Szevva, Huelva!
Az igazság az, hogy nem mászkáltunk a szigeten túl sokat, ugyanis egyikünknek sem volt jogsija, a helyi buszok pedig...hát.És már a második napon tudtuk a férjemmel, hogy legkésõbb õsszel úgyis visszajövünk ide! A betervezett Theologos kirándulásról csak annyit: vártunk egy órát több turistával együtt a bus station feliratú táblánál, mire egy kedves helyi felvilágosított, hogy a busz két utcával arrébb, a banknál áll meg
Ekkor kezdõdött férjem okos napja, aki ezen kiakadt, majd közölte, hogy akkor inkább menjünk Kastroba, 12 km nem távolság nekünk gyalog...de aztán az volt. Viszont roppant büszke vagyok magunkra, hogy 28 km-t és 800 m szintkülönbséget legyûrtünk 1 nap, strandpapucsban!!! Ezek után azt mondom, Kastro bármilyen kocsival bevehetõ, de a német turisták ide kis nyitott (talán Suzuki?)terepjárófélékkel jönnek. A menetrendet meg úgy értelmezik a Thassosiak is, mint a többi déli ember: ha késik, hát késik, minek sietni!
Potosról csak annyit tudok, mint az elõttem szólók: Irini apartman, király,homokos tengerpart.Egyébként nincs messze Limenariától, és pláne nincs messze Metallion beach-tõl!!!
Ez a hely az eddig látott tengerpartok közül a kedvenc! A faragott márványtömbök, a kövekbõl kirakott szerelmesek nevei, a hinta a faágra kötve, a kiskocsma, ahonnan reagge szól, vagy bármi, a kõbõl kirakott labirintus, és mint a szigeten mindenhol:a kristálytiszta tenger!!!
Búvárszemüveg kötelezõ, ahogy Metallion beach is!
Elolvastam újból a kérdéseidet, Huelva,válaszolok a maradékra. A buszok kb.óránként járnak körbe, Theologosba elvileg ritkábban, de jobb, ha megkérdezitek errõla helyieket, mert a menetrend nem szentírás, igen szabadon értelmezik.( Az a busz pl, amire mi vártunk, nem is volt aznap.)
A szigeten a legjobb a SZIGET volt. Meg a tenger.Meg a hegyek. Az érzés, hogy giccses képeslap szereplõ vagy. Pl: Elsõ este alkony, rózsaszín ég, tejszerû tenger és nem messze a delfinek ugrálnak... Ha képen látom, hányok.Idõjárás: Elõzõ héten esõ, vihar, de nálunk verõfény, 30-40 C, néha láttuk, hogy a nyílt tengeren esik. Zárt cipõt egész héten nem láttam, késõ este jól jön egy vállkendõ szúnyogok ellen, de egy szál semmiben akár a teraszon is alhat az ember!Kedves mindenki!Hogy rakok fel képet?Outlook express nélkül is megoldható?
Szia Hallio!
Kösz a részletes kis leírást. már alig bírom kivárni, hogy én is ott legyek. De elkezdtünk visszaszámolni.
Külön eslimerésem a 28 km-es túrához. Mi is gondolkodtunk rajta, hogy belefér egy kis mászkálás a hegyekben, de ennél picit rövidebbre gondoltunk. Viszont gondolom az erdõben legalább a hõmérséklet kellemesebb volt.
Most hirtelen nincs több kérdésem, de ha eszembe jut valami még kérdezek lehet. Már csak két hét!!!!)
Huelva
sziasztok, úgy néz ki, hogy szeptember 2. hetében utazunk Thassosra. 2 lehetõség van, ami a szállást illeti: Skala Potamia Agnesen keresztül intézve, vagy a sziget fõvárosa, ahová utazási irodás ajánlatokat néztünk. az elõbbi drágább, de nagyobb a választék, az utóbbi olcsóbb, kisebb választékkal. a két hely közti különbség érdekelne, mik a tapasztalatok?
Sziasztok!
Nagyon elcsendesedett a topic. Csak nem mindenki Thassoson van? Nekünk már csak az esküvõn és három éjszakán kell túlleni és indulunk.
Ha megjöttünk írok!
Üdv!
Huelva
Szia Mia!
Mi tegnap hajnalban jöttünk haza Skala Potamia-ból. Szállást magunknak intéztük, ha esetleg segítség kell nyugodtan írj. Jól megnéztünk sok szállást, nekem 21 ajánlatom volt abból választottam. Így viszonylag olcsó és nagyon jó szállásunk volt.
Nagyon jó helyre fogtok menni! Most láttam egy picike kis szeletkét a szigetbõl és teljesen elvarázsolt. EGy kész kis gyöngyszem ez sziget.
Irigyellek, hogy oda mentek. Jó választás volt.
Andra: mi úgy döntöttünk, hgoy megyünk a vakvilágba és ott keresünk majd szállást, olyan faluban/városban, amelyik épp megtetszik. de kocsival megyünk, úgyhogy szeretnénk bejárni az egész szigetet. már csak 17-et kell aludni. )