Szia Verka!
Ez a te képed a mavrovouni szállásról:
ez meg miáé az övéről:
A két oszlopon a két fehér gömblámpa alapján lehetne ugyanaz is, de mindkettőtöket kérdezlek, nincs véletlenül képetek szemből róla??
Szeretném ugyanezt a szállást megtalálni majd ott.
Legutóbb vojandi szerkesztette (2009-09-28 14:17:45), összesen 1 alkalommal
Ezt többen írjátok, hogy Githio "előtt", de melyik irányból előtte, éstakról vagy délről jövet?
Mi jártunk már itt, de nem láttuk, nem értem, miért. Muszáj megtalálnom.
#1183182009-09-28 14:25:45 Válasz a #118317. hsz-ra
Hú, hát mi Elafonissosról mentünk Githióba, úgyhogy észak felől, és szerintem pár km-rel a város előtt. Rendesen lehetett látni az útról. Valakinek a beszámolójában is olvastam erről, rémlik, hogy elég régi beszámoló, fotóalbum is volt hozzá, és talán apa és fia utazott, ha jól emlékszem.
Az Triznyák volt. Miának és Verkának is van róla képe, de őket még nem értem el. Azért kérdeztem itt.
Az északról nagyon csaló lehet.
Elafonissi délebbre van és valóban a part úgy kanyarodik a nagy öbölben a két félsziget között, hogy Githio előtt északról jössz. Így már értem,megnéztem a térképen.
Megnéztem a stoupai szállást, nagyon tetszik, köszi, az árak sem rosszak. Kiadják ezt 2-3 napra is? Mert az árak hétre vonatkoznak?
Mondjuk, ha ott van, hogy "minimum stay 1 day" - akkor biztosan.
Mi is 2 vagy 3 éjszakát voltunk. Simán adták ennyire is. Az egyetlen hely volt viszont, ahol nem tudtuk, hogy miért nem megy a légkondi, aztán rájöttünk, hogy csak akkor műxik, ha minden ajtó és ablak be van csukva. Nem pazarolnak és igazuk van Az árról még annyit, hogy először egy 2 hálószobást (plusz nappali-konyha) néztünk meg, azért 70-et kértek, aztán mondtuk, hogy 60, erre mutatta az egy hálószobást, hogy azt odaadja 60-ért. Az ajtón különben magasabb árak vannak, szerintem emiatt itt sem érdemes előre foglalni.
Tiroszban is könnyen találtunk szállást. A kétszemélyes, hűtős szobák a tengerparti sétányon 30-40 euróba kerültek, a mi apartmanunk árának pedig utána kéne néznem, de 55 vagy 60 talán. Alkudtam belőle talán egy tízest. A parttól 50 méterre, 3 szobás, 2 erkélyes, saját parkolóval. Lett volna olcsóbban valszeg, ha nem 10 percet keresgélek, hanem 20-at, de siettünk, mert az egyik kölök lázas volt.
Meg tudja nekemondani valaki, hogy pontosan hol van ez a partszakasz?
(mia képe)
Meg!
Ezt írtam róla a beszámolóban:
"Jóllakottan indulunk Elafonissos felé, de Gythio után pár méterrel rögtön meg is állunk, mert észreveszem az útról a hajóroncsos strandot, aminek a képét annyit láttam már az interneten. Nagyon jó kis partszakasznak tűnik, és nincsenek sokan, ha majd egyszer visszajövünk, akkor biztos, hogy kipróbáljuk!"
Tuti, hogy észre fogod venni! Ha elindultuk Gythióból észak felé (csak nem Spárta felé, hanem Skala-Monemvassia-Elafonissos stb. felé), akkor úgy rémlik, hogy még alig hagyjátok el a Gythio táblát, máris ott lesz jobboldalt. Ha még külön figyeled is, akkor biztos, hogy egyből kiszúrod, egyáltalán nem nehéz meglátni.
Szia Verka!
Köszi. Egyelőre ott tarok, hogy összegyűjtöttem worde az összes beszámolót majdnem,amikre emlékszem egy kicsit, hogy ezeket majd mikor olvasom el újra, az csak az idő kérdése.
Eddig azt hittem, ez a roncs, valahol lentebb van Elafonissos felé.
Vagy pedig épnnen Githiotól délre.
Fürdésre sem néz ki rossznak ez part.
Persze, mi nem láthattuk, hiszen mi északról, a belső úton, Spárta felől jöttünk Githióba.
Így teljesen egyértelmű már, hogy hol van. Köszi.
Andi
Húú, nagyon köszi Verka, lementem a képeket, hogy azok alapján majd feltudjam ismerni.
Emlékeztem rá, hogy régen, valahol láttam már ezeket, ár is néztem ma a fotóalbumod, de mivel ott nem találtam, már nem emlékeztem, hol is lehetnek. Ez van, ha az ember nem jegyzetel fel rögtön valamit...annyi dolog van a fejünkben.
ps. Milyen fura benne ilyen "magyaros" radiátort látni.