#2169742014-05-29 13:30:12 Válasz a #216972. hsz-ra
ez nem bizalmi kérdés (vagy nem csak az), és határozottan nem teljesen közömbös, hogy melyik bank milyen devizát jegyez, és végül de, van rálátásod is: nevezetesen akkor, amikor igényelsz egy bankkártyát, akkor ott van feketén-fehéren leírva, h hol, milyen körülmények között, hogyan és mi módon történik a konvertálás. ez bankonként, kártyatípusonként eltérő. teljesen más lehet a helyzet 'a' banknál, mint 'b'-nél, teljesen más a helyzet egy mastercardnál mint egy visánál, teljesen más a helyzet egy betéti és egy hitelkártyánál, teljesen más a helyzet egy forintalapú vagy éppen egy euróalapú kártyánál. mindezt úgy mondom, h komoly a bank és komoly a kártya is, jelentsen ez bármit is.
az pedig, h rendszeresen megdönthetetlen tényként leírsz már megbocsáss, de butaságokat, majd kijelented, h már pedig te nem fogsz a butaságaidra érkező ellenvéleményekre reagálni, továbbra is eszméletlenül gyerekes és már eszméletlenül unalmas is, lévén állandóan ezt csinálod.
#2169782014-05-29 14:04:56 Válasz a #216974. hsz-ra
OFF rollo!
Pimaszságod határtalan, de már megszoktam. Aki itt mindenbe belepofázik, s akiből dől a hülyeség és butaság, az sajnos Te vagy. Ugrasz mindenre, mint a tyúk a takonyra, de miért is? Mondasz hasznos dolgokat is néha, de a lényed a belepofázás mindenbe csípőből. Rajta, engem nem zavar; jó szórakozást, élvezkedj nyugodtan... ON
#2169822014-05-29 14:35:44 Válasz a #216978. hsz-ra
ha annyit mondasz, h rendben, igazad van, nem jól tudtam, az is elég lett volna. na persze, tudom, ez is azt jelenti, csak h.apcisul: ilyet ugye te le nem írnál sosem, így ezt úgy vezeted le, h átmész aljasba, mint mindig.
mer ugye, amikor pl. az ember olvassa, h kioktatod, h el kéne olvasni a booking árgaranciáját, és nem írni olyanokat, h időnként megdrágult és alkalmasint érdemes megnézni az adott szállást máshol is, akkor még elüti az ember egy egyszavas, a dolgot rád hagyó válasszal, bármekkora baromság is az (lévén az összes ilyennek megvan ugyanaz az árgaranciája, még sem lehet az összes egyszerre a legolcsóbb. és sokkal egyszerűbb a legolcsóbbnál lefoglalni, mint köröket futni egynél, h márpedig ez itt és itt olcsóbb, kérem a jussom).
de ezt hagyja az ember, oké, ismerjük az olvtársat, úgy sem lehet rá hatni, mindegy.
de, amikor téged valamiért véletlenül sokra tartó, kevésbé tájékozott olvtárs azt olvassa tőled teljes magabiztossággal, h bankkártyával mindig érdemesebb kint fizetnie, ami egy akkora bullshit, mint lacháza ide, akkor mégis reagál az ember, mert jó sok pénzt tudsz ezzel kidobatni esetleg a zsebből.
ami pedig a személyeskedésed illeti: azt, h sok mindenbe, túl sok mindenbe belepofázok, ahogy voltál kedves kulturáltan megfogalmazni, elismerem, még akkor is, ha minden esetben a jó szándék vezet, ellenben egyébként veled. de ettől még tény, sokkal többet kéne befognom, igyekszem is ezen változtatni, váltakozó sikerrel.
ám, hangozzon bármennyire is beképzeltnek, sajnabajna az tuttira nem áll meg, h hülyeségeket és butaságokat írogatnék. ez mester, tuttira a te pályád.
#2169852014-05-29 14:56:41 Válasz a #216982. hsz-ra
Buta és aljas voltál mindig, s az is maradsz; születési hiba... Nagy hiba volt leállnom veled... Hülyíts nyugodtan mindenki tovább, én nem foglak megzavarni benne...
