Én is hallottam már hogy elfogadják a netről kötött biztosítást a határokon, de szerintem mindenképp legyen kinyomtatva, mert a maci határőrt nemigen lehet lerázni egy sms-sel (még mms-sel se nagyon )
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy olvastam valahol hogy a bulgár határon kérik a biztosítást.Én kötni fogok,viszont barátomnak a dombornyomott kártyájához ugye jár....az elegendő ha nála van a kártya?Vagy kell kérni vmi igazolást?Vagy esetleg nem is nézik a biztosítást?
Előre is köszi
Ez egy hülyeség.Most jöttünk vissza,egyik határon sem kérték az utasbiztosítást,csak a gépkocsi nemzetközi zöld kártyáját!
Ez csak a biztosítók beetetése.
Amúgy nem árt ha van.
Ez egy hülyeség.Most jöttünk vissza,egyik határon sem kérték az utasbiztosítást,csak a gépkocsi nemzetközi zöld kártyáját! Ez csak a biztosítók beetetése. Amúgy nem árt ha van.
Ez ebben a formában talán mégsem fedi a valóságot... Attól hogy nem kérték Tőled, mástól még kérhetik. Azzal hogy "nem találtam a neten infókat arról hogy kellene BBP biztosítás..." még nem elintézett az ügy, és nem tudom, mihez kezdene ott, abban a helyzetben a delikvens, mikor választhat a 200 €-s büntetés és a hátraarc-indulj között (mert erre már volt nem egy példa). Még akkor is ha ezt nem négy, hanem csak egy zord külsejű, ámde aranyszívű határőr állítja. Na, ezért egyenértékű a "célszerű megkötni" és a "kötelező megkötni"...
#1138942009-08-12 18:47:20 Válasz a #113887. hsz-ra
Szia Tibibaba!
YES
Keményen ezekkel a fórumozókkal!
Elég félrevezető egy ilyen információ, pláne ilyen kemény megfogalmazásban.
Én viszont úgy tudom, hogy kötelező mert így védi magát a Macedon állam, hogy ne neki keljen fizetni az ellátásunkat.
Szóval te ne kössél, de MINDENKI más kössön
Szevasz killerlaca, kissas57,
Nem, eszem ágában sincs keménykedni (az én koromban már nem ajánlott ), de ha választani kéne hogy mit hagyjak itthon, én bizony a nk. jogsit hagynám, a biztosítást meg elvinném... egy nk. jogsiért max. pár € a bünti, de a BBP hiánya már súlyos baj és nem biztos hogy a büntetést tudnám a helyszínen rendezni (lehet Skopjébe kell menni a hivatalba). Végül is ezzel leveszi az ember a macedón államról az esetleges költségeket, ez biztos. De kerestem erről valami írásbeli anyagot, de csak annyit találtam a külügyminisztérium honlapján, hogy célszerű megkötni.
De kissas kifejezését lenyúlva: kell hogy legyen "lendületem" megkötni...
Sziasztok!
Megkérdeztem az irodát,meg észre vettek hogy a hasznos tudnivalók között is ott van, hogy tényleg kell biztosítási kötvény hogy be tudj élpni Macedóniába...max nem kérik...
A dombornyomott kártyához tartozóval csak akkor ér vmit az ember ha tud kérni kötvényt a banktól hogy neki van ilyen....
És elvileg ha vki nem akar kötni a teljes időtartamra,akkor elég az átutazás napjára is..
Mi most akkor elkezdjük a bankkal a harcot....ami remélem nem lesz az és adnak simán
#1140112009-08-13 13:04:55 Válasz a #113965. hsz-ra
attol függ mire akarod használni, mert a BBp biztit nem pótólja és csak Eus országokban ér(het) valamit, pl. a lefolyt fagyi eltávolítható vele a polódról, és még van 1 előnye: ingyé adják
"Tájékoztatjuk a Görögországba Macedónián keresztül utazó magyar állampolgárokat, hogy a mecedóniai határokon megkövetelik az utasbaleset biztosítás meglétét. A szkopjei magyar nagykövetség javasolja, hogy a Macedóniába be, illetve azon átuzók még elindulás előtt kössék meg biztosításukat! (2008.10.07.) "