Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 736
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45066 Üzenet linkje2007-09-17 12:32:56  Válasz a #45059. hsz-ra

Szia Atosz!

Igen, van akinek bejön Zante, van akinek nem. Általában akik több görög szigeten jártak már mint mi is, azoknak nem Zakynthos lesz a kedvencük.

# 737
Mofly
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45077 Üzenet linkje2007-09-17 13:28:50 

Szia Atosz!
Üdv itthon! Ez elég kellemetlen, hogy ilyen rossz idõt fogtatok ki. Szeptemberben még nyugodtan süthetett volna a nap hétágra. Voltam már kétszer szeptemberben Görögországban, 30 fokos hõség volt.
Talán kikapcsolódásnak azért jó volt.

# 738
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45084 Üzenet linkje2007-09-17 13:50:44 

Szia Prüntyi!

A romok valóban hiányoznak a szigetrõl, de ettõl függetlenül szerintem nagyon jó hely, mi nagyon jól éreztük magunkat.

Görögös kontra nem görögös kérdésben rövid állásfoglalásom a hazatérés után sem változott: szerintem legalább annyira görög, mint a többi sziget, ahol eddig jártunk.
Persze lehet, hogy nekünk mindenben szerencsénk volt, de nagyjából csak jót tudok mondani: nagyon jó idõnk volt, láttunk teknõst, rengeteget autóztunk mindenfelé és sok változatos dolgot láttunk, ettünk: én csak ajánlani tudom a helyet.

Kedves Atosz!

Sajnálom, hogy elhoztuk a jó idõt a szigetrõl: nem volt szándékos! icon_redface.gif Pedig én még itthonról nagyon optimistán mondtam, hogy biztos nem lesz kint rossz idõ!
Egyébként viszont megrázó volt hazaérkezéskor a rossz idõ, no de akkor már nem nagyon izgatott a dolog.
Amúgy hogx teltek a napok, mit csináltatok? Írsz pár sort? Mert nagyon vártam, hogy hazaérjetek és "dumcsizzunk". Én is írnék, de eddig nem volt kinek...

üdv:
lloth

# 739
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45098 Üzenet linkje2007-09-17 15:13:34  Válasz a #45066. hsz-ra Előzmény #45066

Hello Valcsi!

Szerintem azt amit leirtál,abban a formában, úgy igaz.Talán nem is érdemes ezt tovább ragozni.Vidékiesen:Rózának nagy van,Marisnak meg kicsi..!Ez elvonatkoztatható a férfi nemre is,nehogy már szó érje a házam elejit... icon_biggrin.gif icon_smile.gif icon_sad.gif Muszáj mán egy kis hangulatot behozni ebbe a savanyodni készülõ topikba. Hm! topik? Ha akar,mé ne... icon_redface.gif

Üdv: Atosz

# 740
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45103 Üzenet linkje2007-09-17 15:51:22  Válasz a #45077. hsz-ra Előzmény #45077

Sziia Mofly! icon_smile.gif

Nos, én is javarészt szept.be jártam a szigeteket és még ilyen idõvel sohasem találkoztam,pláne ennyi csapadékkal és ilyen hirtelen lehüléssel.
Ettõl függetlenûl nem estünk kétségbe,mint írtam már, többet barangoltunk kocsival,meg gyalog.Itthon, mi a nejemmel rengeteget túrázunk,ha van rá idõnk és van rá jóidõ.Ha van kedved írhatnál többet négy tõmondatnál.Visszatérve Zantéhoz azért Örültünk,hogy nem Laganasban hanem Ag.Sostisban volt a telephelyünk...Sanda gyanum,hogy Prüntyinek is meg Ilothnak is ez a véleménye.Végeredményben még is csak pihentünk ill.kikapcsolódtunk az itthoniakból. icon_smile.gif

Üdv: Atosz icon_wink.gif

# 741
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45118 Üzenet linkje2007-09-17 16:47:14 

Szia Iloth!

