Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 6961
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nitta

Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142174 Üzenet linkje2010-07-02 21:48:03 

Sziasztok!
Kell már fizetni az új autópályán Korfuig? Tavaly már teljesen kész volt, de a kapuk még nem üzemeltek, ha igen mennyit mert az első oldalon lévő autópálya link alatt nem találtam árat még.

# 6962
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142185 Üzenet linkje2010-07-03 00:29:29  Válasz a #142174. hsz-ra Előzmény #142174

Amig teljesen nincs kész a pálya addig nem kell fizetni. Egyedül az Athéni pályán egy helyen van fizetni való ha jól emlékszem a Veriai kijáró előtt. 2 euró körül.
# 6963
Vidia

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142186 Üzenet linkje2010-07-03 00:31:24  Válasz a #141113. hsz-ra Előzmény #141113

Közvetlenül az út mellett van
# 6964
Fzsuzsó

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142250 Üzenet linkje2010-07-03 15:23:27 

Valaki tudja a 95-ös benzin aktális árát Szerbiában és Macedóniában?
# 6965
Nagyimre64

Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142251 Üzenet linkje2010-07-03 15:31:31 

Szerbia 95- 109-rds disel- 102,50 rds
Macedonia 95- 68 mkd disel- 57 mkd

# 6966
Szirom

Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142253 Üzenet linkje2010-07-03 16:11:04 

Renault!

Szerbeknél nem néztük a benzinárat, Macedóniában is csak az ár miatt tankoltunk, nekünk 70 literes a tank, simán leértünk volna anélkül is. Parga felé volt kút olyan 1 órával Parga előtt, nagy pihenővel, büfével. Kicsit le kellett kanyarodni, de szépen ki van táblázva. Nem emlékszem,. milyen kút, mert pelenkázni álltunk csak meg, meg egy frappéra.

Görögországban most a legdrágább dízel 1,37, a legolcsóbb 1,27-28. Találkoztunk egy autótesztelő pasival Lefkadán, ő azt mondta, a Shell és Bp a legmegbízhatóbb. Bp-nél tegnap Pirgoszban 1,28-ért tankoltunk. A tapasztalat szerint a nagy szupermarketek parkolójában a legolcsóbb a benzin, ez is egy saját kút volt, de Bp. 1,28. Ha valaki erre jár, ez egy AB nevű szupermarket különben, nagyon jó árakkal, de biztosan van máshol is.

# 6967
Vidia

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142279 Üzenet linkje2010-07-03 18:31:18 

Sziasztok !

Éjjel jöttem haza. 10 nap Halkidiki (Nikiti Porfi Beach)
Az úton semmi probléma. Benzin szerbiában 118 rsd. Makedóniában euróért tankoltam( változó 1-1.1 euró a 95 benya).
Halkidikin drága az benya 1,46-1,55 határok között. Az árak tavalyiak. Viszont sokkal kevesebb turista van. De gondolom ez azért, mert még a németek nem értek le a suli miatt. Ja és normális volt a magyar vámos !!!Semelyik határon nem szívóztak. Útlevél és zöldkártya be. Semmi mást nem kértek. Odafelé magyar határ 10 perc szerb 10 perc
szerb 15 perc macedón 10 perc macedón 10 perc görög 5 perc. Visszafelé görög 5 perc macedón 15 macedón 10 szerb 10 szerb 5 perc magyar 30 perc.Visszafelé a szerb határőr csak azt nézte 4 útlevél 4 utas. A csomagtartót is csak a magyar határon nyitottam fel. De azt is szerintem csak azért mert figyelik őket. Kérdés : Bejelenteni való van ? Mondom ááá nincs. Széles mosoly: Jó utat. Ha kérdés van szívesen válaszolok.

# 6968
Opi1970

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142312 Üzenet linkje2010-07-03 21:05:55 

Sziasztok!