#2169892014-05-29 16:01:44 Válasz a #216985. hsz-ra
szerintem ezt fogjátok rövidre, vagy folytassátok a dumcsiban, esetleg kérjünk egy új topicot dühöngő címmel, úgyis néha szükség van rá igen, rollo mindenbe "belepofázik", és ennek sokan örülünk ám (bár kétségtelenül akadnak olyanok is, akik nem tudják tolerálni, ha másnak más a véleménye, netán még objektív dolgokban igaza is van)
Kár ebből a bankkártyás fizetésből ekkora ügyet csinálni. A tankolásokat természetesen bankkártyával oldom meg Szerbiában és Macedóniában is, de a telefonom a zsebemben jelez. Az autópálya díjaknál nem veszem elő a kártyát mert 250, vagy 300 forintnyi denár, vagy 9000 forint értékű dínár mindig van nálam. Sőt Demir Kapijánál ha megállít a rendőr és kér 20 Eurót úgymond gyors hajtásért, mindjárt kérdezem az mennyi denár és tovább enged, mert nem üzlet számára. 10-én lefelé megállított, idén már harmadszor, de megbeszéltük mennyi km-re van Evzoni és tovább engedett. Volt olyan, hogy tankolás után érdekes módon nem működött a terminál Szerbiában és a kutas a 3000 dínárért rögtön kért 30 Eurot a 27 helyett, de meglepődött mert kifizettem. Aztán olyan is volt, hogy a Szerb rendőr a 3000 dínáros jogos büntetés miatt kért 50 Eurót, de megkapta dínárban.
Nekem továbbra is az a véleményem, ha az ember elmegy egy idegen országba a helyi valutából mindig legyen nála, mert előre nem tudni mire kell. Jó a kártya, de mindent nem old meg.
#2170082014-05-29 22:51:29 Válasz a #217006. hsz-ra
Kár bármiből nagy ügyet csinálni, tényleg. Ha valaki gondosan fel akar készülni az utazásra, úgyis utánanéz mindennek tüzetesen. Szerencsés esetben jó sok kommentet elolvas és kiszűri a számára fontos dolgokat, meg azt is, ami esetleg sántít....
Sajnos néhányan az önkifejezés, önigazolás helyszíneként (is) használják a fórumokat és így sajnos a Hellaszt is.
Kár volna, ha felfokozott hangulatban esetleg meggondolatlanul leírt durva vélekedések elrontanák ezt a jó kis közösségi oldalt!
Az meg, hogy egy félrecsúszott véleményt valaki próbál helyretenni, csak jó, mert a tapasztalatlan utazó korrektebb képet kap, aztán majd eldönti, kire-mire hallgat.
Hiszen nem a másiknak ellent mondás a cél, hanem a jó szándék! Bízom benne.
Uff
vagyis off
#2170122014-05-29 23:39:25 Válasz a #216992. hsz-ra
rollo!
Te is jóval kezdesz Nem tudtad, hogy H.apci csupa jóindulat, ő itt a helyi TEK, a topik vátesze, és egyébként is ...
Ne izgasd Magad, vannak, akik nehezen barátkoznak meg a tényekkel, és annak hiányában picit "hangosabban" nyilvánítanak véleményt. Vagy egyszerűen csak rossz napjuk volt és jól esik kicsit kikelni magukból.
Javaslom a relax-et innen Kefaloniából, érdekes, innen mindent máshogy lát az ember.
Ja...és H.apci és tsai! Ne kezdjetek el engem is szapulni, inkább írjatok valami érdemit néha
Láttam hogy több fórum tag neve alatt megjelenik egy kis képeslap, hogyan tudom a nevem mellé megjeleníteni a kisképeslapokat ( azon szerepelnek a régebbi úticélok és a dátumok )
a segítséget előre is köszönöm .
üdv
gémike
Láttam hogy több fórum tag neve alatt megjelenik egy kis képeslap, hogyan tudom a nevem mellé megjeleníteni a kisképeslapokat ( azon szerepelnek a régebbi úticélok és a dátumok )
a segítséget előre is köszönöm .
üdv
gémike
Az avatar kép alatti ikonok:
A táska ikon a legközelebbi utazás adatait tartalmazza.
Rákattintva írhatsz bele.
A kis színes kép és vele az albumlista akkor jelenik meg, ha van albumod a Fotóalbumban.
A képfeltöltés a Hellasz.hu főoldalán (bejelentkezve) a Fotóalbum menüben érhető el.
A szöveg ikon és vele a lista akkor jelenik meg, ha van írásod a Beszámolók közt.