Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 661
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34383 Üzenet linkje2007-07-03 21:29:17 

Kedves Mindenki!

Sajnos mégsem utazunk az idén Olaszországba,pedig már csak napok lettek volna az indulásig...de teljesen nem vagyok elkeseredve,mert csütörtök reggel viszont indulunk Franciaországba,konkrétan,Normandia,Bretagne,és még egy kis Loire menti kastélykodás is lesz...Bois és Ambroise.Szóval,nagyon rossz azért nem lesz nekünk!Csak jövõ hét végén jövünk haza,hétfõn már tudok irni,remélem nem kell majd sirnom Róma után,mert ez is szép lesz!!!Mindenki másnak is jó utat!!!Sziasztok!

# 662
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34387 Üzenet linkje2007-07-03 21:37:27 

Jó utat kívánok kedves Miskolciutas! icon_smile.gif
Érezzétek jól magatokat icon_exclaim.gif icon_wink.gif

# 663
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34398 Üzenet linkje2007-07-03 22:31:22  Válasz a #34383. hsz-ra Előzmény #34383

Még a végén megsajnállak! icon_lol.gif Gyönyörû utatok lesz; irigykedem! Nekem Görögország elõtt csak 5 nap Velence és környékére futotta. icon_redface.gif Jó utat és sok szép látnivalót!
# 664
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35182 Üzenet linkje2007-07-08 09:05:18 

Jártatok már Nápolyban, vagy Sorrentoban??
Valóban különösen figyelni és vigyázni kell Nápolyban? icon_rolleyes.gif

# 665
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35194 Üzenet linkje2007-07-08 10:56:13 

Nápolyon csak átutaztam, Sorrentóban 5 napig kampingeztünk. Épp pár napja láttam Nápolyról egy filmet, ami azt mutatta be, hogyan dolgozik a kiépült zsebes-banda. Eszméletlenmilyen trükkjeik vannak. Szóval valóban vigyázni kell - a film szerint.

Érdekel valakit a Boden-tó? Írtam róla beszámolót: http://www.tengerpartok.hu/nemet/personal/bodensee_1/index.html

# 666
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35201 Üzenet linkje2007-07-08 11:26:46  Válasz a #35194. hsz-ra Előzmény #35194

Köszi a gyors választ Andi,Sorrento hogy tetszett icon_question.gif (ott fogunk lakni)
Melyik adón volt ez a film,címet esetleg tudsz icon_question.gif Szerinted hol tudok ennek utánajárni?

# 667
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35202 Üzenet linkje2007-07-08 11:40:39 

Szia Mono, ez kb. egy hete volt késõ este valamelyik német adón. Csak véletlenül, kapcsolgatás közben akadtam rá és megnéztem. Rejtett kamarával vettek fel ilyen lopás eseteket Nápolyban. A kikötõ környéke a legveszélyesebb, ott még az aranynyakláncot is lelopják észrevétlenül a nõk nyakáról. Meg a legdurvább az volt, hogy ilyen maffia az utcán árult egy laptopot, a "vevõ" megnézte, minden okés volt, megvette, majd egy gyors trükkel kicseréltéka két táskát és egy valamivel kitömött, de üres táskát adta el neki a laptop helyett.

Mi nem közvetlenül Sorrentoban bent voltunk, hanem a mellette lévõ kempingben. Sorrento szép, bár mi csak egy esti sétára jártunk ott. Mi a Vezúvot, Pompejt és Herculáneumot látogattuk meg onnan, illetve akartuk a Capri-i kékbarlangot is, de kilopták a pénztárcámból az összes pénzt és így már sehova sem tudtunk menni, mert örültünk, hogy marad pénz hazautazni. Akkor 19 éves voltam...

# 668
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35215 Üzenet linkje2007-07-08 13:55:57  Válasz a #35202. hsz-ra Előzmény #35202

Akkor sajnos nem tudom megnézni a filmet,de próbáltam keresni ilyenfajta fórumot,sikerült is,ugyhogy elég sok mindent megtudtam.
Idén nem volt szándékunkba külföldre utazni,de kaptunk egy ajándék utat,(4 napos Nápoly,Sorrento,Amalfi,Capri,Vezúv,Pompei programmal),amitõl mérhetetlenül boldog vagyok,remélem sikerül elmennem(még nem biztos,családon belüli egészségügyi okok miatt).
Szóval nagyon várom már,tele vagyok 1000 kérdéssel,és készülök nagyon,szeretnék sokmindent megtudni. icon_wink.gif
Egyszer tõlem is ellopták a pénztárcámat,busszal utaztunk Spanyolországba,és még a buszon valamelyik utastársam kileste hol tartom a pénzem,és ellopta.Még Spanyolo.határát át sem léptük,csak az volt a szerencsém hogy több helyre dugtam a pénzem,és valamennyi maradt még,de habzsi-dõzsi nem volt.Neked a campingbõl lopták el,vagy az utcán?Csak Nápolyról hallottam hogy veszélyes,Sorrentora és környékére nem mondják. icon_rolleyes.gif

# 669
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35223 Üzenet linkje2007-07-08 15:53:22 

Szia Mono!
Mi aznap a Vezúvon voltunk, egész nap a hátizsákban volt a pénztárca. Talán csak kicsit volt este felé a kempingben az autóban (éltalában ülés alatt), de akkor meg mindig ott voltunk, zuhanyozni is felváltva mentünk. Aztán elmentünk a kemping boltjába vscira valót venni és én akartam fizetni. A pénztárcám sértetlenül megvolt, csak a pénz nem volt benne. Sokáig boszantott, hogy lehet ez. Hát van egy tippem így utólag, de azt ide most nem írnám le.

# 670
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35243 Üzenet linkje2007-07-08 19:49:49  Válasz a #35223. hsz-ra Előzmény #35223

Gondolom hogy bosszantott,engem is nagyon bántott sokáig,pláne hogy utastársam tette,gondolom õ sem volt anyagilag eleresztve hogy a buszos utat választotta,vagyis tudnia kellene hogy mennyit kell dolgozni azért hogy az ember elutazzon 1vagy2 hétre szabira,és képes ilyet tenni,borzasztó élmény volt. icon_cry.gif icon_evil.gif
Nápolyba pedig kizárólag a hátizsákot javasolják,még véletlenül se vigyünk kézi táskát,vagyis akik voltak ezt javasolják.A fényképezõgépemet féltem nagyon,sokat spóroltam rá,majd rátekerem a kezemre,vagy a nyakamba akasztom,de ha ilyen ügyesek ott,akkor könnyû levágni a gép pántját.....talán nem fog történni ilyesmi.
Úgy tervezgetek mintha holnap indulnánk icon_lol.gif ,pedig csak októberben megyünk,ha sikerül...

# 671
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35579 Üzenet linkje2007-07-10 10:39:21  Válasz a #35243. hsz-ra Előzmény #35243

Mono én már többször voltam Olaszországban, és tök mindegy hol voltunk. Nálam és a férjemnél megosztva volt a pénz, és olyan nadrág van rajunk amelyiken elõl van zseb, és ott tartjuk a pénzt jó mélyen, és a bankkártyát is. Pénztárca nincs nálunk soha. A hátizsákba pedig csak kaja és inni való szokott lenni, és zsepi. Ha abba túrkálnak a buszon vagy kiránduláson tökre nem érdekel., de ha a zsebembe belenyúlnának azt azért csak megérezném. Amúgy bennünket még ezzel a módszerrel itt nem raboltak ki. Másokat viszont már igen, mert pénztárcáztak. Campingbe még nem voltunk, így azzal kapcsoaltban nincs tippem.

Más:

Zadar vagy Zadar környékén valaki tudna nekem szállást ajánlani,ahol már volt, mert eddig a neten csak turnusos szállásokat találtam. Mi aug 20 küröl 4 napot töltenénk itt, ennyi idõre keresnék.
Vasárnap láttam az RTL-en és gyönyörû volt, kedvet kaptam, hogy megnézzem. icon_lol.gif

# 672
Magdus62
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
305 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35590 Üzenet linkje2007-07-10 11:19:42 

Mi is már sokszor voltunk Olaszországban,de szerencsére ilyen élményünk még nem volt.Hallottuk mi is ezeket az eseteket,fõleg Rómában a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsõnél sok a zsebes.De mi nem találkoztunk velük.

Horvátországgal kapcsolatban én azt hallottam,hogy mindenhol lehet szállást találni.Mikor mi kint voltunk tavaly a Krk hid túloldalán már nagy táblákkal fogadtak a kiadó szállások tulajdonosai.
Szerintem Zadar környékén is biztos lesz szállás.

# 673
Magdus62
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
305 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35598 Üzenet linkje2007-07-10 11:41:06 

Kriszta!
Próbáld meg ezt az oldalt.
www.apartmani-hrvatska.com/zadar_hu/index.htm

Azt nem tudom,hogy négy éjszakára adnak-e ki apartmant.

# 674
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35664 Üzenet linkje2007-07-10 19:49:03  Válasz a #35579. hsz-ra Előzmény #35579

Szia Kriszta!
Nyugodtan menjetek Zadar környékén rengeteg a szállás,a tulajok már az ablakból integetnek hogy kell-e szállás,meg is tudod mindjárt nézni,és alkudozz,ha nem adja menj tovább,min.5 perc alatt találsz,max.fél óra.

# 675
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35665 Üzenet linkje2007-07-10 19:50:48  Válasz a #35590. hsz-ra Előzmény #35590

Szia Magdus!
Remélem én is ilyen szerencsés leszek mint Ti,és én sem fogok zsebesekkel találkozni. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 44 45 46 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu