Kedves Maartita!
Köszönöm szépen a szép és színesen leírt beszámolódat.Fényképek is jól sikerültek.Nagyon jó volt olvasni és nézni,szinte ott érezte magát az ember.
Üdv.Eiga
Ha a pénztárcánk is ugy akarja akkor idén is eljutunk erre a csodálatos szigetre. De lehet csak szeptemberben. Valaki volt közületek augusztus 20 és szeptember 20 között a szigeten ? Milyen akkor még az időjárás ? csapadék ?? napsütés ? , mi tavaly júniusban voltunk, akkor minden szuper volt, egyszer jött egy felhő, hozott egy kis esőt , de az nem volt vészes. Imádunk Kefalonia !!!
#1989112013-02-11 19:25:29 Válasz a #198909. hsz-ra
Üdv, augusztus végi és szeptember eleji tapasztalat: kiváló, napos idő, csapadék minimális, a tenger is talán ilyenkor a legmelegebb. Egyik du. volt ugyan egy kisebb zápor Sami környékén, de a Myrtosnál pl. ugyanekkor egész nap 40 fok és szikrázó napsütés.
Szeptemberben néhány felhősebb nap már előfordulhat itt-ott, de az egész sziget nagyon ritkán borul felhőbe még ekkor.
Szvsz egy szeptember közepéig tartó nyaralással még bőven nem fogsz mellé.
#1989732013-02-13 09:27:13 Válasz a #198969. hsz-ra
Szia Sanchez!
Haladok, lassan. Most éppen minden nap volt rá egy kis időm. Ithakáig még nem jutottam el, de igyekszem.
Már most látszik, hogy nagyon hosszú lesz, és részletes. Aztán majd lehet mazsolázni belőle, kinek, mi a fontos.
Pontos dátumot, hogy mikor végzek, nem merek ígérni, de tudom, hogy többen is várjátok, úgyhogy, amennyire csak lehet, belehúzok.
Mi autóval voltunk a szigeten, sajáttal.
És, mivel úgy látom, ma a Te napod van, fogadd szülinapi jókívánságaimat!
#1989802013-02-13 16:10:03 Válasz a #198978. hsz-ra
Többen kérdezősködtek erről tavaly, de végül senki sem említette, hogy bérelt robogóval ment volna át.
Én azt mondanám, hogy ennek leginkább a menetrend lehetett az oka. Mert egyáltalán nem volt turista-barát.
Most viszont, a legnagyobb meglepésemre, kedvezőbb indulásokat látok. Odafelé, eddig sem volt gond, de vissza nagyon korán jöttek járatok. Túl korán, az önálló kalandozáshoz.
A mostani, előzetes menetrenddel viszont ki lehetne használni jobban az ott töltött időt.
Érdekes, az is, hogy jó előre láthatók a tervezett járatok, ami tavaly nem volt gyakorlat. Persze, minden járat engedélye még nincs meg, de a kezdet biztató.
És az is érdekes, hogy eltűntek a Strintzis járatai, helyette a Ionian jár.
Változás még nyilván lehet, de aki ilyesmiben gondolkodik, annak úgy tűnik idén jobb esélyei lesznek.
Szerintem, át lehet menni robogóval, csak a teljes körű biztosítás nem fog élni Ithakán. Ha valami gáz van, akkor vissza kell jutnod vele előbb Kefaloniára. De, ebben a kölcsönzőssel tudsz egyeztetni.