#2113442013-12-07 19:12:07 Válasz a #211343. hsz-ra
Nem mondom, itt is ki lehetett bírni !
Mondjuk ránk jellemző, hogy ritkán járunk a szállásunkhoz közeli partra, de elképzelhető, hogy itt megmaradtunk volna!
A Yannis kb a Pavlos kiírásánál van. Az Elektrát jelöli a kép. Közvetlenül mellette a Thetis. A Limonia apartmant a szobai háttérképből kiindulva kb a Romanza kiírásánál találjuk meg. /De ez csak pár kép alapján tippelve/.
Yamuto bemásolom a pár kép oldalának a linkjét a Limoniáról. Az egyik szoba kilátásából a háttérbe lehet látni a tenger előtt egy villanykarót. Az a villanykaró a központ sétáló utcájánál található.
#2113652013-12-08 16:38:30 Válasz a #211364. hsz-ra
Szia Unic !
Köszönöm a térképet is egyben, ez hasznos számomra.
Egyébként én is arra az oldalra tippeltem (Romanza) a kilátásból ítélve hogy arra felé lehet majd valahol. Persze látatlanban nem könnyű !
Akkor a hozzánk közelebb eső strand a kikötő környékén lehet ?
Nem tudod véletlen hogy ott kavicsosabb vagy homokosabb szakasz van ?
Tolo teljes szakaszán homokos a part és ha bemész a vízbe akkor ott is. Lehetnek persze olyan részek, hogy a vízbelépés után olyan fél méteres sávba kavicsos de nem ez a jellemző. A képek alapján bőven a központba lesz a szállás e miatt is választottam ezt. A Yannis ebből a szempontbol hátrányosabb volt mert jó kis séta kellett mire a központba ért az ember de ez se volt vészes az idén kibírtam. Jövőre ide már be volt telve az idei sláger így kevesebb volt a választási lehetőség. Így maradt az új szállás...
Szerintem nem kell izgulni a szállás miatt. Mint írtam már, Tolo nagyon kicsi és nagyon hamar be lehet járni, nincsenek nagy távolságok.
Amikor mi Hydrára kirándultunk hajóval, úgy volt hirdetve, hogy legkésobb este hétre visszaérunk, így befizettunk az esti Napflios hajós útra is, ami negyed 9-kor indult este. Az történt, hogy a hajó nem ért vissza idoben.....hét ora 40-kor szalltunk ki. Felrohantam a kikotobol a Thetisig, ott még átoltoztem hirtelen és magamhoz vettem az esti programhoz szukséges papírt. Vissza is rohantam mint Forrest Gump és elértem az esti hajót. A nyaraló társam megvárt a kikotonel. Nem hittem el, hogy 30 perc alatt megcsinaltam, de sikerult, igaz a tudomet majdnem kikoptem.
Szerintem kényelmes sétával mindenhova hamar oda lehet érni, bárhol van a szállás.
Nem hittem el, hogy 30 perc alatt megcsinaltam, de sikerult, igaz a tudomet majdnem kikoptem.
Szerintem kényelmes sétával mindenhova hamar oda lehet érni, bárhol van a szállás.
Azért az szép teljesítmény! Egy ilyen roham után viszont nem egy, hanem két souvlakit kellett volna ennem Nafplioban (persze csöppet sem bántam volna )
#2113822013-12-08 20:00:40 Válasz a #211379. hsz-ra
Én még Görögországban pizzát nem ettem, én amúgy is jobban szeretem a souvlakit, gyrost, no meg a sütijeiket , a halról nem is beszélve. Nafplioban találtunk egy guszta kis tavernát, és ott nagyon finom volt a sertés souvlaki. Ha a városban jártunk, akkor ott ettünk. A csatornánál is találtunk egy "kis piszkost", kis útszéli étkezdét, na ott még nagyon tuti volt a souvlaki, bár érdekes módon szórtak bele egy kis pirospaprikát, amivel Görögországban még nem is nagyon találkoztam, de nem rontotta el.
Mi is ettunk specialitasokat, elhiheted. De valahogy akkor és ott megkívantuk a pizzat és nem bantuk meg,mert teljesen más íze volt mint otthon a sajtjuk miatt.
A korintoszi- csatornanal nem kajaltunk, mert az atheni kirandulassal volt össze kapcsolva és nem volt annyi idonk.
#2113872013-12-08 20:57:54 Válasz a #211385. hsz-ra
Hát azért gondoltam, hogy nem csak pizzát ettetek, nem is azért írtam .
Mi is Athénból visszafelé álltunk meg a busszal a csatornánál, de már nagyon éhesek voltuk és átszaladtunk a másik oldalra, onnan hoztuk a kaját. Athénban nekünk, "kőimádóknak" nagyon kevés volt az idő, nem volt időnk enni sem. Toloban Iliasnál nagyon szerettük a gyrost, de a sertés souvlaki nem volt olyan jó füstös, ahogy én szeretem.
Az Akropolisz engem is elvarázsolt......és az ido tenyleg keves volt. Athenba is csavarogtam volna még. Egy szendvicst kaptam be mert tényleg nem volt ido enni ott illetve sajnaltam ra pontosabban.
Mi is Ilias gyrosat szerettuk a legjobban, nekem a souvlaki is ízlett ott.
A lényeg, hogy mindenkit irigylek, a szó jó ertelmeben, aki a kovetkezo nyaron Tolot valasztja. Én még csak haromszor nyaraltam Görögországba, de mindig mashova megyek, mert az anyagi lehetosegeim korlatozottak, így nem tehetem meg, hogy visszamenjek a mar megismert helyre, még akkor sem, ha mindenhol maradt ki latnivaló. Sajnos.
De Tolot mindenkinek ajanlom.
#2113902013-12-08 22:22:37 Válasz a #211388. hsz-ra
Mi is az Akropolis után még bementünk az Acropolis múzeumba is, már az is viszonylag sok idő volt, hogy bejussunk. Utána még a Dionysos színház, gyerekemnek az volt a legnagyobb élmény, mert "testközeli" volt, nem lekerítve minden, mint az Acropolis-on. Idő híján már a Zeus templomhoz sem tudtunk bemenni, csak kívülről fotóztuk. A Plakáról meg már nem is álmodhattunk.
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni,hogy szeptember 30. án megyünk Toloba milyen a víz milyen az idő mire számíthatunk a THETIS
apartmanba kaptunk szállást.