Magam is sok infót szereztem az út előtt erről a fórumról, úgy illik, hogy megosszam veletek tapasztalataimat.
Mi Kefalonián töltöttünk 10 napot, 20-án mentünk, elsején indultunk vissza, mindkét alkalommal reggel indultunk. Tompánál léptünk ki, csak útlevelet kértek, 5 perc alatt beléptünk Szebiába. Az út csak Zágrábig rossz -illik alkalmazni a leállósávos-lehúzódásos technikát - utána normális autópályán lehet autózni. Érdemes kifogni egy szerb "gyorshajtót, ami takar, és mögötte tekerni. 3 helyen láttunk rendőrt, egyedül Zágrábban volt megállításos ellenőrzés, szerencsére a kettővel előttünk hajtó németeket emelték ki. Macedonia szerintem igen jól autózható, a belépés volt kissé körülményes, kb. fél órát vett igénybe. Útlevél, forgalmi, jogosítvány, zöldkártya ellenőrzés volt, biztosítást nem kértek. A görög határon kb 15 perc volt az átjutás, csak a cigire kérdeztek rá, volt nálunk, de nem nézték meg. Ha valaki konkrétan Kefaloniára megy javaslom az Astakos-Sami kompot, igaz hogy 70 EUR, de biztosan indul. (A Vasiliki-Fiskardo komp nálunk nem jött be, át kellett menni Astakosba) Eurodieselt Szerbiában 104-116 RSD körül láttam, görögben 1,25-1,39 EUR, Kefalonián konkrétan a reptér mellett volt a legolcsóbb, 1,28 EUR. A szer díjak korrektek itt az oldalon, érdemes RSD-t váltani ( bár ha jól emlékszem, ki van írva EUr-ban is a díj.) Macedoniában mindhárom kapunál 1-1-1 euroval beérték. Az IGO-val (Primo és 8 Lefkadan vigyázzatok, minket levitt egy olyan kövesútra, ami egy fakarítéssel végződik, szerencsére azonnal, kb 150 méter után. (Földesút természetesen nem volt bepipálva) Visszamentünk az előző településre, ahol a görög rendőr 5 km-t autózott előttünk, hogy elvezessen egy kerszteződésig, ahonnát már egyértelmű volt az út. Szóval nagyon segítőkészek. (A taxisok is azok általában.) Trafit, mérést nem tapasztaltam, egyedül az emlitett zágrábi kiterelésnél, illetve egy helyütt görögben, ahol 50 helyett 80-nal mentem, de nem szedtek ki, a határon sem jeleztek gondot... Görög egyébként tele van fix trafikkal, tábla is van, az igo is egyfolytában visít, de ahogy láttam nem igen foglalkoznak velük, lehet, hogy üres dobozok...
Ha kérdés van nyugodtan tegyétek fel.

# 6969
Nagyimre64

Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142314 Üzenet linkje2010-07-03 21:11:20 

Zágráb az nem szerbia . Talán Belgrád
# 6970
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142329 Üzenet linkje2010-07-03 22:26:10 

A szerbiai üzemanyagárakat a holtankoljak.hu oldalról írtad nagyimre64?
Azért,mert hamisak....
119.4 és 116.4 ről tudok

# 6971
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142332 Üzenet linkje2010-07-03 22:46:48  Válasz a #142312. hsz-ra Előzmény #142312

"Útlevél, forgalmi, jogosítvány, zöldkártya ellenőrzés volt,..."

Amikor azt mondja, "autó dokument", akkor a biztosítási zöldkártyát akarja! Forgalmit, jogosítványt még sosem kértek.

# 6972
Gasparv

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142351 Üzenet linkje2010-07-04 10:32:53 

opi1970 írta:
Sziasztok!

