Örülök, hogy élményekkel tele és szerencsésen hazatértetek!
Amint kifújtátok magatokat és visszazökkentek a hétköznapokba , remélem részletes (na nem minden részlet) leírással osztjátok meg velünk az elmúlt idõszak eseményeit !
Örülök, hogy nektek is tetszett Santoríni! Én évek óta nem tudok betelni vele
1 hét múlva én is ott lehetek!
Szia Asteri!
Az, hogy tetszett, az nem kifejezés. Nagyszerû volt, hogy két hetet tölthettünk ott, így módunk volt arra, hogy tüzetesebben megismerjük a szigetet. 7 napra autót is béreltünk és szinte minden zegét-zugát bejártuk, de azért még maradt , ha nem is sok fehér folt. Jártunk olyan helyeken is, amiket az útikönyvek nem, vagy csak érintõlegesen említenek.
A kaldera és az ottlévõ települések Thira, Firostefani, Imerovigli,és Oia, amik jobban szem elõtt vannak és méltán népszerû, csodaszép városok, csak a "jéghegy csúcsai". Santorini összképéhez elengedhetetlenek a kevésbé ismert, de fantatsztikus, bájos kisvárosok, mint pl. Pyrgos és Emporio a csodálatos rejtett óvárosaival Episkopi Gonia szellemfaluja, a Farosi világítótorony és festõi környéke stb. Valaki itt a fórumon azt írta, hogy Santorinire elég átmenni fakultatív kirándulás keretében és résztvenni egy három órás szigettúrán.
A semminél persze jobb, elmondható, hogy voltam Santorinin. Mint úticél kipipálható, de nekünk két hét is kevés volt ahhoz, hogy azt mondhassuk mindent tudunk a szigetrõl. Úgy, hogy minden bizonnyal még visszamegyünk. Egyenlõre irígykedünk, de nagyon jó utat kívánunk. Ha valami aktuális kérdésed van szívesen válaszolunk.
Üdv: Josza
Örülök, hogy élményekkel tele és szerencsésen hazatértetek!
Amint kifújtátok magatokat és visszazökkentek a hétköznapokba , remélem részletes (na nem minden részlet) leírással osztjátok meg velünk az elmúlt idõszak eseményeit !
Szia Dzsajni!
Köszönjük kedves soraidat. Hihetetlenül szép két hetet töltöttünk Santorinin. Nem tudom voltál e már ezelõtt is a szigeten? Ha valami kérdésed van nagyon szivesen válaszolunk, hiszen friss-ropogós információkkal rendelkezünk. Annyit elõljáróban, hogy számunkra meglepõen olcsó árak fogadtak. Azt lehet mondani, hogy néhány dologban a szárazföldi árak alatt van. Pl. A gépkocsi négy napon túl Perissában az Ankor autókölcsönzõben napi 15 e./légkondis kis Kia/. A célnak nagyon megfelelt. Ugyanott hosszabb idõre, legalább egy hétre a quad 10 e. Thirában láttunk akciósan robogót kiírva 24 órára 2 e.-ért. Persze ezek minden bizonnyal elõszezoni árak voltak. A Kaja is nagyon olcsón beszerezhetõ. Két évvel ezelõtt voltunk Mykonoson / ott utószezonban /és azokra az árakra készültünk. Hát kb. a negyedébõl kijöttünk. Az éttermi árak is nagyon barátságosak. Pl. kardhal-steak 5.30e., stifado 5.30e., töltött cukkini /isteni!/6.30 e., csokifagylalttal töltött óriás palcsinta 4 e., joghurtos gyümölcssaláta 5,90 e., a görög saláta a legtöbb helyen 4 e. volt. A legtöbb fõtt étel 5 és 7 e. között volt, elegáns, tengerparti tavernában.
A nyaralás alatt semmit sem vontunk meg magunktól azért, mert sokallottuk az árát, mégis a kivitt pénz jelentõs részét visszahoztuk. Pl. tavaly Toloban hasonló idõszakban hasonló dolgokra költöttünk, ugyanennyi ideig voltunk, szintén egy hetet autóztunk stb. és több, mint a másfélszeresét költöttük.
Kérdezz nyugodtan, szivesen válaszolok.
Üdv Josza
Persze hogy nem elég néhány óra Santorínire. Egy ilyen kirándulás, csak a kedvet hozza meg egy hosszabb nyaraláshoz. Nem hiába megyek én is most az 5. alkalommal
A Farosi világítótorony az egyik kedvenc helyem, mivel a "romok" és a templomok mellett ez a másik gyengém!
