H.apci és Juhi köszi! De azért még a fórumra addig is benézek.
Szatler lehet egy pár kérdésem? Most, hogy már fõszezon van sokan vannak Tolóban? Este úgymond sokáig van "élet"? Most nem diszkóra gondolok, mert oda nem járunk, csak úgy általában Tolóra. A nagy homokos strandon voltál, ha igen mi a tapasztalatod? Többen írták, hogy nagyon jól lehet strandolni az úgynevezett keskeny részeken is, de valamiért bántja a fantáziámat a homokos strand. És úgy általában mi tetszett, esetleg mi nem? Most nemigen jut eszembe más, mert itt már rengeteg infót kaptam. Igazából csak annyi, hogy jelenleg milyen ott lenni, nektek hogy tetszett?
Ninc skedved esetleg olyan "rendes" hosszú beszámolót írni, mint a többi a beszámolók c. részben (a tartalom címszó alatt)? Mi Juhival erre gondoltunk.
Kedves Vojandi! Az az igazság én nem szeretnék olyan beszámolót írni,ahol minden egyes napunkat leírom. Akkor lett volna értelme, ha még Toloban leírtam volna,hogy mikor mi történt. Ahogy Te is tetted, ami nekem nagyon tetszett.
Caca, a Bor:száraz,vörös,finom. Szamaragolás:10E/fõ, és csak kettesével lehet menni. Kb.10 perc, de akkor is megéri, nekünk tetszett.
anyta71.:nem volt olyan ami ne tetszett volna. Nekünk teljesen Korfu érzésünk volt. Lehet hogy hülyén hangzik, de ott éreztük még ilyen jól magunkat. 9 óra után folyamatosan van élet. Tele van a fõutca, mi is szeretjük a nyüzsgés, a lányunk imádja a bazározást. De nincs a közelben diszkó, lehet aludni. Este meleg van, ajánlom a légkondit.
A keskeny partszakaszok a hotelek elõtt vannak, nekünk nem jött be. A homokos rész, közvetlen ahogy beérünk Toloba nagyon szép, lehet búvárkodni, lassan mélyül, mi oda jártunk minden délután-este.
Üdv mindenkinek, nagyon jó nyaralást kívánok, érezzétek jól magatokat. Bárcsak visszamehetnénk veletek (esetleg a csomagtartóba nem férne be egy család????) Holnap már dolgoznom kell....
Szatler, köszi Oké, megértem, hogy nem akarsz "úgy" írbi...de kár azért. Én nagyon szeretem mások beszámolóit olvasni, fõleg ha ott jártak, ahol már én is...az olyan jó nosztalgiának Azért örülök ám, hogy minden tetszett. Andi
Köszönöm Juhi! És köszi mindenkinek a sok információt és a jótanácsokat. Nagyon sok mindenrõl beszámoltatok Tolóval kapcsolatosan és most már nem teljesen ismeretlenül megyek, ami engem egy kicsit megnyugtat.
Caca neked is jó nyaralást kívánok, te akkor indulsz, mikor mi még kint leszünk.
Este 11 óra 20-kor indul a repülõ, Keszthelyrõl még fel is kell érni Pestre, és még rengeteg dolgom van. Sajna hajlamos vagyok mindent az utolsó pillanatra hagyni. Úgyhogy most el is köszönök, ha megjövök jelentkezem.
Ahogy megigértem egy pár mondatot írok. Íme:
Busszal mentünk Toloba (oda 24óra, vissza 20óra), ki lehetett bírni, de jövõre biztos, hogy repülõvel utazunk. A busz Grand Tours-os volt, de mi ugyebár az Ibusznál foglaltunk szállást, így a jármûvön a hátsó sorokban ültünk.
Szállásunk a Thetis ap. volt, ami szerintem jó kis apartman (közel a tenger, szemben a Thetis hotel medencéje, Tolo központi részén). Egyetlen dolgot nem tudtam itt sem megszokni, ahogy máshol sem Görögországban, ezt a WC-papír gyüjtési szokást a kukába.
Mi mindig a keskeny tengerparti részen fürödtünk, a nagy "tömegstrand" nem a mi világunk. Igaz idõbe (9 óra felé) le kell menni erre a részre és bepakolni egy pálmafa alá, mert különben csak a tûzõ nap jut osztáyrészül. Napernyõt ezen a részen elég nehéz leszurni a homokba, ami lehet, hogy nem is homok, mert elég kemény. Az ernyõt egy pár nagyobb kövel tudja csak az ember kitámasztani. Árnyék nélkül elég húzos kihúzni a napot, tekintve, hogy 10-11 órától délután 4-5-ig olyan 40-45 fok van. A másik ok, hogy miért nincs sok hely az egyébként sem túl széles partrészen, azok a hangulatos tengerparti tavernák. Még most is összefolyik a nyál a számban, ahogy a tengeri herkentyûkbõl összeállított tálat fogyasztunk egy ilyen tavernába. Az árak szerintem semmivel sem magasabbak, mint pl: tavaly Sartin. Sõt a gyros és a souvlaki olcsóbb és sokkal finomabb (tsatsikit is raknak bele), mint É-Görögországban.
A víz kristálytiszta, hullámok inkább csak délután volt. A kikötõ is nagyon klassz. Innen indultunk két fakultatív kirándulásra is. Az elsõ a Hydra és Spetzes szigeteki kirándulás volt. Egy kb. 400 fõs hajóval 2 és fél óra alatt értünk Hydrára, a hatalmas hullámok beterítettek minket a hajó elején. Fantasztikus élmény volt. A sziget életem legszebb helye, most azonnal indulnék vissza. Olyan gyönyörû, hogy azt elmondani, leírni nem lehet. Aki kihagyja ezt a fakultatív programot, az sokat veszít. Spetzes is nagyon szép, de Hydra hozzá képest egy ékszerdoboz.
A másik hajókirándulásunk Napfilonba volt. Természetesen este. Egy kis 40 fõs lélekvesztõvel mentünk végig a part mellett. A kisváros fantasztikus hangulatú, az óvárosi rész pedig olyan mintha Velencében járnánk.
Sajnos csak egy hétre tudtunk elmenni nyaralni, ezért már csak egy fakultatívról tudok beszámolni: Athén.
A görög fõvárost sem szabad kihagyni. Az Akropoliszon lévõ mûemlékek csodálatosak, annak ellenére hogy rengeteg túrista volt és kb. 45-50 fok. Ja és magyar diákigazolvánnyal is ingyenesek, nem kell nemzetközit váltani.
A Plaka is jó hely, és az õrségváltást az Elnöki Palota elõtt is nagyon élveztük.
Összefoglalva fantasztikus nyaralásunk volt. Tolo tényleg ideális a passzív pihenésre, a fakultatív programok által pedig azt aktív kikapcsolódásra is.
Röviden ennyit, ha valakinek van kérdése annak próbálok rövid idõn belül válaszolni.
Szia, a Hydra-i utazásra -valószínû- ,hogy együtt mentünk. Mi is ott ültünk a hajón, ahol befolyt a víz. Ti is szerdán voltatok? És Hydra, tényleg gyönyörû.üdv:szatler
Mi augusztus 10-én indulunk autóval Toloba. Nem indul esetleg valaki más is akkor?
Paksról indulunk és Tompánál megyünk át.
Megtudná nekem estleg valaki mondani hogy kb. hány órás útra számítsunk?
Az az igazság,hogy itt a fórumon már olvastam 24 órás utat is,de olvastam olyat is ,hogy busszal 20 óra volt. Így már nem tudom,hogy mire számítsunk,hogy mikor kellene elindulnunk. Mi eddig úgy terveztük,hogy 10-én délután 5 óra körül indulunk el. Akkor remélhetõleg 11-én délután 2 órára odaérünk,mert elvileg akkortól lehet elfoglalni a szállást.
Ha valaki tud akkor légyszives küldjön képet a Thetis aprtmanról(belsõ kép is érdekelne).
Szia, mi negyedszerre voltunk GO-ba, háromszor 1500 km. körüli utat tettünk meg. Én nem ajánlom, hogy egyszerre menjetek le. Szerintem álljatok meg Nei Pori (kb. 900 km) környékén, találtok bungalót (40EUR/3fõ,konyha,FSzoba, tenger kb. 50 m).
Mi egyszer (elsõ alkalommal) visszafelé jöttünk egyhuzamban, Szerbiában már fél óránként meg kellett állni, úgy az út Kamena Vourlától Szegedig, Bulgárián (1400 km) keresztül 20 óra volt.
Persze Ti tudjátok. Nekünk így most Platamonasig 12 óra volt az út, utána Toloig további 7 óra, ebbe belefért egy 1 óra Korintoszi csatorna is.
Szerintem este menjetek, mi Szegedrõl éjfélkor indultunk, visszafelé pedig hajnali kettõkor, sokkal jobb éjszaka vezetni. Jó tanács: elõtte aludni kell!!!!! (irigyellek Titeket, jó nyaralást) szatler
Sziasztok Andi és Ati!
Ha csak ketten váltjátok egymást, akkor én sem mennék egyhuzamban. Azért kell alvás is. Igaz, a barátnõmék hazajöttek egyhuzamban, pedig ott csak a srác vezetett egyedül. Én el nem tudom képzelni, hogy lehet ezt kibírni. Én elelaszom akormány mögött, ha már nagyon fáradt vagyok.
Az, hogy hány óra alatt érsz le, nagyjából azon múlik, hogy a határokon mennyit várakoztatnak, és, hogy mekkora a forgalom, hányszor tévedsz el...Szerintem 20 óránál hamarabb nem megy, így én 20-24 között számolnám, de én is inkább egy egy éjszakás pihenõt javasolnék valahol északon.
Simenc, köszi a beszámolódat. Hydra a legtöbb emberre ilyen nagy benyomást tesz!!!