Magam is sok infót szereztem az út előtt erről a fórumról, úgy illik, hogy megosszam veletek tapasztalataimat.
Mi Kefalonián töltöttünk 10 napot, 20-án mentünk, elsején indultunk vissza, mindkét alkalommal reggel indultunk. Tompánál léptünk ki, csak útlevelet kértek, 5 perc alatt beléptünk Szebiába. Az út csak Zágrábig rossz -illik alkalmazni a leállósávos-lehúzódásos technikát - utána normális autópályán lehet autózni. Érdemes kifogni egy szerb "gyorshajtót, ami takar, és mögötte tekerni. 3 helyen láttunk rendőrt, egyedül Zágrábban volt megállításos ellenőrzés, szerencsére a kettővel előttünk hajtó németeket emelték ki. Macedonia szerintem igen jól autózható, a belépés volt kissé körülményes, kb. fél órát vett igénybe. Útlevél, forgalmi, jogosítvány, zöldkártya ellenőrzés volt, biztosítást nem kértek. A görög határon kb 15 perc volt az átjutás, csak a cigire kérdeztek rá, volt nálunk, de nem nézték meg. Ha valaki konkrétan Kefaloniára megy javaslom az Astakos-Sami kompot, igaz hogy 70 EUR, de biztosan indul. (A Vasiliki-Fiskardo komp nálunk nem jött be, át kellett menni Astakosba) Eurodieselt Szerbiában 104-116 RSD körül láttam, görögben 1,25-1,39 EUR, Kefalonián konkrétan a reptér mellett volt a legolcsóbb, 1,28 EUR. A szer díjak korrektek itt az oldalon, érdemes RSD-t váltani ( bár ha jól emlékszem, ki van írva EUr-ban is a díj.) Macedoniában mindhárom kapunál 1-1-1 euroval beérték. Az IGO-val (Primo és 8 Lefkadan vigyázzatok, minket levitt egy olyan kövesútra, ami egy fakarítéssel végződik, szerencsére azonnal, kb 150 méter után. (Földesút természetesen nem volt bepipálva) Visszamentünk az előző településre, ahol a görög rendőr 5 km-t autózott előttünk, hogy elvezessen egy kerszteződésig, ahonnát már egyértelmű volt az út. Szóval nagyon segítőkészek. (A taxisok is azok általában.) Trafit, mérést nem tapasztaltam, egyedül az emlitett zágrábi kiterelésnél, illetve egy helyütt görögben, ahol 50 helyett 80-nal mentem, de nem szedtek ki, a határon sem jeleztek gondot... Görög egyébként tele van fix trafikkal, tábla is van, az igo is egyfolytában visít, de ahogy láttam nem igen foglalkoznak velük, lehet, hogy üres dobozok...
Ha kérdés van nyugodtan tegyétek fel.

Az Igoval én is így jártam... sajna nem volt rendőr sem más térképem amivel kiigazodjak... Így közel 30-40 km utaztunk földúton a birkák között... Nagyon bosszantó volt. És hogy utána hogy nézett ki az autó, gondolom nem kell ecsetelnem. Mosó meg alig találtunk.. icon_redface.gif

# 6973
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142352 Üzenet linkje2010-07-04 10:41:08  Válasz a #142351. hsz-ra Előzmény #142351

Hát én ezzel úgy vagyok,ha földútra akar rávinni ott már gond van.
Teendő: Szépen megállsz, előveszed a jó öreg térképedet és megnézed hol is vagy.
Ha megleled magad, akkor megnézed merre is volna jó menni és megadod köztes pontnak a naviba.

Na, úgy már jól fog tervezni!

# 6974
Renault

Aktív fórumos
Aktív fórumos
426 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142372 Üzenet linkje2010-07-04 13:09:02 

szirom írta:
Renault!

Szerbeknél nem néztük a benzinárat, Macedóniában is csak az ár miatt tankoltunk, nekünk 70 literes a tank, simán leértünk volna anélkül is. Parga felé volt kút olyan 1 órával Parga előtt, nagy pihenővel, büfével. Kicsit le kellett kanyarodni, de szépen ki van táblázva. Nem emlékszem,. milyen kút, mert pelenkázni álltunk csak meg, meg egy frappéra.

Görögországban most a legdrágább dízel 1,37, a legolcsóbb 1,27-28. Találkoztunk egy autótesztelő pasival Lefkadán, ő azt mondta, a Shell és Bp a legmegbízhatóbb. Bp-nél tegnap Pirgoszban 1,28-ért tankoltunk. A tapasztalat szerint a nagy szupermarketek parkolójában a legolcsóbb a benzin, ez is egy saját kút volt, de Bp. 1,28. Ha valaki erre jár, ez egy AB nevű szupermarket különben, nagyon jó árakkal, de biztosan van máshol is.

Szia Szirom icon_cool.gif

Szeretném megkérdezni macedoniában hol tankoltál milyen kutnál.Esetleg GPS pontot tudnál? Nekem is 60 lityis a tankom de jóbban szeretem ha van benne benzin meg az ár se utolsó azért. Olaszba voltam ugy jó pár órát kellett álnom a pályán és nem igazán szeretem ha kevés benzinem van.Nem szivoztak hogy eu ért akarsz tankolni?Vagy elöre mondtad nekik?
Mennyi ért sikerült neked tankolni, icon_wink.gif
Milyen az átváltás náluk? icon_wink.gif

# 6975
Báró

Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142392 Üzenet linkje2010-07-04 14:06:11 

mikor negyedhez közelít a tankod akkor már tankoljál.Nem kell végletekig menni vele.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 464 465 466 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu