Sziasztok, meg szeretném kérdezni, hogy Tolóból ha autóval bemennénk Athénbe, találunk-e olyan parkolót, ahol nyugodtan otthagyhatjuk egész napra a kocsit, mert inkább tömegközlekedéssel szeretnénk bejárni pár helyet!?
Félek, hogy ha busszal megyünk be, akkor megint csak az órát kell figyelni, hogy mikor megy haza az utolsó járat.
Vagy van valami más ötletetek? Köszi előre is.
#1604022011-04-21 12:28:38 Válasz a #160399. hsz-ra
Mi a Kifissia metro állomás közelében szuktunk parkolni és onnan metróval megyünk be a belvárosba.
Azon a részen jónéhány utcában több épület bejáratánál az utcára néző biztonsági kamerák vannak, sőt van ahol b.őr is van.
Tudok adni GPS koordinátát. Ha érdekel, küldj egy privit!
Sziasztok, meg szeretném kérdezni, hogy Tolóból ha autóval bemennénk Athénbe, találunk-e olyan parkolót, ahol nyugodtan otthagyhatjuk egész napra a kocsit, mert inkább tömegközlekedéssel szeretnénk bejárni pár helyet!?
Félek, hogy ha busszal megyünk be, akkor megint csak az órát kell figyelni, hogy mikor megy haza az utolsó járat.
Helló! Tolóból kocsival kb:150-km érdemes parkolóházat keresni mert potom összegért lehet parkolni egész nap. De én ajánlom, hogy GPS-el menjetek mert elég zűrös a tájékozódás ámbár a taxisok elég segítőkészek. Én úgy mentem kocsival. hogy a Görög parlament mellett mentem el és tőle kb 500-méterre jobbra fordultam és utána a legelső lehetőségnél mindjárt jobbra és szinte ott van a parkoló ház jobb kéz felől. Meglehet a lekanyarodást könnyen találni mert elhagyod a parlamentet, 300 méterre látsz egy "repülőgép" kiállítást és utáni a következő kereszteződés.
Lehet egy javaslatom ha kocsival mentek? Érdemes egy napot a Korintoszi csatorna bebarangolásara szánni én szinte végig mentem igaz föld út de ott álltam meg ahol akartam, megnéztem közelről a csatorna bejáratát, felmentünk egy gyaloghídra, hatalmas beton bunkerek vannak "igaz elhanyagolt állapotban" Szóval érdemes egy túrát oda is tervezni. Lementem a PELEPONÉSZOSZ "félsziget" legdélebbi csücskére gyönyörű volt. Ha érdekel még szivesen segítek én 2009 szeptemperében voltam TOLÓ-ban.
#1612682011-05-06 16:00:35 Válasz a #161247. hsz-ra
Kedves Gyula, köszönöm az ötletet. Ezt is elraktároztam a többi hasznos infó mellé. GPS-el megyünk, de abba jó lenne valami konkrét cím, hogy odatalálhassunk, amit írtál. Vagy elég ha parkolóházat írok és kész?
A Korinthosi csatornához tervezek kirándulást, mindenképpen több időt szeretnék ott tölteni, sőt ha lehet jó lenne végighajózni is rajta. Találtam egy menetrendet, hogy óránként indulnak hajók.
A déli részre most sajnos nem megyünk, de még mindenképp visszatérünk majd Peloponnészoszra, úgyhogy hagyni kell látnivalót későbbre is!
Fotókat lehet nézni esetleg az utatokról? Köszi még egyszer.
Kedves Gyula, köszönöm az ötletet. Ezt is elraktároztam a többi hasznos infó mellé. GPS-el megyünk, de abba jó lenne valami konkrét cím, hogy odatalálhassunk, amit írtál. Vagy elég ha parkolóházat írok és kész?
A Korinthosi csatornához tervezek kirándulást, mindenképpen több időt szeretnék ott tölteni, sőt ha lehet jó lenne végighajózni is rajta. Találtam egy menetrendet, hogy óránként indulnak hajók.
A déli részre most sajnos nem megyünk, de még mindenképp visszatérünk majd Peloponnészoszra, úgyhogy hagyni kell látnivalót későbbre is!
Fotókat lehet nézni esetleg az utatokról? Köszi még egyszer.
Szia: busaianiko: írtam egyhosszú választ de kifutottam a biztonsági időből {93} perc de holnap leírom neked, sajna képeket nem tudok mutatni egyéb okok miatt mert mindent eltüntettem. Addig is a GOOGLE- nézd meg Görögország- Athén és keresd a Leoforos Vasilissis Sofias----és Leoforos Vasileos Konstantinou utca kerszteződését az a tér előtti nagy
épület a parlament...