Nem volt szép tõled,hogy csak úgy otthagytál icon_biggrin.gif a hidegben,ukk-mukk-fukk elrepûltél...Azért ne aggódj, még 2-3 nap hõséget hagytál nekünk is.Képzeld már a második ilyen napon megvolt a kocsi.Kellett a klíma.Rögtön már a Keri beachen kiugrottunk a kocsiból és párórás dagonyát vettünk mert a lábam kezdett ázni az izzadtságban.No ez nem igaz,de förtelmes meleg volt.Keri és Marathia és környéke nekünk tetszett hát még a kerii naplemente.A világító tornyot meg ellopták...Hova lett?!Pedig annyi magyar még nem vót...Na mindegy.Térképen pedig ott ágaskodott...Ti nem találkoztatok vele?Szóval ez a dél-nyugati vége tetszett a szigetnek.Ha válaszólsz akkor folytatom.Jó? icon_biggrin.gif

Addig is Szivacs: Atosz icon_wink.gif icon_biggrin.gif

# 742
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45130 Üzenet linkje2007-09-17 20:09:50  Válasz a #45118. hsz-ra Előzmény #45118

Marathia volt az egyik kedvencünk: nagyon jót fürödtünk itt! icon_wink.gif

Keri: hát igen... a szikla szélét elõször csak guggolva mertem megközelíteni, de egy bátor kisnyúl nem adja fel: végül már csak úgy cikáztunk a peremen. Csodás hely hihetetlen nagy mélységgel (és némi szeméttel odalent icon_cry.gif, de hát ez van). A naplemente: nem is tudom, hány fotót készítettünk! Tényleg nagyon szép volt: tengeri naplementéink közül az eddig legszebb.

És a nagy görög zászló? Beálltunk alá, kicsit videóztunk is és jól bele is szédültünk. Épp akkor állt meg egy helyi rendõrautó és velünk együtt szédültek tovább, mintha még nem látták volna elégszer. Aztán mentek kávézni...

De hogy kicsit magunkról beszéljünk: hogy tetszett Agios Sostis? Mi szerettük, mert csendes volt és éppen jó volt strandolni, ha helyben maradtunk. Autózás szempontjából is egész jó kiindulópont. Mi Manthos-nál ettünk gyakran: elégedettek voltunk velük és nagyon kedvesek voltak velünk. Teknõslesre is velük mentünk és tényleg láttunk tekit, ami sokaknak nem sikerült, ahogy olvasom, mert azt sehol sem írták, hogy ilyenkorra már elmennek a szigetrõl, hisz a kicsiket már partra tették, nincs több dolguk. Majd teszek fel tekis képet... Ti láttatok tekit?

Autónkkal is minden rendben volt: érkezésünk estélyén odahozta Aggelos a matizt, miután felhívott, hogy nem baj-e, ha elõbb odahozza (!) és csak utolsó nap vinné el: ne adjuk le a kifizetett nap végén, hanem csak reggel (!).

Egyébként a Hotel Zante Sun korekt szállás volt: azt kaptuk, amit vártunk, sõt, kicsit többet is. Neckemannal most nem sok tapasztalatunk volt, mert elvoltunk nélkülünk. Hazafelé a reptéren viszont lehetett számítani rájuk: korekten terelgették a népet.

Most Te jössz... icon_eek.gif

# 743
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45149 Üzenet linkje2007-09-17 23:57:07  Válasz a #45130. hsz-ra Előzmény #45130

Ag.Sostis,az apartmanunk és a tengerpart,tehát a közvetlen környezettel nagyon megvoltunk elégedve.Csendes nyugodt környék és jó strand.

Sikeresen béreltünk a magyar, Imre nevezetû srác segitségével,"no risc" szerzõdéssel egy vadonás új Atost, amit már másnap reggel el is hoztam a Smartból.6000 km volt benne,én a 10 nap alatt még tettem hozzá még egy ezrest.Szóval rengeteg helyen jártunk a viszonylag kis szigeten.

Sajnos teknõcökkel nem találkoztunk,a kicsik már kikeltek az öregek még az elõtt elhúzták a szennyest.A zászlót sem láttuk ,mert az orkánszerû szélben valószinûleg levonszolták.Maradt a nagy karó...

Fakultatívon nem voltunk egyikensem.Olcsóbban és kényelmesebben maszekalapon megoldottuk a Navaggiót és Blue cavest Ag.Nikolaosból.

Most te jössz Ilothka. icon_smile.gif icon_wink.gif

# 744
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45251 Üzenet linkje2007-09-19 08:04:25 

Hello Atosz!

A kirándulásokat mi is magunk intéztük: így több volt az élmény és kevesebb az ár.

A Navaggio Porto Vromiból szerintem nagyon jó választás volt. Fentrõl egyébként sokkal szebb, mint lentrõl, viszont a víz és a fürdés fantasztikus volt: nagyon élveztük.
A Kék-barlangok volt a kedvenc kirándulásunk kishajóval: Ag. Nikolaoszból metünk mi is: a kapitány srácot imádtuk.
A teknõsles is jól sikerült, bár nagyon úgy tûnt, hogy már nem lesz teki, de végül is találtunk és remek felvételek készültek róla!
A többi helyet magunk néztük meg, nagyon élveztük a vezetést ezen a terepen és minden lehetetlen helyre lemerészkedtünk.
Egyébként a keleti part nekünk sem tetszett annyira...

It's your turn, Mr. Atosz... icon_lol.gif

# 745
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45300 Üzenet linkje2007-09-19 13:07:21 

Hello Iloth!

Nem tudom megnéztétek-e az emeletes Damianou barlangokat amit Agalasból lehetett elérni egy kis gyaloglással?Környéke le a tengerig teljesen leégett.Siralmasan nézett ki,de maga a tengerparti sziklás szigetes rész szép volt.Porto Vromiba is voltunk,de a hajókázást majd máskor Ag.Nikolasból tettük meg a Navaggióhoz.Elõbb mindent felûrõl néztünk meg ami elérhetõ volt.A Navaggiót is elõször Anafonitriából közelítettük meg és így feelûrõl nekem még jobban is tetszett.Valóban szép,de azért nem egy nagy durranás...Ahogy írtad a Blue caves nekünk is jobban tetszett.Elsõ hely ahol tudtunk görögökkel beszélni Volimes volt.Ott vásárolgattunk is szépen ezt azt.Sok érdekes dolgot tudtunk meg tõlük és nagyon kedvesek voltak.Görög nöknél ez nem szokás, de búcsúzásnál kaptunk tõlük egy -két hamvas puszit is...No csak,no csak...

Üdv: Atosz icon_wink.gif Bye-Bye!

# 746
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45335 Üzenet linkje2007-09-19 18:11:03 

Igazán csak most figyeltem fel az "Atosz" leurazására.Mr.Atosz.Ez jól esett...Most te jössz Atosz Úr.Nos ezt itthon sosem hallom... icon_biggrin.gif na meg még másutt se nagyon.Kihúztam magam.Thank you, very much. Mrs.Iloth. icon_biggrin.gif Tudok mi?! Ez nekem a kis ujjamba van...de csak ott. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Nehezen tanulom a mongolt...Ha sok idõd van folytathatod,itthon vagyok jelenleg.

Szia.

# 747
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45356 Üzenet linkje2007-09-19 19:51:51 

Örülök, hogy tetszett a megszólítás, Atosz Úr! icon_biggrin.gif

Mi a barlangban sajnos nem voltunk... tudod, 1 hét azért rövid volt! Na de milyen hét volt: mi tényleg nagyon jól éreztük magunkat. Ez is Görögország, bár a romok hiánya picit tényleg furcsa volt, de azért szuper hely a hibáival együtt is.
Pl. Laganasban az angolok tényleg borzalmasak, de mi pl. egyik kora este azért megnéztük õket "természetes közegükben". icon_eek.gif No meg persze kora reggel is, mikor a buszmegállóban ülve ki sem láttak a fejükbõl a sok buli után... icon_wink.gif

Leégett hegyoldalakat mi is láttunk: félelmetes belegondolni, mikorra hozza magát helyre a természet, de hát errõl nem tehetnek szegény görögök. Amíg mi kint voltunk, csak egyszer láttunk tüzet: Kalamaki mellett égett a hegyoldal és az utólag ott maradt nyomok alapján igen közel volt az üdülõkhöz! Ott tele lett volna a gatyóm, de így csak vacsora közben bámultuk, mint mindenki más ott a környéken.

Mit szóltok Porto Zorrohoz, Kaminiához és Gerakashoz? Nekünk nagyon tetszett a vassilikosi rész... szeles idõben voltunk ott és mesések a hullámok és a táj! Nagyon jó strandok. Láttunk egy-két Aeolosos apartmant, de azok szerintem nagyon kint voltak mindentõl: nyugis szállások, túlontúl is messze mindentõl.

folytatása következik... icon_biggrin.gif de csak utánad!

# 748
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45365 Üzenet linkje2007-09-19 22:05:31 

Dear Mrs.Iloth!

Én csak az egysíkúság elkerülése végett "bohockodok" és teszek hozzá néha meredek szöveget. Persze még az urazás örömét is csak annak szántam.Nehogy gõz unalmas legyen végül itt duóban zantei kivonatokat írni.Netán ilyen vagy más jellegû gondod van:privátban megtalálsz és ez fjordítva is igaz.Szívesen írok és az sem bántana ,ha más is aki arra járt amerre mi mostanában, gyakorolná elmondani az élményeit amit biztos szívesen tenne csak,csak ki tudja miért, nem teszi.Vagy csak addig érdekes számára amíg valamennyi infot össze nem kapar?Nem nehéz megitélni...talán.Ahogy elnéztem rengetegen érdeklõdtek a Hellaszon a nyár folyamán s most hasolítsuk össze a megírt beszámolók számával.Egyértelmû.De maradok Volimesnél ahol már tudtunk egy nexust kialakítani azokkal akikhez jöttünk,és akiknek szép szigetét tesszük szutykosá,mert élvezni akarunk...klímát ,tájat,tengert,meg az õk mikrovilágát.Mára ennyit.

Good night: Mr. Atosz icon_smile.gif icon_wink.gif

# 749
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45377 Üzenet linkje2007-09-20 07:43:35 

Szia Iloth!

Vassilikosban és Gerakas beachen jártunk,megnéztük a már írt teknõc költõ telepet.Szép volt a tengerpart és lényegében itt kezdõdött el a pocsék ídõ kezdete.Hatalmas széllel, hatalmas esõvel,zuhataggal.Éppen elértük a kocsit és egy darabig abban is ücsörögtünk,mert vezetni abban az viharban képtelenség volt.Ablaktörlõk nem gyõzték a vizet,de látni sem lehetett.Porto Zorró és Kamina kimaradt a látogatásból.Kalamakin,
Laganaszon sokszor keresztül mentünk. Ezekhez a részekhez nem tudok semmi olyat írni, hogy szép,zsufi és autós gyalogos tülekedésben jópárszor résztvettünk.No comment.Bochali várban voltatok?,az tetszett.Zakyntos tengerparti,kikötõi részét is bejártuk.Maga a város is tetszett onnan felûrõl, a Bochaliról.Rengeteg képet csináltunk,a megvilágítással a borús idõ miatt gond volt.Összeségében tetszett amennyit láttunk a sziget Dél-keleti részébõl.

It is your turn, Mrs Iloth.Bye! icon_smile.gif icon_wink.gif

# 750
Rebka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45390 Üzenet linkje2007-09-20 09:38:34 

Kedves Iloth!
Ahogy írtad, regisztráltam, itt vagyok. El sem hiszem, hogy holnap indulok, ráadásul az idén ez a második utunk lesz. Juni elején Lefkadáig jutottunk és 4300km-t tettünk az autónkba, ami önmagában nem nagy cucc, de azért 4 nyavalygó gyerekkel a hátunk mögött ez az autókázás akkor elég is volt. A férjem ki is jelentette, hogy Zakyntosra csak repülõvel. És lõn! Igaz õ épp itthon marad, merthát a német mufurc fõnöke az úgy gondolta, hogy nem lehet csak így uk-muk-fuk szabadságra menni. A konkrét programtervet kérdezted. Hát ez az ami nincs még. Én egy napra gondoltam a Navaggiót+ Blue Caves-t majd másnap a Vasilikos félsziget és a környéken lévõ beach-ek. Szerintem a keleti félteke kimaradna, mert még a teknõs szigethez is akarunk menni. Az autóvezetéstõl nem tartok, mert már 20 éve szinte minden nap vezetek, a tájékozódástól annál jobban, ritka szerencsétlen térképolvasó vagyok. Mit szóltok esetleg a sziget körüli hajókázáshoz? Én úgy gondolom, hogy a víz felõl a legszebb ez a nyugati part. Talán ezen az egy befizetett programon gondolkodom. Agios Sostisban a kikötõbõl mindig lehet bérelni motorcsónakot? Ja, nekünk egy jóképû görög kapitányostól kellene. Egyszer béreltünk magunknak akkor is aférjemnek szét kellett kapnia a motort, mert megállt asemmi közepén. Az idõn aggódom, a két kicsi lányom a tegnap éjszaka lengedezõ kis széltõl és esõtõl is úgy beijjedt, hogy sírva jöttek az ágyunkba. Mondtam nekik, hogy Zakyn márpedig szél az alapból fúj. A nagyok már az interneten bogarásznak, õk meg a földrengéstõl vannak betojva. Legjobb lett volna, ha egyedül megyek.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 49 50 51 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu