Görögországban élek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18544 Üzenet linkje2007-01-13 23:10:57 

Szia Barbie!

Üdv újra itt! Csodálkozom rajta hogy a görögök nem nagyon bulizgatnak szilviszterkor, így tényleg uncsi lehetett hogy semmi nem volt a falutokba. és a koncert milyen volt?

# 77
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18545 Üzenet linkje2007-01-13 23:20:38 

üdv újra közöttünk Barbie
akkor túl lehetett élni a dolgokat hamar
de ez no party újévre meglepett
bár télen nem nagy élet van kinn amugy sem turistailag

# 78
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18546 Üzenet linkje2007-01-13 23:26:48 

Jaszu!! Hronya pola!!! Leszámítva a karácsonyi és szilveszteri borús hangulatomat,a Sfakianakis koncert fergeteges volt,az opa-opa, na ména,ola ta szagapó,és minden ismert zene kíséretében.Biztos mindenki rájött,hogy átvertük a családot,mert a jókedvemet nem tudtam palástolni és egyfolytában dúdoltam a koncert utáni napokban.Mostanra minden visszatért a régi kerékvágásba,dolgozunk,meg gyereket nevelünk. A párom meg magyarul tanul,legalábbis elkezdte,és most csiszolgatja. Veletek mi újs Magyarban?? Én nemsoká megyek Budapestre a rokonokhoz,februárban tervezem.BARBIE
# 79
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18549 Üzenet linkje2007-01-13 23:32:08 

vizsgaidõszak van sajna még 2 hétig
és tervezgetés a nyárra ez van most épp
osztunk szorzunk mire lezselég idén nyáron és hova
parália nézz ki leginkább július közepén,de ha nagyon ügyik leszünk még más szép és távolabbi helyekre is eljutunk idén Görögben a barátnöimmel icon_smile.gif

# 80
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18561 Üzenet linkje2007-01-14 11:39:06 

Egy mûsorban hallottam, hogy az ünnepek alatt bezárkóznak a görögök.
10-12 napig ki sem dugják az orrukat.

# 81
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18567 Üzenet linkje2007-01-14 12:36:32 

Értetlenkedek lehet, de ez úgy értendõ, hogy egymáshoz sem mennek bulizni?
# 82
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18572 Üzenet linkje2007-01-14 13:46:41 

Az én görög ismerõseim, a két ünnep között is dolgoztak. Mondjuk õk Athén Volos és Katerinibe laknak. Lehet kisebb helyeken jobban él ez a hagyomány...
# 83
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18602 Üzenet linkje2007-01-14 18:13:59 

Jaszasz! Ma is ugyan olyan csodás,napfényes reggelre ébredtem,mint minden nap erre Vrasna felé.Hallom otthon is jó idõ van.Jön a globális felmelegedés vagy mi???Itt nálunk már megint vagy inkább mindíg gond van az Albán néppel! Hallottátok,vagy láttátok,hogy mit csináltak Athénban,meg kisebb településeken?Na erre én is azt mondom,hogy POLI MALAKASZ,ÉGÁ MOTO!!!!(nem szoktam csúnyán beszélni).Gyertek,kérdezzetek itt vagyok ma sokáig! ADE JA!!
# 84
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18614 Üzenet linkje2007-01-14 19:38:01 

Nem olvasok és nézek híreket ha nem muszály, mert fel megy a vérnyomásom.
Olvastam Mia beszámolójában, hogy 8 és 10 óra között le-fel kolbászoltak a gyerkõcök a suli és az otthonuk között. Mesélj már a helyi gyerekek idõbeosztásáról. Mivel Te magyar iskolába jártál, a gyermekeid viszont görög oktatásban részesülnek, mesélhetnél az oktatási különbségekrõl.

# 85
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18616 Üzenet linkje2007-01-14 19:46:22 

Sziasztok! Most én szeretnék tõletek valamiben tanácsot kérni! Van egy budapesti ismerõsöm,aki két gyermekes anyuka,és itt a mi falunkban ismerte meg élete nagy szerelmét.Magyar apáktól vannak a gyerekek,ugyanis két külön személyrõl van szó.A barátnõm egyik férfivel sem élt házasságban,sem élettársi kapcsolatban.A gyerektartást sem a bíróság ítélte meg,hanem a lány egyezett meg mindkét apával,hogy mennyit fizessenek havonta. A gond az,hogy egyik apa sem akarja a gyerekek útlevél igénylõ papírját aláírni,mondván biztos rossz helyre viszi õket a barátnõm,és soha nem jönnének haza.Pedíg én tudom,hogy jó helyre kerülnének a gyerekek,az anyuka dolgozna,és a görög párja mindent megtenne értük!Biztos van valami megoldás,ebben kérném a segítségeteket,tanácsaitokat! EFHARISZTO POLI,BARBIE!!!
# 86
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18620 Üzenet linkje2007-01-14 20:01:43 