Akrotirin voltatok? Idén már megnyitották?
Köszönöm szépen! Az elmúlt 2 hétben sokat gondoltam rátok és én is nagyon irigykedtem!
Jozsa, én is így kezdtem 1996-ben egy napos kirándulás Krétáról bazi sok pénzért, aminek semmi értelme nem volt, csak a mézesmadzagot húzták el vele elõttünk. Rögtön tudtam, hogy muszáj oda utaznom nyaralni is. Majd 2004-ben eltöltöttem ott egy hetet, és abban biztos vagyok, hogy az életem során még vissza fogok térni, talán, ha kivégeztük a legjobban sóvárgott görög szigeteinket, akkor többször is!!
Voltunk Akrotirinél, de még nem volt nyitva, viszont nagyon dolgoztak rajta. Lehet, hogy mire Te mész talán megnyitják. Mi onnan tovább mentünk a Red Beach-re. Ott fürödtünk egyet és mentünk tovább Fároszra.
Örülõk, hogy szerencsésen, és sok szép emlékkel gazdagabban, hazaértetek. Sokat gondoltam rátok, az elmúlt két hétben.
Sajnos elõttem még a „mézesmadzagot” sem húzták el. Pedig nagyon vágyom már Santorinire. De ami késik, az nem múlik.
Én Thassossal voltam így, hogy egy fakultatív kirándulás annyira felcsigázott, hogy következõ évben már oda mentem nyaralni, és tavaly is átmentem, igaz csak egy napra.
Írtok beszámolót? Voltatok másik szigeten valahol kirándulni (Ios???, esetleg más?).
2009: Lesvos
Persze Andi . Fogunk írni beszámolót, és teszünk fel képeket is. Rengeteget fényképeztük. 873 képet készítettünk. Ebbõl teszünk majd fel egy válogatást.
Át akartunk menni Folegandrosra, de az elõszezon miatt csak egy hajótársaságnak indultak járatai, oly módon, hogy 10.30 kor indult volna oda, vissza pedig 14 órakor. Így nem volt értelme átmenni, mert olyan kevés lett volna az idõ a szigeten. Aztán úgy gondoltuk, hogy ez a Ios, Sikinos, Folegandros úgyis olyan egy kupacban van. Ezeket majd egy közös nagy lélekzetû úton dolgozzuk fel. Anafira nem is indítottak hajót. Ráadásul mi Perissában laktunk és onnan igen bonyolultan lehetett tömegközlekedéssel az Athenios kikötõbe jutni Thírán keresztül, hogy 10 óránál hamarabb nem is jutottunk volna oda. Voltunk viszont Thirasszián, a Palia Kamenin és a Nea Kamenin vulkántúra keretében.
Szia Juhi!
Nagyon jó volt. Most máris mennék vissza, de nem tehetem. Folyik azonban az õszi utunk szervezése, de ez még olyan képlékeny, hogy még sokféle módon alakulhat.
Kedves Cilla, Josza, és is nagyon örülök, hogy hazaérkeztetek sok-sok élménnyel gazdagodva. Többször is eszembe jutottatok ebben a két hétben. Biztosan felejthetetlen volt. Várjuk a beszámolót!!
Nagyon örülök, hogy irtatok. Az autóbérlés nem érint minket, mert mi kocsival fágunk neki e nagy útnak. Megalochorin fogunk megszállni, de mindenféleképpen körbe akarjuk járni a szigetet. Mivel csak a reggelire fizettünk be, igy jó lenne tudni pár jó kis étterem nevet(ha emlékeztek rá). A szállodánk honlapján több partot is emleget, talán tudtok abban segiteni, hogy a sziget melyik részére érdemes menni strandolni. A red beach-et nagyon favorizálják. A vulkántúra van még napirenden, meg a naplementés hajókirándulás, de lehet az utóbbit ki fogjuk hagyni, mivel visszafelé a komp du. 4-kor indul és éjfél körül lesz a kikötõben. Feltételezem, hogy a tengeren fogjuk ki a naplementét. Nagyon várom már a nyaralást, de egy kicsit még odébb van. Gondolom jó meleg volt
Irj bármit, ami eszedbe jut.
Szia Juhi!
Nagyon jó volt. Most máris mennék vissza, de nem tehetem. Folyik azonban az õszi utunk szervezése, de ez még olyan képlékeny, hogy még sokféle módon alakulhat.
Szia Josza!
Ha majd lesz pontos dátum, írd meg, mert lehet, hogy összefutunk.