Sziasztok ! Verka megelőzött,hál istennek! De azért fontoskodom! A hajóroncsos partszakasznak ,ha jól rémlik akkor a neve : valtaki! Gythió után 3-4 km.-re a Skála felé vezető úton ! Az út jobb oldalán van egy kis kiálló- parkoló ,egy fából készült kis szaletlivel! Na itt kell megállni ,és innen már belátni az egész partszakaszt !
Engedjétek meg ,hogy egy picit sztároljam Kardamylit. Csendes ,nyugodt gyönyörú környezetben fekszik ! A mani kényelmesen bejárható innen ! Stoupánál szerintem hangulatosabb,és STÍLUSOSABB !!! Old Kardamyli egy kis Mani! Stoupa nagyon felkapott lett, főleg a Németek körében ! Stoupában a városi és a kalogriai strand is super, de túlzsúfoltak ! Stoupa lassan Toló szintjére süllyed! 17 éve voltam erre először ,megdöbbentő a változás mértéke ! Az biztos, hogy Kardamily és Stoupa is elsőosztályú szállásokkal bír,ahogy az egész Mani. Az árak átlagosak .De rengeteg szállást találunk a zöldellő hegyoldalakban, az olajfa ligetek között ! Mi a Papanestoras apartmanban szálltunk meg . Tengeri panoráma , hatalmas terasz, kényelmes szoba. A teraszról esténként látszanak Koróni,és Petalidi fényei ! Sehol a városi zaj, csak a természet,és a tenger ! Andi azok a szállások amire vágysz, itt százával vannak ! Kardamylit érdemes kipróbálni Stoúpával, szemben ! A két falu között alig van távolság , a gyönyörű Stoupai városi strand igy könnyen elérhető ! sziasztok: kokszi
Szia Kokszi!
Voltunk Kardamiliben és nagyon-nagyon tetszett!! De nem volt tengerprtja, használható, csak keskeny, kavicsos. Stoupa partja nagyon tetszett és a kis parti sétánya is, ezért vonz jobban. De ezt is el tudjuk majd dönteni ott helyben.
#1183712009-09-28 20:41:40 Válasz a #118312. hsz-ra
"Meg tudja nekem mondani valaki, hogy pontosan hol van ez a partszakasz?"
Githio-tól északra mintegy 5km-re, Aghios Konstantinos falu után, a hely neve, ha nem tévedek, Valtaki. Maga a hajóroncs: É 36° 47' 20,36" , K 22° 35' 08,52"
egyébként meg Kardamili nekem is a szívem csücske lett, amolyan első látásra szerelem. Legközelebb szeretnénk ott (is) megszállni egy időre, nem érdekel milyen a strandja, a hangulata olyan, hogy ott akarok lenni és kész. a másik ilyen hely egy esetleges újabb szárazföldi körút során Arachova, de az meg már nem Peloponnészosz úgyhogy befogom.
Szia Kokszi!
Uh, amikor mi ott jártunk, nem volt ilyen zsúfolt Stoupa.
Ilyen volt, és az a különösen szép színű, tükörsima víz fogott meg benne:
A másik strand, amit mutatsz, ilyen volt minálunk:
"15:15-kor megtaláljuk az álomstrandunkat. A főútról földúton autóval is le lehet menni a kis öbölhöz. Sziklafal tövében húzódik a köves strandsáv. A kövek akkorák, mint a strucctojás, még a formájuk is hasonló, örülünk, hogy találunk egy nagy lapos sima felületű követ, talán beton, fene sem tudja, a sziklafal árnyékában van. Arra telepedünk le. Az öböl két kisebb öbölrészre tagolódik, amelyeket középen egy sziklaszirt választ ketté. A víz smaragdzöld és nagyon tiszta. Rögtön fürdeni megyünk.
A középső sziklaszirt aljában egy alagútón lehet átúszni. Romantikus. Álom, hogy egy ilyen idilli helyet találtunk. Búvárkodunk is és találunk egy nagy polipot, ami egy kő mögött rejtőzik, és csak csápjait nyújtogatja rejtekéből kifelé. Kipiszkáljuk onnan. Hatalmas szemekkel, kérdően tanulmányoz minket, nem mozdul. Sokáig nézegetjük, majd békén hagyjuk. Mire kimegyünk a vízből, jó kis helyünkről elvándorolt már az árnyék, és most a tűző napon ücsörgünk. Írok pár sort a jegyzetfüzetembe, mint általában strandoláskor. Máskor az autóban írom a naplót, de a sok látnivaló sokszor annyira leköt, hogy elmaradozok részekkel."
Megtláltam a nevét: Foneas beach
Legutóbb vojandi szerkesztette (2009-09-29 15:47:59), összesen 2 alkalommal
"Meg tudja nekem mondani valaki, hogy pontosan hol van ez a partszakasz?"
Githio-tól északra mintegy 5km-re, Aghios Konstantinos falu után, a hely neve, ha nem tévedek, Valtaki. Maga a hajóroncs: É 36° 47' 20,36" , K 22° 35' 08,52"
Köszi Triznyák neked is! Bár ezekkel a kordinátákkal nem tudok mit kezdeni az általad említett két település név meg nincs rajta a részletes térképen...de azok alapján,amit eddig leírtatok, kiszúrja az ember szemét akarva-akaratlanul is a heléy.
Triznyák, nagyon-nagyon kedves vagy, tényleg, de nem kellett volna. Mert azért elég egyértelműen leírtátok.
Ritsos-öböl Kardamili mellett:
Mi ezt nem láttuk, de jó lenne megtalálni.
A főúttól ez lejjebb van, még Kardamili előtt. Azt hiszem, nézegetemegy kicsit google earth-t, és kijegyzetelem magamnak, ahol fentről valami jó kis strandot látok.