Köszönöm a segítséget! Ezek alapján akkor körbejárom az utazási irodákat a környéken és megkeresem a legjobb ajánlatot Bár, ahogy nézem a netet, sok iroda ajánlja ugyanazt ugyanazon az áron, vagy pár ezer Ft eléréssel. Itt majd valószínű az lesz a döntő, hogy melyik irodánál hogy állnak az emberhez.
#1983212013-01-30 14:20:18 Válasz a #198293. hsz-ra
Én mindenképpen a saját magam által megismert és megkedvelt, hangulatos tavernában étkeznék! Én választom a kaját, és nem vagyok időhöz kötve. Nem unhatom meg a választékot, ha csalódom, válthatok. És nászút lévén sokkal romantikusabb is egy tengerparti taverna, mint egy hotel - szerintem
és ne felejtsetek este egy üveg helyi borral lemenni a partra, és a holdat bámulni a nyugágyakon fekve
Én mindenképpen a saját magam által megismert és megkedvelt, hangulatos tavernában étkeznék! Én választom a kaját, és nem vagyok időhöz kötve. Nem unhatom meg a választékot, ha csalódom, válthatok. És nászút lévén sokkal romantikusabb is egy tengerparti taverna, mint egy hotel - szerintem
és ne felejtsetek este egy üveg helyi borral lemenni a partra, és a holdat bámulni a nyugágyakon fekve
Kónyunak teljes mértékben igaza van! Taverna-étterem-kávézó mindenhol van bőven, lehet válogatni!
Veszprémben az Anna Tourist szervez ide utat, ez egy kis iroda, nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak sajnos.
Ez ugye, a fentebb olvasott Kateliosra vonatkozik.
Véleményem szerint ez is más iroda útja, a találat szerint, ez épp az Unitravelé.
https://www.unitravel.hu/nyar_2013/kefalonia/10/1
Kicsit nézelődtem, hol lehet. És rá is bukkantam. Egész jónak látom, bár nem közvetlen tengerparti.
A bookingon is fent van, itt több infóval.
www.booking.com/5510bb2c6bf1
Ha valahol, akkor Katelioson lehet vacsizni a tengerparton, mert van néhány hely, köztük van olyan, ami a saját maga által fogott halakat, és egyéb tengergyümölcseit szolgálja fel.
Hangulatos település, bár nem túl nagy. Ez, ugye előny és hátrány, egyaránt lehet. Kinek, kinek mi a kedvence.
Így legalább utána tudsz nézni, hogy nektek tetszik-e.
Svoronatara csak akkor menjetek,ha több napra tervezitek az autóbérlést.Ez ugyanis amolyan "zsákfalu"-szerű település a tenger felé,és elég komoly távolságra van bármilyen más település-féle.Ráadásul emelkedőn fel kell a főútra ia menni,és az sincs nagyon közel...izlése válogatja,nekünk nem annyira tetszett
Köszönöm, akkor Svoronata kilőve, mert azért örülnénk, ha a környéken is lenne látni való és közel lennének más települések is.
Melus16! Köszönöm, hogy rákerestél Arra valahogy még nem jöttem rá, hogy honnan tudom meg, hogy melyik út melyik nagy irodáé. De majd belejövök
Még azt kell eldöntenünk, hogy a nyüzsgősebb Lassi, vagy a nyugodtabb Katelios vagy Skala legyen a cél...
#1983352013-01-30 18:15:34 Válasz a #198334. hsz-ra
Igazán nincs mit én is kíváncsi voltam, hogy mit találok
Meg kell mondjam, nem is rossz.
Ha jól tudom, akkor a repcsis utak szállása Skala szélén van. Jó kis sétányira a központtól. Persze, lehet hogy ez nálatok nem szempont, mert imádtok sétálgatni
De, ha autót, vagy járgányt béreltek, akkor meg, mindegy
És most már csak háromból kell választani, ha Svoronátát kilőttétek.
#1983362013-01-30 18:38:26 Válasz a #198334. hsz-ra
A nyüzsgés szempontjából Lassi a legnyüzsgősebb (itt minden megtalálható és közel van a főváros is), aztán Skala és végül Katelios. Skalan van pékség, több bár és több autókölcsönző és vagy 5 szupermarket is. Innen indul több hajókirándulás a kikötőből esetleg egy kis vizisportra is lehetőség van. Katelios csendesebb, nyugodtabb, 1-2 szupermarkettel, autókölcsönzővel és több jó étteremmel. Ha autóval szeretnétek a szigetet körbe járni, azt azért vegyétek figyelembe, hogy Skala és Katelios a látnivalóktól viszonylag távolabb esik, innen kell a legtöbbet autózni.
Ma kaptam mailt,hogy megjelent a Personal katalogusa.Abban olvastam a Porto Skalat-ami valóban szerintem nagyon messze van a várostól,viszont a Starlight a főutcán van,ugy 100-150 méterre a tengertől,arra emlékszem,nagyon jól nézett ki.Ahogy a Hermesből kilépünk,és bal kéztre elindulunk,a főutcára kiérve egy kicsit felfelé kell nézni Old Skala felé,és ott van ez a szálloda,esténként szépen ki volt világitva...
#1983582013-01-30 23:41:26 Válasz a #198338. hsz-ra
Nemrégen sokalltam a Grand árait, de azóta kiderült, én számoltam el (a 2. hét árait /fővel számoltam, holott az /apartman!!), úgy-hogy visszavonom. Egyébként a plusz 5% néhány kiemelt apartmannál nem nagy ügy, máshol is vannak árkülönbségek az apartmanok közt! Így reálisabb is, mert pl. a Hermes nívósabb a másik kettőnél.
Ahogy nézegettem a Lassi szállásokat, hoteleket, ezek azért eléggé a központban vannak. Olvastam egy beszámolót, ahol a Tsiviras (vagy hogy is írják) apartmanról azt írták, hogy közvetlenül egy zajos étterem vagy szórakozóhely mellett van. A másik hotel teljesen a központban, még oda is van írva, hogy annak aki szereti a nyüzsit. Hát mi szeretjük, de azért nem hajnalban, amikor már pihennénk...
Szóval legszívesebben Skalát vagy Lassit választanánk, de mindegyikben van valami, ami visszahúz. Skalánál az, hogy mivel pici a település, félek, hogy unatkoznánk. Ahogy néztem a térképen, tényleg nem egy nagy falu, mi azért szeretjük, ha esténként lehet járni az utcákat, felfedezni a helyet, minden nap újat látni... de itt nem valószínű, hogy egy hétig kitartanának az esti izgalmas felfedezések
Viszont Lassi ebből a szempontból megfelelő lenne, itt a szállás elhelyezkedésével vannak gondok. Mert azt azért nem szeretném, hogy amiatt ne tudjuk magunkat kipihenni, mert hajnalig mulatoznak a szállásunk mellett/alatt.... Itthon is ideges vagyok az ilyenre, ott is zavarna (volt már rá példa).
Viszont találtam olyat a Questornál, hogy Lourdas. Erről mi a véleményetek? Ismeritek?
#1983682013-01-31 08:04:30 Válasz a #198364. hsz-ra
Én is nézegettem Lassin a szállásokat, igaz hogy úgy van feltüntetve, hogy 100-200 méterre a központtól, de ez nem azt jelenti, hogy éjjel ne tudnátok pihenni. Lassinak van egy hosszú főutcája, ami mellett csoportosulnak az éttermek, bárok, de ettől pár méterre már üdülő övezet van, ez a rész már csendesebb, itt főleg domboldalra épültek az apartmanok. Azért Lassit nyüzsgés szempontjából nem lehet hasonlítani más szigeten található nyüzsgő településekhez. Lassi "csak" Kefalonia viszonylatában mondható nyüzsgőnek, de attól itt sem kell tartani, hogy éjszaka nem tudtok elaludni.
#1983692013-01-31 08:08:32 Válasz a #198364. hsz-ra
Ha sokat szeretnétek sétálni, Lourdast nem ajánlanám, mert itt szétszórtan találhatóak az apartmanok, nem mondanám igazi településnek sem. Még igazi központja sincs, itt pihenni lehet csak, aztán innen autóval kirándulni menni.