Szia kedves "busaianiko"
Először azt döntsétek el hová akartok menni? Mert javaslatom a következő a GOOGLE térképen kinagyítva mindent meg lehet találni. Pl: az Akropoliszhoz a Rovertou Gkalli úton érdemes menni,és ott találtok parkolót is.
A Parlamenthez pediglen a Leoforos Vasilissis Sofias útról érdemes a Rizani útra kanyarodni és ott jobbra meg állni és meglássátok a parkolóház bejáratát. Én pl: úgy jártam, hogy megálltam és megkérdeztem hol van parking és egy úri ember mutatta, hogy pont a bejárat előtt állok mert nehezen lehet észre venni, de utána már ment minden simán onnét vissza mentünk a Parlament elé végig néztük az őrség váltást. A parlamenttel szemben átmentek az út testen találtok egy lépcső lejárót érdemes azon végig menni sétáló utca, tovább--egy régi templom, tovább hasonló mint pesten az ecserii piac tudtam a nevét de sajna azóta elfelejtettem és minden olyan adatot megsemmisítettem. Ha valami fontos eszembe jut vagy érdekel még valmi és ha tudok segíteni kérdezz nyugodtan, de feltétlenül korán induljatok el TOLÓ-ból ha az őrség váltást megakarjátok nézni.
Még lenne egy építő javaslatom, ha GPS-el mentek feltétlenül köztes útnak üssétek be Athént mert engem Lámia után levitt az autó pályáról ne tudjátok meg milyen szerpentineken kellett menni éjszaka szakadó esőben. A másik dolog mikor már közeledtek TOLÓ-felé akkor Nafplió előtt ne lepődjetek meg mert egy gyönyörű narancsfa ligeten kell kerasztül menni. Én úgy jártam utasít a GPS- kanyarodjak balra de hát hová a fenébe mikor látom, hogy csak ilyan murvás zúzott kő az út. Nem kanyarodtam be mentem tovább az aszfalt úton ezt még kétszer legalább meg csináltam, hogy nem követtem a GPS utasítását, mert hát azért éjjel sötétben letérni idegen helyen nem mertem. A negyedik alkalommal követtem az utasítás és letértem az aszfalt útról, nem mertem menni csak 30-40-km-el nehogy valami szakadékba zuhanjak??? Amikor másnap mondom az idegen vezetőnek milyen körülményesen értem ide jót nevetett mert mondta, hogy az az út a rendes út a TOLÓba vezető. Nappal vissza mentem és gyönyörű látvány fogadott hatalmas narancsfa ligetekkel. Érdemes még Nafpliót is a programjaitok közé iktatni nem messze van Toló-tó ha jól emlékszem csak 7-8- km re. Ha érdekel még valami kérdezz szívesen segítek ha tudok.
Kedves Gyula, köszönöm a segítséget. Szerintem nem fogunk autóval annyira bemenni Athén központjába. Jox javasolt egy kinti parkolóhelyet és onnan inkább metróval szeretnénk közlekedni, mert azzal is mindenhová el lehet jutni és egyszerűbb, ráadásul gyalogosan sok mindent felfedezünk, amit egyébként nem. A Parlamentet most kihagyjuk, mert ott már jártunk, de van sok egyéb látnivaló, amit mindenképp meg szeretnénk nézni. (Acropolis még egyszer, alaposabban, görög Agora, római Agora, Kerameikos, a másik temetőt, Lykavettos, Plaka, Anafiotika (kis kikládszerű városrész)és még ami belefér!
Nafplionba többször is szeretnénk majd átmenni, nagyon tetszik fotók alapján, és a környéket is mindenképp be szeretnénk járni.
Mi nappal megyünk lefelé, úgyhogy jobban látjuk majd merre járunk, legalábbis remélem. A GPS-t én mindig fenntartással fogadom, úgyhogy térkép is lesz velünk, de azért köszönöm a jó tanácsokat.
Szia kedves "busaianiko"
Először azt döntsétek el hová akartok menni? Mert javaslatom a következő a GOOGLE térképen kinagyítva mindent meg lehet találni. Pl: az Akropoliszhoz a Rovertou Gkalli úton érdemes menni,és ott találtok parkolót is.
