Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 6631
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198316 Üzenet linkje2013-01-30 13:37:52 

Köszönöm a segítséget! Ezek alapján akkor körbejárom az utazási irodákat a környéken és megkeresem a legjobb ajánlatot icon_smile.gif Bár, ahogy nézem a netet, sok iroda ajánlja ugyanazt ugyanazon az áron, vagy pár ezer Ft eléréssel. Itt majd valószínű az lesz a döntő, hogy melyik irodánál hogy állnak az emberhez.
# 6632
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198321 Üzenet linkje2013-01-30 14:20:18  Válasz a #198293. hsz-ra Előzmény #198293

Én mindenképpen a saját magam által megismert és megkedvelt, hangulatos tavernában étkeznék! Én választom a kaját, és nem vagyok időhöz kötve. Nem unhatom meg a választékot, ha csalódom, válthatok. És nászút lévén sokkal romantikusabb is egy tengerparti taverna, mint egy hotel - szerintem icon_smile.gif
és ne felejtsetek este egy üveg helyi borral lemenni a partra, és a holdat bámulni a nyugágyakon fekve icon_smile.gif

# 6633
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198323 Üzenet linkje2013-01-30 14:32:36  Re:

kónyu írta:
És nászút lévén... ne felejtsetek este egy üveg helyi borral lemenni a partra, és a holdat bámulni a nyugágyakon fekve icon_smile.gif

...ha nem jut eszetekbe más időtöltés. icon_confused.gif icon_eek.gif icon_redface.gif icon_rolleyes.gif

# 6634
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198324 Üzenet linkje2013-01-30 14:38:14 

Köszönöm a javaslatokat, úgy érzem a félpanziót mindenki ellenzi icon_smile.gif Lehet, hogy összekötjük a tengerparti borozásos hold bámulást ezzel/azzal icon_smile.gif
# 6635
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198325 Üzenet linkje2013-01-30 15:09:23  Re:

kónyu írta:
Én mindenképpen a saját magam által megismert és megkedvelt, hangulatos tavernában étkeznék! Én választom a kaját, és nem vagyok időhöz kötve. Nem unhatom meg a választékot, ha csalódom, válthatok. És nászút lévén sokkal romantikusabb is egy tengerparti taverna, mint egy hotel - szerintem icon_smile.gif
és ne felejtsetek este egy üveg helyi borral lemenni a partra, és a holdat bámulni a nyugágyakon fekve icon_smile.gif

Kónyunak teljes mértékben igaza van! Taverna-étterem-kávézó mindenhol van bőven, lehet válogatni!

# 6636
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198328 Üzenet linkje2013-01-30 15:32:18 

tothrita írta:
Veszprémben az Anna Tourist szervez ide utat, ez egy kis iroda, nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak sajnos.

Ez ugye, a fentebb olvasott Kateliosra vonatkozik.
Véleményem szerint ez is más iroda útja, a találat szerint, ez épp az Unitravelé.
https://www.unitravel.hu/nyar_2013/kefalonia/10/1
Kicsit nézelődtem, hol lehet. És rá is bukkantam. Egész jónak látom, bár nem közvetlen tengerparti.
A bookingon is fent van, itt több infóval.
www.booking.com/5510bb2c6bf1

Ha valahol, akkor Katelioson lehet vacsizni a tengerparton, mert van néhány hely, köztük van olyan, ami a saját maga által fogott halakat, és egyéb tengergyümölcseit szolgálja fel.
Hangulatos település, bár nem túl nagy. Ez, ugye előny és hátrány, egyaránt lehet. Kinek, kinek mi a kedvence.

Így legalább utána tudsz nézni, hogy nektek tetszik-e. icon_lol.gif

# 6637
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198329 Üzenet linkje2013-01-30 15:57:31 

Svoronatara csak akkor menjetek,ha több napra tervezitek az autóbérlést.Ez ugyanis amolyan "zsákfalu"-szerű település a tenger felé,és elég komoly távolságra van bármilyen más település-féle.Ráadásul emelkedőn fel kell a főútra ia menni,és az sincs nagyon közel...izlése válogatja,nekünk nem annyira tetszett
# 6638
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198334 Üzenet linkje2013-01-30 17:55:21 

Köszönöm, akkor Svoronata kilőve, mert azért örülnénk, ha a környéken is lenne látni való és közel lennének más települések is.
Melus16! Köszönöm, hogy rákerestél icon_smile.gif Arra valahogy még nem jöttem rá, hogy honnan tudom meg, hogy melyik út melyik nagy irodáé. De majd belejövök icon_smile.gif
Még azt kell eldöntenünk, hogy a nyüzsgősebb Lassi, vagy a nyugodtabb Katelios vagy Skala legyen a cél...

