És tényleg csak köszönni tudom a sok infot, amit itt kaptam, mert azok nélkül semmit nem tudtunk volna erről a csodálatos helyről. Így nem volt nehéz megtalálni semmit!! A strandok leírását is köszönjük, mert tényleg minden úgy volt, ahogy írtátok. A Valtos tényleg az első pillanatban lenyűgözött minket. Tudom, másnak a másik 2 tetszett, de hát nem vagyunk egyformák és ez a jó!!!
Szóval csodálatos 7 napot töltöttünk Pargán, jövőre nehéz lesz felülmúlni, de már most a következő nyaralást tervezzük! Hogy hova???Még nem tudjuk. Talán majd itt a fórumon megint szemet szúr valami, mint ahogy Pargánál is volt. Ami szerelem volt első látásra.
Most tényleg úgy jöttünk haza, hogy Pargára bármikor visszamennénk. Tehát a 10 éves tervben benne van!
Szóval Parga várj, mert egyszer visszatérünk!
Annyira jó az ezt olvasni, hogy Parga Nektek sem okozott csalódást! Én is úgy vagyok vele, hogy bármikor visszamennék, pedig már 2x is voltam, de nézem a képeket, videókat és könnybe lábad a szemem
Persze rengeteg gyönyörű hely van még Görögországban, így nem hiszem, hogy mostanában visszatérek
#1480062010-08-07 11:25:18 Válasz a #147996. hsz-ra
Örülök, hogy neked is tetszett.
Az a várakozás elég durva lehetett így, nem értem miért nem engedtek leszállni.
Viszont az ilyen szállásleírások után mondom azt hogy nem értem azokat akik kijelentik, hogy Aeoleussal nem, mert sok kritika.
Hát így olvasva ezt a helyett Diogenis nagyságrendekkel felülmúlja ezeket a szállásokat, ki merem jelenteni, hogy más kategória.
Én évekig aludtam utak során az út mellett hálózsákban is, de ezek a dolgok, hát nemsemmi.
Stefanossal kapcsolatban, nem úgy volt hogy van napi friss ajánlat illetve ott vannak a jéen a frissen kifogott dolgok és magad kiválaszthatod ami kell? Az biztos friss még mozog mikor nézed és miután kiválasztottad készítik el.
Nem válaszoltál, hogy reanaultékkal találkoztatok-e.
Ugye nem mondod, hogy a Sakist és a Lichnos-t kihagytátok?
Idegenvezetővel kapcsolatban, valaki vigye el neki a felrakot parga-s tájékoztatókat hogy magolja be aztán a végén kikérdezitek.
Most olvasgatom miket irtak egypáran amig én Pargan voltam.
Nem volt Benzin Jul 27 én 28 volt reggel több száz méteres sor volt.
Utánna már egyátalán nem volt csak DIZEL azis csak néha !! Egészhéten .
Ugy mentem mindig amikor kut volt probáltam rá tankolni.
Jó lenn ha UTAZÁSI IRODA emberei már kiszálnának ebböl a FÓRUMBÓL
Hiába! Óráról órára változnak itt a dolgok. Vagyis nálunk. Délután szembesültem a ténnyel, hogy Pargara nincs szabad hely szept 20-ig annál az irodánál, amelyiknél akartunk foglalni. Bye-bye Parga! Semmivé váltak a tervek.. (Off:.Abban az időpontban, amikor mennénk, se Lefkadan, se Tolon nincs hely)
Lehet hogy utazási irodánál nincs hely de az utcán kint álnak a szállás adok és joval olcsobban találsz lehet hogy helyet.
A mi apartmanunkba is Margaritában 4 szabad apartman volt mivel a Benzin válság miatt még a hazai turisták sem jöttek ell.
#1480292010-08-07 15:20:46 Válasz a #148025. hsz-ra
Mi ebben a Christopherben laktunk, június végén, 40-ért, két hálószobás földszintiben. Nem volt ilyen szép világos, mint az emeleti, viszont hűvös volt és kellemes a földszinti terasz nagyon (ezen az irodán keresztül találtunk, amelyiknek a honlapján linkeltem, kint besétáltunk és 10 perc alatt ezt kapták elő).
Adrika! Jó, hogy jelentkeztél. Ezek szerint a Villa Maria nem kis csalódást okozott!
Mi végülis nem oda megyünk. De csak azért, mert nem volt már hely az Apollonnál.
Walterék tuti mennek aug. 30-án. Legalábbis remélem. Bár nem tudom, hogy mennyi a minimum létszám egy 45 fős buszon. Én kapásból több, mint 20 embert tudok arra a dátumra. Más is írta már, hogy 26-27-en voltak a walteros buszon!
Most ne utáljanak ki az egyéni utazók: Szirom azt írja, hogy 40 euro a szállás. Gondolom/éj. Az kp. árfolyamon számolva is minimum 11.400 Ft/éj , az 9 éjszakára 102.600 Ft. Ehhez hozzájön az uti kts., autopálya díj stb. Mennyi lehet? kb. 60 ezer, de nem tudom. Vagyis legalább 160 ezerbe benne van.Én hármónknak fizettem utikts+szállás 138.700 ft-ot.
Igaz, a szállás adott. Lehet nem hotel jellegű. Egy kicsit azért fontos, de nem túlzottan.
Az utazási irodáknál bizony lényeges az ár-érték arány. Ahogyan adrika is írja , 60 ezerért ne várjon az ember luxust, de vannak alapvető dolgok. Pl. az ágy. Abban is biztos vagyok, hogy Brekinek is igaza van az Aeolussal kapcsolatosan. Talán nem kéne, hogy az előítéletek eltántorítsanak bennünket.
Azért örülök Adrika, hogy jól éreztétek magatokat!!
#1480562010-08-07 19:53:32 Válasz a #148052. hsz-ra
Fazika, mi viszont 4-en voltunk
Szerencsére megtehetjük, hogy autóval megyünk, feleannyi az út időben, sokkal több cuccot tudunk vinni, kint nem kell se autót, se motort bérelni és ott állunk meg, ahol akarunk. És kisgyerekekkel nem is szerencsés buszozni, és én sem szeretek. Annak idején buszoztam, vonatoztam is és stoppoltam is, sőt, Brekihez hasonlóan én is aludtam út mellett, meg tengerparton, háztetőn, parkolóban, most már nagylány vagyok, házban alszunk.
#1480572010-08-07 19:59:02 Válasz a #148052. hsz-ra
Az útiköltség erősen autófüggő, meg nem mindegy honnan indulsz/érkezel Magyarországon, de nagy átlagban kijön 160-180€-ból a Parga oda-vissza. Ha az általad számolt 60eFt-ot vesszük, ami ~210€, akkor ~21eFt a különbség. Viszont azt teszel ami kedvedre van! Olyan szállást veszel ki ami tetszik, ha meguntál ott lenni, tovább mehetsz. Valamint lényegesen több holmit vihetsz magaddal. Ezt is meg kell fizetni. Igaz, nem fogja a kezed az idegenvezető, de ahogy olvasgatok ennek amúgy sincs sok előnye. Legalábbis nekem eddig sosem hiányzott.
#1480582010-08-07 20:04:40 Válasz a #148056. hsz-ra
4 embernek már megéri autóval menni! Ebben igazad van!
Mi általában 3 bőröndöt viszünk (2 nagy és 1 közepes). Mindig röhögnek rajtam, hogy minek szedek össze annyi cuccot, de az is igaz, hogy rendszerint 2 hétre megyünk. Plusz még mindenkinek 1-1 hátizsák és egy strandszatyor a kispárnáknak, kisplédeknek. Eddig sosem volt gond a cuccolással. Mi robogókat szoktunk bérelni, így nem vagyunk helyhez kötve. De hosszan tudnám ecsetelni, hogy mi mégis miért buszozunk annak ellenére, hogy mindekttőnknek van jogsija sőt autonk is van. De nem írom le, mert nem ebbe a topikba tartozik. Meg különben is, úgyis mindenki azzal megy, amivel jónak látja. Mindekttőnek megvan a maga előnye és hátránya. Én csak az árak miatt írtam, meg arra reagálva, hogy kint olcsóbb a szállás helyszíni foglalással, mint irodán keresztül.
Idegenvezető: általában nem tartunk igényt rá a kezemmel inkább a páromat fogom (meg a gyerek fülét)
#1480632010-08-07 20:41:13 Válasz a #148061. hsz-ra
Számoltuk. Nálunk mindig olcsóbbra jött ki a buszos-utazási irodás út, amikor számvetést csináltunk. (Ez azért is van, mert a gyermekre nem kell szállás kts-t fizetni, csak az utazást. Mégmost. Egyszer viszont megnő...akkor majd meglátjuk). Vagy max. nagyon közel egymáshoz, minimális különbséggel.Persze, az autóval mindig csak kb-t tudtunk számollni. De az anyagi oldal csak egy dolog.
Én megértem azokat is, akik autóval mennek. Nyilván más. Engem nem zavar a busz. Lehet, ha egyszer mégis autóval indulunk útnak, soha többet mással. Max. repcsivel, de csak oda, ahová már nagyon bonyolult autóval menni.
Minden esetre, közeledik az uatzásunk ideje, mégha lassan is. Parga pedig már vár bennünket!
Most írom másodszor, mert valahová az égbe elszállt a másfél órai munkám. Nagyon mérges voltam….
Pénteken jöttünk haza 1 hét pargai és 4 nap paraliai nyaralás után. Autóval mentünk az Apollón Travel szervezésében. Pargára 17 órás nyugodt és zökkenőmentes út után értünk ki. Bár Szerbiában egy baleset miatt vártunk bő fél órát, aztán eltereltek minket másfelé. 1 rendőr állított meg minket Macedóniában éjjel a hegyekben, de igazoltatás után mehettünk az utunkra.
Parga egy aranyos, nyüzsgős és rettentő összezsúfolt hely. Rém szűkös sikátorok és vékony utcák voltak.
A Margarita apartmanban volt a szállásunk. Ennél rosszabbul felszerelt apartmanunk még nem volt, pedig voltunk jó néhányban. Szedett-vedett volt a konyhai felszerelés, már ami volt, de az is nagyon hiányos volt. Még szerencse, hogy én mindig viszem magammal a fél konyhámat, biztonsági okokból, de itt erre most szükség is volt.
De amúgy az apartman tiszta és rendes volt.
Parkírozni az apartmantól kb. 250 méterre lehetett, a campingnél.
Már a megérkezésünkkor úgy fogadott minket az idegenvezető, hogy ugye tankoltunk, mert nincs benzin, mivel épp mától (júl. 27-től) bizonytalan ideig nincs benzin, mert sztrájk van-volt.
Persze, tankoltunk, csak épp Macedóniában, és így fél tank benzinnel érkeztünk Pargára.
Persze elöntött minket az ideg, hogy ilyen szerencsétlenek is csak mi lehetünk…..most aztán homokozhatunk 1 hétig a parton, ezért nem kellett volna ennyit utaznunk……. a benzin mizéria rányomta a bélyegét az egész 10 napos nyaralásunkra, mert úgy kellett szervezni mindent, hogy hová tudunk eljutni, ha épp hozzájutunk benzinhez, és még a Mac. határra is vissza tudjunk jutni hazafelé.
Szóval sem az idegenvezető, sem a tulaj nem biztatott minket semmi jóval.
A nehézségek ellenére azért jól alakult a nyaralásunk…..
Szerdán elmentünk Pargán a kastélyba, ahonnan gyönyörű panoráma tárult elénk. Kár, hogy elrontotta a kastély körüli szemét és gaz az összképet. Délben kaptunk egy infót, hogy van benzin Pargán. Futás a kúthoz. Több 100 m-es sor és kb 1 óra várakozás után teli volt a tankunk. Hurrá, teli a tank, lehet tovább tervezni a programokat.
