Előre is köszönök minden segítséget, hogy valaki veszi a fáradtságot és kicsit utána néz.
Szerintem leginkább magadnak köszönd, ha rátalálsz a Google, vagy a Youtube segítségével, mert kismillló dal található - a véleményem szerint -, a fenti kritériumokk alapján...
#1192382009-10-12 16:17:16 Válasz a #118662. hsz-ra
November másodikán Berlinben rendezik meg a Legjobb Európai Előadás díj show műsorát. A görögök Elena Paparizou-ra szavaztak, hogy képviselje őket így most ő szállhat ringbe a díjért. A szavazás tovább folyik és ezen az oldalon többször is lehet szavazni a jelöltekre. Szavazzatok Elenára a Legjobb Európai Előadás kategóriában:
A szavazás után öt nyertes fogja képviselni hazáját Berlinben, ahol eldől a végleges eredmény és kihirdetik Európa legjobb előadóját. Szavazzatok Elenára, hogy Görögország ismét nyerjen egy nemzetközi fesztiválon!
Magyarországon sok jó zenész és mégtöbb kitűnő zenekar van! Nem értem miért a The Kolin-t jelölték. Megnéztem néhány klipjüket a youtube-n. Kár volt! Inkább nem fejtem ki bővebben a véleményemet....
Én Elenára ( Legjobb Európai Előadó) és a Linkin Park-ra(Legjobb Rock) szavaztam!
Valaki Nana Mouskouri után érdeklődött, és ha tudnék valami linket adni hozzá...
Amit tudok róla, azt magam is csak a Wikipédiából merítettem, s ha akad valami ajánlott link, azt is csak innen, vagy a Google pajtás segítségével tudnám én is fellelni...:
Nézelődtem kicsit a MAD TV oldalán, és találtam ott egy friss Sakis Rouvas számot. A YouTube-ra is pár napja került fel.
A Stixoi oldala most nem jött be, de az új dal szövege talán még nincs is fent...
(Remélem, nem tévedtem, és tényleg egy új dalról van szó... )
Én is pont ma hallottam először!
Nem nagyon hallgatok rádiót, TV-t meg talán 2 hete be sem kapcsoltam....
De most, hogy figyelem, mindenhol nyomatják rendesen! Hál' istennek minden honnan ez a dal szól!
Mellesleg megjegyezném, hogy az összes "nagy nevű" görög énekes - a már-már klasszisok - igazán bekeményítettek! Annyi jó dallal rukkolnak elő... hogy ihaj! Despina, Anna, Sakis, Elena... ez nagyon jó!
Tegnap, abban a szerencsében volt részem, hogy egy nagyon kellemes, hangulatos környezetű jazz esten vehettem részt!
(A Vigadó tér közelében, a 4.-es számú, Columbus Jazzhajón)
Az együttes tagjai között, váratlanul egy ismerős arc tűnt fel... (ez csak azért nem lehetett lehetetlen, mert a basszusgitáros: görög származású! )
Benda Gábor - billentyűs hangszerek
Foulidis Georgios - basszusgitár
Bordás József (Josh) - dob
Kátai István - konga
Jazz funk, smooth jazz és kompozíciós jazz stilisztikai elegyéből létrejött attraktív, intellektuális performance, sok meglepetéssel, populáris, illetve progresszív elemekkel tarkítva. A zenei szövet alapját Benda Gábor kompozíciói alkotják, melyekhez nagyban hozzájárul a fellépők improvizációs spontaneitása. Széles intervallumban mozgó, a figyelmet impulzív módon lekötő folyamatos lüktetés jellemzi az előadásmódot, melybe hiteles módon helyezkednek bele az előadók által hozzáadott kreatív zenei kifejezések.
A jazzklub 20.00 órától várja az érdeklôdôket.
A koncertek kb. 2x45 percesek.
Célszerû asztalt foglaltatni, ami a 266-9013-as telefonszámon tehetô meg.
A videó nyomán eljutottam az (egyébként magyar) együttes honlapjára, ahol kiderült, hogy a 2008-ban alakult együttesnek már van CD-je is. Itt minden számból meghallgatható egy kis ízelítő is.
Nekem nem is kellett több: ma megajándékoztam magam ezzel a CD-vel!
Ajánlom figyelmébe azoknak, akik szeretik az autentikus görög népzenét!
Az elmúlt napokban pont azon törtem a fejem, hogy hogyan juthatnék hozzá ilyen zenéhez. Azt hittem, hogy várnom kell, amíg kijutok Görögországba.
Ettől függetlenül, ha valakinek van a birtokában más, autentikus görög népzenei CD, akkor engem érdekelne, szívesen átvenném, lemásolnám!