# 6639
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198335 Üzenet linkje2013-01-30 18:15:34  Válasz a #198334. hsz-ra Előzmény #198334

Igazán nincs mit icon_wink.gif én is kíváncsi voltam, hogy mit találok icon_lol.gif
Meg kell mondjam, nem is rossz. icon_smile.gif

Ha jól tudom, akkor a repcsis utak szállása Skala szélén van. Jó kis sétányira a központtól. Persze, lehet hogy ez nálatok nem szempont, mert imádtok sétálgatni icon_wink.gif
De, ha autót, vagy járgányt béreltek, akkor meg, mindegy icon_wink.gif

És most már csak háromból kell választani, ha Svoronátát kilőttétek. icon_lol.gif

És ezen az oldalon tehetsz egy sétát, mindhárom helyen.
http://www.justkefalonia.co.uk/

# 6640
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198336 Üzenet linkje2013-01-30 18:38:26  Válasz a #198334. hsz-ra Előzmény #198334

A nyüzsgés szempontjából Lassi a legnyüzsgősebb (itt minden megtalálható és közel van a főváros is), aztán Skala és végül Katelios. Skalan van pékség, több bár és több autókölcsönző és vagy 5 szupermarket is. Innen indul több hajókirándulás a kikötőből esetleg egy kis vizisportra is lehetőség van. Katelios csendesebb, nyugodtabb, 1-2 szupermarkettel, autókölcsönzővel és több jó étteremmel. Ha autóval szeretnétek a szigetet körbe járni, azt azért vegyétek figyelembe, hogy Skala és Katelios a látnivalóktól viszonylag távolabb esik, innen kell a legtöbbet autózni.
# 6641
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198338 Üzenet linkje2013-01-30 19:21:27 

Ma kaptam mailt,hogy megjelent a Personal katalogusa.Abban olvastam a Porto Skalat-ami valóban szerintem nagyon messze van a várostól,viszont a Starlight a főutcán van,ugy 100-150 méterre a tengertől,arra emlékszem,nagyon jól nézett ki.Ahogy a Hermesből kilépünk,és bal kéztre elindulunk,a főutcára kiérve egy kicsit felfelé kell nézni Old Skala felé,és ott van ez a szálloda,esténként szépen ki volt világitva...
# 6642
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198358 Üzenet linkje2013-01-30 23:41:26  Válasz a #198338. hsz-ra Előzmény #198338

Nemrégen sokalltam a Grand árait, de azóta kiderült, én számoltam el (a 2. hét árait /fővel számoltam, holott az /apartman!!), úgy-hogy visszavonom. Egyébként a plusz 5% néhány kiemelt apartmannál nem nagy ügy, máshol is vannak árkülönbségek az apartmanok közt! Így reálisabb is, mert pl. a Hermes nívósabb a másik kettőnél.
# 6643
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198364 Üzenet linkje2013-01-31 07:33:41 

Ahogy nézegettem a Lassi szállásokat, hoteleket, ezek azért eléggé a központban vannak. Olvastam egy beszámolót, ahol a Tsiviras (vagy hogy is írják) apartmanról azt írták, hogy közvetlenül egy zajos étterem vagy szórakozóhely mellett van. A másik hotel teljesen a központban, még oda is van írva, hogy annak aki szereti a nyüzsit. Hát mi szeretjük, de azért nem hajnalban, amikor már pihennénk...
Szóval legszívesebben Skalát vagy Lassit választanánk, de mindegyikben van valami, ami visszahúz. Skalánál az, hogy mivel pici a település, félek, hogy unatkoznánk. Ahogy néztem a térképen, tényleg nem egy nagy falu, mi azért szeretjük, ha esténként lehet járni az utcákat, felfedezni a helyet, minden nap újat látni... de itt nem valószínű, hogy egy hétig kitartanának az esti izgalmas felfedezések icon_sad.gif
Viszont Lassi ebből a szempontból megfelelő lenne, itt a szállás elhelyezkedésével vannak gondok. Mert azt azért nem szeretném, hogy amiatt ne tudjuk magunkat kipihenni, mert hajnalig mulatoznak a szállásunk mellett/alatt.... Itthon is ideges vagyok az ilyenre, ott is zavarna (volt már rá példa).
Viszont találtam olyat a Questornál, hogy Lourdas. Erről mi a véleményetek? Ismeritek?

# 6644
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198368 Üzenet linkje2013-01-31 08:04:30  Válasz a #198364. hsz-ra Előzmény #198364

Én is nézegettem Lassin a szállásokat, igaz hogy úgy van feltüntetve, hogy 100-200 méterre a központtól, de ez nem azt jelenti, hogy éjjel ne tudnátok pihenni. Lassinak van egy hosszú főutcája, ami mellett csoportosulnak az éttermek, bárok, de ettől pár méterre már üdülő övezet van, ez a rész már csendesebb, itt főleg domboldalra épültek az apartmanok. Azért Lassit nyüzsgés szempontjából nem lehet hasonlítani más szigeten található nyüzsgő településekhez. Lassi "csak" Kefalonia viszonylatában mondható nyüzsgőnek, de attól itt sem kell tartani, hogy éjszaka nem tudtok elaludni. icon_biggrin.gif
# 6645
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198369 Üzenet linkje2013-01-31 08:08:32  Válasz a #198364. hsz-ra Előzmény #198364

Ha sokat szeretnétek sétálni, Lourdast nem ajánlanám, mert itt szétszórtan találhatóak az apartmanok, nem mondanám igazi településnek sem. Még igazi központja sincs, itt pihenni lehet csak, aztán innen autóval kirándulni menni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 442 443 444 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu