Mi tavaly nyáron Moraitika-n nyaraltunk.
Béreltünk autót 3 napra és egyik nap Agios Georgios-on voltunk kirándulni. Nagyon- nagyon szép homokos partja van és belül is homokos, viszont a víz nagyon hideg volt. Július közepén voltunk. A 3 éves kislányom nem is tudott ott belemenni. Moraitika-n jó "meleg" volt a tenger.
Tavaly (2013) voltunk a Mariellában, két hetet töltöttünk ott.
A szállásunk az emeleten a parkolóra nézett, nem a fő utcára, kert, fügefa, három pálmafa, mögötte a nagy parkoló, rálátással a kocsira.
Jól felszerelt konyha, takarítás...minden rendben!
A lényeg: akik a főutcára néző szobát kérték, nem tudtak aludni, hiszen
egész éjjel ment a buli.
Nekünk a parkoló felőli oldal jó volt, nem zavart az alvásban semmi.
Így ha bulizni volt kedvünk, 20 méterre volt 1,5km szórakozóhely,
ha aludni akartunk, nyugi volt.
Ha nem kocsival mentek, kellene a bérlés, gyönyörű helyek várnak Bennnetket!
Csodás szigetet választottatok, minden jót kívánok!
Valami ilyesmire számitottam,bár el kell mondjam,nem magamnak keresek.(Szokás szerint bátyámék néznének valami nyüzsgőbb,de szép helyet...kocsi nincs,busszal mennek,bérelni nem akarnak,igy gondoltam Sidari azért a homokkő sziklák miatt nem olyan egysikú.)
Mi egyébként már voltunk ott,leirni is borzasztó,milyen régen volt 2004-ben!A Katerinában voltunk a GT szállásán.Azzal sem volt baj,de ugye 10 év az 10 év,annyi minden változik és történik ennyi idő alatt...ők szeretik a nagyobb nyüzsit,és emlékeim szerint Sidari ilyesmi volt.Azért is gondoltam,rákérdezek,mert mostanában hallottam nem jó véleményeket Sidariról és magáról Korfuról is-valami olyasmit,hogy az angolok nagyon "lelakták",aztán otthagyták ahogy van,rémesek az utak,stb...akkor ezek szerint ez nem teljesen igy van...reméltem...
Ja,akkor ti a 10-es szobában lehettetek,az alaprajzot nézve,én is azt néztem.Mondjuk 2 személyes kellene,az tán 2 van,ha jól rémlik...mindkettő hátra néz,ahogy irod...hát,lehet,hogy ez esélyes lesz!Köszi még egyszer!
Sidariról és magáról Korfuról is-valami olyasmit,hogy az angolok nagyon "lelakták",aztán otthagyták ahogy van,rémesek az utak,stb...akkor ezek szerint ez nem teljesen igy van...reméltem
Sidarira talán igaz is lehet, meg az utak sem az igaziak, de a sziget maga a csoda ..
Több mint 15 éve nem tudjuk megunni, és újra és újra oda megyünk vissza Az idén is 3x van tervbe véve
sztem a leírt 'feltételek' alapján érdemesebb volna a fővárosban vagy környékén keresgélni talán. a nyüzsiség ott is megvan, ám jár hozzá remek hangulat is, és sok szépség; a tömegközlekedés is ott a legjobb, sokfelé el tudnának rándulni így és onnan.
Olvastam, hogy a fővárosba be lehet menni buszos kirándulással is, mert szeretnénk autót bérelni és körbejárni a szigetet, de ahogy néztem a videókat, nagyon megrettentem, hogy oda autóval bemenjek... Viszont a párom nagyon szeretné megnézni a Sissy kastélyt, oda el lehet jutni autóval? Mármint, hogy nem bonyolult-e és meg tudunk-e állni?
szia Sancho ! Mi többször nyaraltunk Korfunk, nálunk az a kedvenc célpont, többek között Sidariban is voltunk.mindig béreltünk autót,soha nem volt gond a fővárossal sem.valahol a város szélén leparkoltunk, aztán gyalog folytattuk a felderítést.a Sissi kastélyhoz meg kifejezetten jó, ha kocsival mentek egyénileg. Sidariból egyébként (és persze máshonnan is) jó buszjáratok vannak Kerkyrára !
Hétköznap délelőtt simán be tudsz menni autóval a városba, a kikötő környékén, vagy a Garitsa öbölnél fogsz találni parkolóhelyet.. Este 5-6 környékén már necces a bemenetel, mert akkor már nem nagyon találsz parkolót...
Mi busszal mentünk Rodáról a városba, nem olcsón, 2009 ben 6 EUR/fő, csak oda, és vissza is ennyi.
Viszont az utolsó busz este 6 kor ment akkor vissza, figyelj rá, ha busszal mész, nézd meg a vissza menetidőt!! Persze, lehet, azóta nem így van.