Barbie!
ez elég rossz helyzet. mert ha a vérszerintiapa nem egezik bele a gyerekek útlevél igénylésébe akkor nincs mit tenni. nálunk is van és volt ilyen. az õ engedélye nélkül ez nem mükõdik sajnos
bár hátha valakik tudnak itt kibuvokat de nálunk ez szabály

# 87
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18622 Üzenet linkje2007-01-14 20:13:04 

Azt gondolom ez alól nincs kibúvó. Amikor most a lányok útlevelét intéztük annak ellenére be kellett mennem aláírni, hogy nagyon jól ismernek minket, az ügyintézõ különösen jó ismerõs. Inkább az apukákat kellene valahogy jobb belátásra bírni, ill. egy ügyvédet megkérdezni van-e valami más megoldás.
# 88
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18627 Üzenet linkje2007-01-14 20:22:46 

Szerintem adni kell egy kis idõt az apukáknak, hogy emésszék a dolgot. Aztán észérvekkel hatni rájuk. Ha így sem megy, jöhet az ügyvéd. Mindenképpen szükséges a beleegyezésük.
# 89
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18631 Üzenet linkje2007-01-14 21:38:59 

Csutek kérdésére válaszolva,sokkal jobb egy görög általános iskola,mint egy hazai. Itthon egyre többet és többet követelnek a 6-7 éves gyerekektõl,míg itt kint hagyják minden gyereket a saját ütemében haladni. Nekem a nagylányom mikor elsõ osztályt kezdte,nagyon meg volt ijedve,hogy mi lesz mivel nem érti a nyelvet,nem érti se a tanárt se a társait.De már az elsõ nap rengeteget segítettek neki az osztályfõnök,és többi tanár.Végig ott ültek mellette a padban,írtak-olvastak vele,vagy fél évig rettentõ türelmesek voltak.Aztán jöttek a fél évi helyesírási vizsgák,és a görög gyerekeknek tele volt a dolgozata helyesírási hibával,míg a lányomnak egy hibája se volt!!!Nagyon büszke arra,hogy ír-olvas-beszél görögül.Így lehet a legjobban nyelvet tanulni,ha folyamatosan azt hallod és rá vagy kényszerülve.Sokkal rugalmasabb a görög oktatás.Igen vannak lukas órák,ilyenkor a gyerekeim se jönnek haza,hanem lézengenek a többiekkel,majd visszamennek a suliba.Az viszont szerintem nem jó,hogy szinte csak görög történelmet tanítanak,mert annyira büszkék a saját történelmükre,a többi régiót alig említik,így Magyar történelembõl is csak a Honfoglalás,Mátyás Király,Trianon van terítéken.A csapból is az ókori görög mondák-regék-istenek-filozófusok folyik.A görög felsõoktatás pedíg egyszerûen szánalmas! Semmibe nem veszik a külföldi hallgatókat,ha nem tudod folyékonyan a nyelvet,lemaradsz egy nap alatt,és kibuksz félévkor!Én egy átképzõ tanfolyamra jártam csak,mivel különbözik az itthoni diplomám az ott tanítotthoz képest.De az is épp elég szenvedés volt,megszerezni a görög hiteles diplomámat.Oktatásról ennyit.BARBIE
# 90
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18637 Üzenet linkje2007-01-14 22:20:29 

Valahogy így gondoltam én is, de jó, hogy bizonyosságot szerezhettem általad. Sajnos itthon csak mimelik, hogy a gyerekek tempójában folyik a tanítás. Ha nem járatnám különtanárhoz a lányomat, már biztosan elveszett volna a süllyesztõben. Iszonyatos adathalmazt próbálnak elültetni bennük.
A történelmet gondolom azért adagolod a gyerekeidnek. Azért én beülnék egy görög történelem órára. Mind a mai napig falom azokat a könyveket, amik a görög történelemmel és kultúrával kapcsolatosak.
A felsõoktatásról már olvastam beszámolókat. Nem volt egyiksem szívderítõ olvasmány. icon_confused.gif
Köszi a válaszodat!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu