csütörtök este 7kor, ez fontos lehet, mert ugye péntek reggelre voltunk a gr határon, és a macedónok tömegesen voltak jelen, gondolom mentek hosszúhétvégézni.
#1405882010-06-22 13:19:50 Válasz a #140166. hsz-ra
Szia titi!
Megkaptam a Macedón Közlöny ( ? ) személyivel történő határátlépésre vonatkozó számát.
Nem szeretnék itt off lenni, de nem tudom pontosan hova tartozik, ezért aki kéri írjon emailt és átküldöm.
Ma reggel 8-kor léptem át a görög határt.
Szegedről indulás a belvárosból 20-óra, határ átlépés 30 perc
Szakadóesőben vezettünk vizsonylag jó tempoban.
A határokon nem kellet várakozni kevés magyarral találkoztunk.
A Macedon határ előtt tankoltam MOL kútnál (Egy erős balos kanyar után nem szolt a kutyasem hozzám ,hogy vissza fordultam) közvet len a határ előttvan a vissza oldalon.
Belgrádig sok korlátozás van ill A Mac határ előtt is.
Macban az utat is csinálják közvetlen az elején .
Görögben Athén fele a pálya levan zárva Makragialos előtt itt át terelik a forgalmat .
Szerb üza árak MOl EUró dizel extra 116 dinár kártyával fizettem. (középárfolyam 2.6 dinár) átlag 4.5l/km peugeottal
Autópálya Szerbiában a korábban közölt árak , Macban 1eu adtam mindenhol és el fogadták.
elnézésedet kérem, de borrzasztóan vizuáliss tipuss vagyok
Más: A SRB/MAC határon a MOL kúthoz visszafordulni a határnál lehet szabályosan, persze sokan megjátsszák a "bal szigorú másodikos"-t
#1406452010-06-22 17:37:52 Válasz a #140643. hsz-ra
Na mesélj?!?! Az rendben van,hogy a MOL kútra vissza fordulsz,de amikor tankoltál ,hogy mész vissza szabályosan a másik sávba,úgy,hogy nem utazol vissza sok km-t??
#1406472010-06-22 17:40:53 Válasz a #140645. hsz-ra
1) Ennyire előre sosem tervezek
1,5) Ha tankoltál, tele a puttony, visszajöhetsz Röszkéig is megfordulni
( 2) ha viszont komolyan kérded: nem tudom, de holnap megérdeklődöm a kollégámat, ők hogy jártak el)
#1406542010-06-22 18:01:07 Válasz a #140588. hsz-ra
A ciril betűs változatata a közlönynek megvan!
Csak szeretném pontosan lefordítani.
A ciril betűs irás-olvasás nehézkes. 1989 óta nem foglalkoztam vele. Addig meg ugye kötelező tananyag volt.
Sziasztok! Van valakinek friss tapasztalata, hogy a macedón határon, új tipusú személyi igazolvánnyal átengednek-e. Tisztában vagyok vele, hogy elvileg elfogadják, de mégis olvastam negatív tapasztalatot. Több hely (EuVonal inf. szolg. , Külügyminisztérium tájékoztató irodája) megerősítette, hogy lehet személyivel elméletben. A gyakorlatban is működik?
#1406852010-06-22 19:31:37 Válasz a #140677. hsz-ra
Na, egy jó felvetés végre! Úgy is érdekelne a válasz, hogy lakástól, apartmanig lehet-e végig csak személyivel menni? Vagy amikor a kulcsot átveszem, akkor elég-e a személyit lemásolniuk? Köszi, ha van tapasztalat, jöhet!