A Parlamenthez pediglen a Leoforos Vasilissis Sofias útról érdemes a Rizani útra kanyarodni és ott jobbra meg állni és meglássátok a parkolóház bejáratát. Én pl: úgy jártam, hogy megálltam és megkérdeztem hol van parking és egy úri ember mutatta, hogy pont a bejárat előtt állok mert nehezen lehet észre venni, de utána már ment minden simán onnét vissza mentünk a Parlament elé végig néztük az őrség váltást. A parlamenttel szemben átmentek az út testen találtok egy lépcső lejárót érdemes azon végig menni sétáló utca, tovább--egy régi templom, tovább hasonló mint pesten az ecserii piac tudtam a nevét de sajna azóta elfelejtettem és minden olyan adatot megsemmisítettem. Ha valami fontos eszembe jut vagy érdekel még valmi és ha tudok segíteni kérdezz nyugodtan, de feltétlenül korán induljatok el TOLÓ-ból ha az őrség váltást megakarjátok nézni.
A Parlament és az Akropolisz olyan közel van egymáshoz, hogy fölösleges autóval keveregni! Csak idő és benzinpocsékolás, hidd el! Ráadásul, ha a Parlamenttől a Zeusz temploma és a Hadriánus kapuja fele mentek – amiket szintén érdemes megnézni és az akropoliszos 12 eurós jeggyel oda is be lehet menni – megnézhetitek a parlament melletti parkot is útközben. Ezen kívül majdnem a Zeusz templommal szemben megy fel az a sétáló utca (Dionisiu Areopagitu) amelyen az új Akropolisz Múzeum is található illetve a Dionüszosz-színház, amit szintén a 12 eurós akropoliszos jeggyel meg lehet látogatni.
Amúgy a nagy díszőrségváltás vasárnap van, ezért akkor érdemes Athénba látogatni, de ahhoz 10:45 előtt érdemes odaérni a Parlamenthez.
A parlamenttel szemben meg az a lépcső a Szintagma (Alkotmány) térre vezet le, ha átmentek az Amaliasz úton. A tér másikfelén kezdődő sétáló utca Athén „Váci utcája”, az Ermu (Hermész), ami hosszan levezet a Monasztiraki térig, majd onnan Thissió-ig, végül a Pireusz útba „torkollik”, ahol egy térrel végződik, ott vasárnaponként van a nagy ócskás bolhapiac (rengeteg „mindenféle” ember, személyes holmikra vigyázni!!!) De útközben - még mindig az Ermu-n maradva – meg lehet nézi a Keramikosz ókori városrész maradványit, ahol egy múzeum is található. Nem tudom, melyik „Ecsri piac”-os részről van szó, de ezen a bizonyos Ermu utcán a Monasztiraki tér utáni szakaszon jobbra-balra illetve a környező utcácskákban (Psziri – magyarul „bolha” városrész) több „antik” kereskedés és „hivatalos” ócskás, mindenféle herkentyűt áruló üzlet található, azaz igazi „bolhapiac”… Nem hiába nevezték el annak idején így ezt a kis városrészt.
Kedves Gyula, köszönöm a segítséget. Szerintem nem fogunk autóval annyira bemenni Athén központjába. Jox javasolt egy kinti parkolóhelyet és onnan inkább metróval szeretnénk közlekedni, mert azzal is mindenhová el lehet jutni és egyszerűbb, ráadásul gyalogosan sok mindent felfedezünk, amit egyébként nem.
Anikó!
Amit Jox ír, az egy jó megoldás, de most, és ha minden igaz amikor jöttök is még az a metró (ilektriki) nem visz be közvetlenül a belvárosba, mivel két állomást felújítanak, így kicsit megbonyolítják a helyzetet.
Ezzel mindenképpen számoljatok!
Amúgy Korinthosz felől az Attiki Odosz / Ethniki Odosz-ról több fele be lehet jönni a belvárosba. Érdemes a GPS-szel tájékozódni, mert nekem egy 2 éves verziójú SW van rátöltve és a mai napig simán odavisz itt Athénban mindenhova, ahova akarom
Éppen heves égszakadás frissíti a több napos hőséget itt Athénban!
Bár ez a turistáknak nem jó hír. De azt hiszem, ez a tipikus záporos, zivataros nyári jelenség, nem sokáig tart - remélhetőleg...
Viszont az itt lakók kicsit felfrissülhetnek. Ja és az autómra is ráfért egy jó kis zuhany
#1653442011-06-13 12:46:07 Válasz a #165254. hsz-ra
Kedves Petros!
Ezek szerint újra Athénban vagy! Mikor hagytad ott Folegandros szigetét?
Az Athéni látnivalók fórumban tettem fel egy kérdést már régebben, amire senki sem válaszolt, de lehet, hogy Te tudsz! Hol van Athénban a görög drachma emlékműve? A tv-ben láttam, hogy van, de nem tudom, hogy hol. Találtam róla fotót a neten, de helymegjelölés sehol sincs! Kérlek, Petros, segíts nekem! Köszönöm előre is!