Érdeklõdni szeretnék, hogy ismeritek -e, vagy utazik -e valaki a Radisson Travellel. Még nem igazán hallottam róluk, de lehet hogy csak én nem ismerem õket. Meglepõen alacsony árakkal dolgoznak, de ha megbízhatóak, szivesen bevállalnék egy Zakynthos-i utat. Elõre is köszi az infot. üdv. süni
Szia Zaira!
Én most foglaltam anyósomnak egy utat Platamonasba nagyon jó árral (19900 Ft - szállás+utazás, nincs egyágyas felár). Eddig csak jót hallottam róla, õ május 13-án megy 10 napra, utána be tudok számolni a tapasztalatokról. Állítólag megbízhatóak és figyelmesek. Hová tervezed az utadat?
Szia Zaira!
Gratulálok a foglalásodhoz, akkor már te is számlálgathatsz vissza. Ha jól tudom, akkor utaskísérõ is lesz a buszon, ez néha nem árt,de a sofõrök is nagyon rendesek. Babi
Szia Zaira!
Már én is nagyon várom az indulást, mindennap számolom a hátralévõ idõt. Én szerettem busszal menni, mert mindig jó volt a társaság, hamar összeismerkedtünk, s persze már a legtöbb emberkének voltak élményei és jó volt még a buszon is új dolgokat hallani. Párnát vagy nyakpárnát vigyetek a buszra, így kégyelmesebben lehet aludni. Mi felfújható párnákat vittünk, ez kicsi helyen elfért.
Üdv: Babi
Myra!
Mi is mindig június végén mentünk nyaralni, tavaly egyszer esett az esõ Parálián este, egyszer pedig amikor kirándulni voltunk az Olympos hegynél, de akkor épp a buszon ültünk. Egyébként olyan meleg volt,dogy csak víz mellett lehetett kibírni.A fiam nem hitt nekem és kifeküdt a napra, szép piros pecsenyére sült pár óra alatt. A kislányom is csak pólóban fürdött, mert hamar megpirultak a kis vállai, mivel mindig a vízben volt. Egyszóval nagyon jó idõ van június végén!
Babi
Kalispera szasz!
Ha valaki privat szeretne Görögorszagba utazni- pontosabban Vrasna- Beach-re, Nea Vrasnara- szallasban tudok neki segiteni!! A weboldal a profilomban megtalalhato+ hotmail cim! Ha irsz nekem, hivatkozz a Hellasz.hu-ra...
Encso.
Az utazási irodák fekete listája hasznos lehet, DE:
Jó, ha tudjátok, hogy kis hazánkban nem lehet idõben kiszagolni egy büdös halat, ha jóformán az egész halpiac bûzlik.
Mire gondolok?
A tisztességtelen magatartása miatt az MKEH (Magyar Kereskedelmi Ellenõrzési Hivatal) fekete listájára került az X Travel (direkt nem írom a nevét) és továbbra is vígan mûködik.
A fekete lista egyébként itt frissítve mindig elérhetõ:
www.mkeh.hu
Magyarországon az utazási irodáknak alábbi típusai különböztethetõk meg:
1. kis viszonteladók, ezek közül a legtöbb nyit egy néven irodát, mindenfélével próbálkoznak - általában gõzük nincs az utazásszervezésrõl - , majd 2 év múlva látványosan vagy éppen fû alatt becsõdölnek (ez csak stratégiai kérdés). Ezután esetleg eleve terv szerint új néven új irodát nyitnak, akár két sarokkal arrébb.
2. Internetes kiszolgáló platformot kiépítõ, szintén csak viszonteladó irodák, akik megannyi szellemes domain-név alatt franchise-olják ugyanazt a keresõrendszert. Ezt a rendszert kvázi bármelyik elõbb említett kis zugiroda bérelheti, akár a zengzetes domain-névvel együtt.
3. Közepes méretû, mindent minden szegmensnek áruló, magukat egy-két térségre is esetleg specializáló irodák, megalapítóik nem ritkán azok a személyek, akik az "átkosban" IBUSZ-irodavezetõk voltak, és a rendszerváltás során "jókor jó helyen könyököltek". Ebbõl ma túlontúl sok van kis hazánkban, óriásplakátokon, freemail-hirdetésekbe bújva, szórólapokon és katalógusokban próbálják egymást túlordibálni, mint rossz kofák a piacon. Velük sokszor nagyon elszalad a ló, és a piaci pozíciójuk megõrzése érdekében "túlvállalják" magukat, és veszteségeket termelnek nagyon rövid idõ alatt. Ezek az irodák szintén nagyon könnyen becsõdölnek, hiszen rendkívül magasak a fix költségeik, és ha a cash-flow-juk nem a vártnak megfelelõen alakul, sohasem térülnek meg a befektetett energiák. A magyarországi makrokörnyezet* egy ideje nagyon nem kedvez ezeknek az irodáknak. Bizonygatják-bizonygatják, hogy õk aztán köszönik, jól vannak, de sokszor folyamatosan a csõd szélén állnak.
*magyarországi makrokörnyezet: tömegesen eladósodott, sok esetben a közéletben-politikában teljes mértékben csalódott, állásuk elvesztésétõl tartó potenciális ügyfélkör, akiknek utazási kedve elõbbiek okán folyamatosan csökken.
4. Magát egy-egy térségre specializáló, kis, általában intelligens, ambíciózus és lehetõség szerint becsületes emberek által létrehozott irodák, 2, maximum 6 fõs létszámmal. Az õ rezsiköltségeik alacsonyak, de cserében nem tehetik meg, hogy rizikós reklámkampányokba kezdjenek, tehát csak a minõségük, szakértelmük, megbízhatóságuk révén õket továbbajánlókban bízhatnak. Õk szép lassan bõvülõ törzsutas kört alakítanak ki, és tevékenységük elfogadható megélhetést biztosít számukra.
(5.) Olyan "irodák", akik még csak be sincsenek jegyezve az MKEH-nál, vagyis engedély nélkül mûködnek, így természetesen igen alacsony árakon kínálják portékájukat. Sok ilyen van pl. horvát apartmanokra ráállva. Taxis apu gondolt egy nagyot, és a taxióra egyenetlenségeibõl finanszírozva kiautókázik Isztriába, lepaktál egy-két apartmanossal, majd beindítja szürke kis vállalkozását. De még olyanról is tudok, akinek utazásszervezõi engedély nélkül egyenesen jachtklubja van az Adriára specializálódva. A legviccesebb, hogy az MKEH csak azokat méricskéli, akik bejegyeztették tevékenységüket, sok-sok járulékos költséggel és folyamatos fix költséggel, akinek még engedélye sincs, az csinálhat, amit akar. Ilyen ez az ország minden szinten.
Véleményem szerint a 4. pontban leírt irodákkal utazva a legkisebb az esélye annak, hogy az ember külföldön ragad, mert utazása alatt az iroda csõdbe megy. Ami persze fontos, hogy az ilyen irodák rendelkeznek ajánlói bázissal, akiknek a véleménye hasznos, megnyugtató lehet.
Remélem, nem hagytam ki semmit, bár nem tudtam teljes képet adni a hazai helyzetrõl, az bizonyos.