Csütörtökön elmentünk Lefkadára, Porto Katzikire. Hát ez valami csoda volt, a legszívesebben csak ültem volna órákig, és bámultam volna ezt a szépséget. A férjem és a fiam fürdött is, én erre nem igazán vállalkoztam, mert 21 fokos volt a víz. A fiam lába félórai fürdőzés után sötétlila lett a hidegtől, utána a napon melengette, pedig versenyúszó, úgyhogy bírja a hideget. (mi mindig viszünk magunkkal vízhőmérőt-ez a férjem heppje)
Hazafelé a 20-on valahányadik kútnál ismét tudtunk tankolni, úgyhogy terveztünk tovább…
Pénteken elmentünk vízitaxival (10 EU/fő) az Acheron folyóhoz. Nagyon jó volt, gyönyörű a vize, sőt, láttunk teknősöket is. Bementünk hajóval a kék barlangba is. Hazafelé Ammudia strandja is nagyon jó volt, végül is ez lett a törzshelyünk, mivel itt 27 fokos volt a víz. Pargán egyszer tudtunk fürdeni, mert elég hűvös 23-24 fokos volt a víz.
Szombaton felmentünk kocsival az Ali pasa várához, de nem sok mindent láttunk, mert nagyon párás volt az idő. Ez a rom is elég elhanyagolt, és sok a szemét körülötte.
Ezután elmentünk az „európai Grand kanyont” a Vikos Gorge-t megnézni. Nagyon szerpentines, kanyargós volt az út, én egy kissé rosszul is lettem. De megérte a látványért. Ide érdemes egy egész napra elmenni, mert annyi a látnivaló és a túralehetőség.
Közben ismét tudtunk tankolni, egyetlenegy kútnál kaptunk benzint a sok közül.
Hazafelé bementünk a Peramai cseppkőbarlangba, elég nehéz odatalálni. (7 EU/fő a felnőtt és 3 EU/fő a diákjegy). 1 órás volt a barlang túra, 1,1 km hosszú volt, és kifogtunk egy rém bunkó görög csoportot. Az egyik férfi még a túra elején ordibált egy mobiltelefonba, már rá kellett szólni, hogy halkabban. Utána meg egyfolytában veszekedett egy másik görög fazonnal. A barlang szép volt, megéri megnézni, bár a magyar Jósvafői Vörös-tói barlanggal nem ér fel.
Vasárnap elmentünk Glyckibe autóval, az Acheron felső szakaszához.
Megjegyzem, hogy ez idáig Pargán, szerda kivételével, egyszer sem tudtunk tankolni, mivel nem volt mit.
Meseszép kék a folyó vize, de nagyon hideg. Voltak azért vállalkozók, akik megmártóztak benne, és sokan térdig gázoltak a vízben.
Hazafelé ismét Ammudia strandjára mentünk fürdeni, és hétfőn ismét itt fürödtünk.
Persze minden este bementünk a nyüzsgő városba nézelődni.
Parga szerintem elég drága hely, volt alkalmam összehasonlítani a Paráliai árakkal. Pargán majdnem duplájába kerül minden. Érdemes itthonról vinni mindent, már aki tud, mert ott fejbeverő árakkal találkozik az ember.
Kedden kora reggel elindultunk Paráliára, ott nem volt előre foglalt szállásunk, de kb. 15 perc alatt találtunk szállást. 40 EU/éjszaka, légkondival együtt, a parttól kb 50 méterre.
Itt már tényleg csak pihentünk és strandoltunk a 28-29 fokos vízben.
Péntek reggel indultunk haza, sokat vártunk a határokon, és a Belgrád előtti fizető kapunál. A hídon, Belgrádban, simán átjutottunk, mert a férjem bevállalta a híd melletti alternatív utakat, így szépen haladtunk.
Sajna, kifogtuk a törökök vonulását, így mindenhol ezzel a népséggel voltunk körülvéve.
Szemeteltek és pusztítottak, amerre jártak. Még a magyar határnál is álltunk vagy 1 órát, közben ránktört egy jó kis vihar.
A kellemetlenségeket leszámítva jól telt ez a 10 nap, jól éreztük magunkat.
De jövőre nem biztos, hogy bevállaljuk Görögországot…..