal elõbb is.
A két órát azért mondják, mert a tervezett felszállási idõ elõtt két órával nyitják meg a check-in pultokat, illetve, ha a reptéren kell átvenned a jegyeket akkor a járat indulása elõtt két órával fog megjelenni az iroda képviselõje és fogja kiosztnai a jegyeket amivel már be lehet állni a check-in pulthoz a beszállókártyákért, illetve itt fogják lemérni a csomagodat és kap csomagcímét, illetve leküldik futószalagon a rakódóknak akik majd a gépbe pakolják.
Ha egymás mellett akartok ülni valóban mejetek ki idõben és együtt adjátok oda a jegyet a check-in-nél és a biztonság kedvéért modjátok, hogy egymás mellett szeretnétek ülni és az ablak mellett legyen az egyik ülés.
Ha a reptéren veszitek át a jegyet érdemes kicsit több mint két órával elõbb kiérni, és az iroda pultjánál sorbaállni, hogy ott is minnél hamarabb kapjátok meg a jegyet. Ha késõn érsz ki tényleg nagy a valószínûsége, hogy nem fogtok egymás mellett ülni és nem ablak mellett, mert mindenki ott szeret.
A check-in pult egyébként 30 perccel a gép indulása elõtt bezár, mert ekkor már a beszállítás kezdõdik a gépbe.
Valcsinak és karpuzinak is köszönöm a hasznos információkat. Nekem minden tanács jól jön, mivel bevallom õszintén, fogalmam sincs, mit kell csinálni miután odaértünk a reptérre. De azért már kezdek képben lenni.
Májusban meglesznek az indulási idõpontok? Akkor gondolom nekünk is... Majd figyelek nagyon!
Én nagyon várom már a repülést, és nem félek egyáltalán tõle. Szerintem nagyon jó lesz! Remélem, az ablak közelébe kerülök majd!
Nekem úgy tûnik , hogy már megvan a Travel Service menetrend
8 körül indúl ... ?
...De ha meg is van nem = Szentírás
...elõfordul , hogy más dolguk akad ...., ki kell várni
Nem nagy dolog, majd meglátod. Adja magát, hogy mit kell csinálni.
Indulás elõtt 2 órávak ki lesz írva, hogy melyik ablaknál kell bechekkolnod. Ott szólj, hogy ablak mellett szeretnél ülni és lehetõleg ne szárny fölött, mert a szárnyaktól nem sokat fogsz látni. Ott leadod a csomagokat, már csak a kézipoggyász marad Nálad. Utána útlevélellenõrzés, átvilágítás és bent vagy a vámterületen, onnan már nem jöhetsz ki. Amennyiben ki akartok menni a tetõteraszra, azt akkor tegyétek meg, amikor leadtad a csomagokat és megkaptad a beszállókártyát.
Nagyon jó repülni, majd meglátod.