Kis hûtõtáskát talán de a nagyot tuti,hogy nem viheted fe a gépre. A gyerekekre különösen nagy figyelmet fordítanak az utaskisérõk, szerintem nem is lesz rá szükségetek. Hisz bármit hoznak amit kér a gyerek. Mi nem vittünk, nem is volt szükség rá. Az apartmanban lesz hûtõtök? Ha igen, akkor feleseges cipelni. Ahogy a csomagokat kezelik a gépen nem hiszem, hogy egy db-ban odaér.
Szerintem nem érdmes, mert kézipoggyászként nem tudod felvinni, viszont bepakolásnál nem fognak rá figyelni, ugyanúgy dobálják, mint a táskákat, bõröndöket.
Kint az árak nagyjából olyanok, mint nálunk. A szállodában vagy appartmanban van hûtõ.
Szia Kristóf!
Én tavaly vittem fel egy kicsi (kb.15x20x15cm), nem merev hûtõtáskát kézipoggyászként a repülõre, de egy kisebb sporttáskába berakva a kamera és fényképezõgép mellé.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat...viszek is meg nem is... .Kérdésem a következõ.(na most lehet tippeket adni....)
Apartmanba megyünk,ahol remélem van hûtõ,de ezt senki nem mondta még... .De a lényeg az, hogy mennyire jó szokás kint a lopás?????Mondjuk, mint a Balatonon? Érdemes a kis költõpénzt az asszony melltartójába rejteni , vigyük mindig magunkkal???Hagyhatjuk az apartmanban?Nincs széf!!!!Max. parketta alá, ha lesz egyáltalán parketta(úgy mint hûtõ... ).Szóval milyen a közbiztonság?Kártyaautomata csak Korfu városban van,ugye.Kristóf
A "melltartós tárolás" jó ötlet! Nincs is szükség szilikonra és mégis egy vagyont ér a nõ! Amikor ott voltunk nem tünt el senkinek pénze vagy egyéb értéke. De azért jobb az óvatosság. A költõpénzt ne egy helyere rakjátok. A fehérnemût jó rejtekhelynek tartottuk mi is! Nem kell mindíg magatokkal vinni. Amúgy szerintem nagyon jó a közbiztonság. Rendszeresen razziáznak a rendõrök a parton és a városban is.
Sajnos tavaly, betette az ellenség keze a lábát Paraliára.
A tulaj szerint, albánok garázdálkodnak idõnként.
Az elõzõ hét évben, soha semmi sem tûnt el, ellenben tavaly az ismerõs családtól 100 eurót loptak ki a szobából, úgy, hogy az erkélyen beszélgettek.Az ajtó nem volt kulcsra zárva, mert várták a gyerekeket kajázni. Ki gondolt volna ilyesmire? Egy nõ volt,fürõruhában, kendõvel. Több helyre benyitott, és ha bent talált valakit, angolul hablatyolva elnézést kért az eltévedésért. ( ez utólag derült ki, mikor a többi magyar családot figyelmeztettük) A portán a kamera felvette, de próbáld meg megtalálni a nyüzsiben... A rendõrségnek nem szóltak, a pénz úgysem lett volna meg.
Szóval, senkit sem szeretnék megijeszteni, mert nagyon nem jellemzõ, sõt szinte nincs is ilyen, de sajna egy- egy eset mégis elõfordulhat, mint a mellékelt ábra mutatja...
Én is hallottam,hogy tavaly megnõtt a lopások száma Paralián és nem a görögök lopnak az tuti.Mindenképp jobb az óvatosság.Képzeljétek amikor ott voltunk történt olyan est pl:a német nõ ékszerboltban vett gyûrût,láncot és kiderült nem aranyat adtak el neki!!Kint volt a rendõrség...Hát elég kellemetlen az ilyen dolog is
Az utóval Görögországban cím alatt írtam az utópálya díjakról, az út egyébként nagyon jó, Szerbiában van egy szakasz amit most ujjítanak föl, de mi éjszaka jártunk arra, és akkor nincs fennakadás. Szállást szerintem biztosan találtok, egy kis angol, vagy kis német nyelvtudással biztosan a kis görögrõl nem is beszélve, mi utazási irodával voltunk egy hetet és aztán még ráfejeltünk 3 éjszakát, ha ott kint bemész egy utazási irodába, szívesen segítenek. A tapasztalatunk az, hogy fix árakkal dogloznak, mert a mi esetünkben egy 3 ágyas studió v. apartaman mindenhol 25 euró lett volna naponta. Ha klimás szobát vesztek ki akkor érdemes vinni itthonról egy kis darab hütõmágnes - ha nem akarsz kint venni - A kulcs karikára ugyanis rá van forrasztva egy kis mûanyag kártya amit bele kell dugni az ajtón belül egy kapcsoló szerû valamibe, ettõl lesz áramot. Na már most ha egyész nap sütteted magad a strandon és a jó hüvösbe akarsz haza menni akkor ez egy nagyon jó megoldás. Nálunk bevált. Feltétlen írt meg a tapasztalatod, mert jövõre mi is oda készülünk menni.. Gyújtsél sok névjegykártyát. Ok.
Jó utat!
Lehet, nagyon nehéz a felfogásom, de mire kell a hûtõmágnes?
Az, hogy , hogyan lesz áram odáig világos, mivel voltam már párszor én is Görögben, de tovább nem teljesen világos.
Igen, a hütõmágnest dugod be a szerkezetbe, ugyanis mi két helyen is voltunk most, és a lapocska nem kulcskarikán volt, hanem rá volt forrasztva, a szomszédunk lefeszítette róla és a haza utazásnál oltári ribilóit csináltak. A hûtõmágnes pedig erre a célra tökéletes, nekünk is ezt ajánlották, így a másik helyen már mi is így csináltuk.