Én ezeket terveztem az idei 1 hét Lefkadára. Egyszer már voltunk a szigeten majdnem 2 hétig, akkor is sok mindent megnéztünk, de most ennyi fog beleférni. Kihagytam valamit esetleg ami a "must see" kategória?
Első és utolsó nap helyben (ezek úgy is csak fél napok)
- Porto Katsiki, Egremni, naplemete a világítótoronynál
- Agiofili, Laka beach, Dessimni bay (max 1 óra snori)
- Meganissi sziget
- Sziget legmagasabb pont, Milos, Lefkada város este
- Hajókirándulás Kastos és Kalamos szigetre
- Kis hegyi túra (vízesés?), Kavalikefta, Kathisam (+ naplemente)
Aki mostanában volt, vagy van lefkadán, autóval, meg tudná mondani, hogy az autópálya fizetőkapuknál végig lehet e fizetni bankkártyával? Vagy csak kápét fogadnak el?
Nagyon köszi előre is a válaszokat!
Maci!
Láttamozva a terved
A Vafkeri vízesés (ha azt akarod Kavalikefta napon) éppen jó lesz a megérkezés fél napján Azt ne tedd a Kathisma, Kavalikefta kombó napjára szerintem. Ha meg egy kis hegyi túrára vágysz, valahonnan hazafelé ejtsd útba a Nidri feletti csúcson a kis kápolnát (Paja eligazít!), nem csúnya a panoráma Vagy ha az sok, Nidri felett Neo Hori falucskában is van egy kis kápolna, nem nagy szám, de onnan is van némi kilátás Nidrire és a szigetekre, Nidri felé félúton meg kajálhatsz egy jót Paleokatounában a Dimitris tavernában!! A legolcsóbb taverna egész Lefkadán, és isteniek a kajáik!!! ha meg esetleg több hajóútra vágytok, a Nikolaos kis szigettúrája király!! De az 1 hét borzasztó kevésnek tűnik, nekünk autó (vagyis jogsi) nélkül is kevés volt
Népszerű, taxikkal jönnek a vendégek Nidriből. Mi változó időpontokban voltunk, változó telítettséggel. Hely mindig volt, de mi előszezonban voltunk, és így is volt, hogy vártunk egy keveset, hogy a szélén ülhessünk, szóval ha tutira akartok menni, lehet, hogy érdemes foglalni.
Egyszerű tipikus görög grilltaverna, nem kell valami nagyon komoly helyre gondolni Zárt része nincs is, csak egy nagyobbacska fedett terasz, és egy kisebb nem fedett rész.
Kedvelem a grill tavernát,főleg ha jó áron van mindenképp és az egész család oda van tengeri kütyükért. Jól hangzik az is ,hogy helyben a legolcsóbb mivel 6 fővel támadunk. Dessimi-nél 6,50 a Kalamari,8 az Octopus, Lamb 10 euro/ kaja ebben van sült krumpli is. Már csak 3 nap
Sziasztok! Mi vasärnap indulunk 2 hétre Lefkadära,Vassilikibe.Azt szeretném kérdezni,hogy nem lättatok véletlenül valahol mosodät? Nem muszäj Vassilikiben lennie,bärhol a szigeten jó lenne.Sajnos a häzban nem lesz,de jó lenne nem 100 börönddel érkezni. Köszönöm elöre is.
Sziasztok! Mi vasärnap indulunk 2 hétre Lefkadära,Vassilikibe.Azt szeretném kérdezni,hogy nem lättatok véletlenül valahol mosodät? Nem muszäj Vassilikiben lennie,bärhol a szigeten jó lenne.Sajnos a häzban nem lesz,de jó lenne nem 100 börönddel érkezni. Köszönöm elöre is.
Szerintem, ha megkéred a tulajt, megengedi, hogy használjátok a mosógépét. Ő is csak mos valahol nem? Mi máskor 2 Euróért kimoshattuk a cuccainkat az apartmann tulajánál.