Nagyon köszönöm én is az ötletet. Ki fogom próbálni a török fürdõt. Imádom, ha masszíroznak, mert nagyon kötöttek az izmaim. Tavaly Krétán kínai masszírozott, Tunéziában arab, így nem hagyom ki a törököt sem. Kíváncsi vagyok, hogy milyen.
Pumukkáléval szemezünk nagyon és valószínûleg el is megyünk megnézni, hiszen a két hétbe belefér. Kappadokkia, Göreme is tetszik, de az 2 napos út, így azt biztosan kihagyjuk.
Örömmel látom, hogy megjöttél. (gondolom te nem annyira)
Amikor kipihented a nyaralás fáradalmait örömmel olvasnék egy beszámolót az utazásodról. Láttad esetleg a Caretta Beachet?
Igen, megjöttem.
Láttam a Carette Beach Hotelt, de csak a buszból. Közvetlen vízparton van, ahogy a mi szállodánk is ott volt.
Nagyon meleg volt, árnyékban 43 fok. Készülj rá, hogy augusztusban 50 fok fölötti meleg lesz. Ráadásul nem olyan, mint a görög szigetek, ahol fúj egy kis szellõ és könnyen elviseled a meleget, itt nincs szellõ.
Annyira szörnyû volt a hõség, hogy jóval kevesebb dolgot néztünk meg, mint amit beterveztünk. Konakli városközpontja kb 3 km-re van.
Az ellátás nagyon szuper volt, a szálloda szintén. A tenger nagyon köves, ha nem béreltünk volna autót egyszer sem fürödtünk volna a tengerben.
A törökök nagyon kedvesek voltak, még túlságosan is. Angolul nem, de németül nagyon jól beszélnek. Tõlük megtanulhatná mindenki a vendéglátást, mert abban verhetetlenek.
Autót olcsóbban lehet bérelni, mint Görögországban. Fiat Albea-t béreltünk napi 25 euróért.
Voltunk Alanyában, Antalyában, Konakliban, Sidében, Manavgat vízesésénél. Antalyát utólag kihagytam volna, kár volt annyit autózni, nem egy nagy durranás.
Röviden ennyit, beszámolót most nem írok, mert rengeteg a munkám, idõhiányban szenvedek.
Nagyon köszönöm az infókat. Remélem a Carettánál lehet majd fürdeni, hiszen azt írták a prosiban, hogy homokos. A meleg az aggaszt, mert nem nagyon jól viselem az ekkora hõséget. Tavaly Krétán fogtunk ki hasonló kánikulát. Remélem a légkondi rendesen fog mûködni a szállodában. Egyénileg állítható, így van esély rá, hogy sikerül elviselhetõ hõmérsékletet teremteni.
lehet, hogy mi sem megyünk nagyon sok helyre, mert annyit nem ér, hogy rosszul legyek. Alanyát, a Manavgati vízesést érdemes megnézni ugye? A Manavgati vízesés milyen messze van, kb. mennyi idõ alatt lehet eljutni? A szállodátokban milyen sör volt az all inclusíve ellátásban? A kaják ehetõk európai gyomorral?
Majd kérdezek még, ha eszembe jut valami! Rá érsz válaszolni, hiszen csak augusztusban megyünk.
Szia!
Ugyan nem tõlem kérdezted, de: a török szladikban 99 %-ban a helyi EFES sõrt adják, mely egy Pilseni típusú és igen finom fajta.
Manavgat városa a tengerparton van és onnan a folyón hajóval viszik fel az embereket az elsõ vízesésésig, mely tulképpen egy zuhogó és onnan busszal a másodikhoz (kb 12-15 km), mert a hajók nyilván nem tudnak felmenni a zuhogókon.
Manavgattól különben nincs messze a Küprülü kanyon, nekünk nagyon tetszett.
Nagyon köszönöm a válaszod! Bízom benne, hogy EFES sör lesz nálunk is a szállodában. Bodrumban ittunk és nagyon ízlett a páromnak is.
Szeretnék elmenni megnézni sok mindent, de ha olyan rettentõ hõség lesz, akkor nem biztos, hogy kivitelezhetõ, mert vezetés szempontjából a barátainkra vagyunk utalva. Ezért érdekelt, hogy kb. mennyi idõ alatt lehet megjárni Manavgatot.
A kajcsik nagyon finomak és nagyon gusztusosak voltak, valamint nagyon nagy volt a választék. Nálunk mindig kb 8-10 kajából lehetett választani és édességbõl is kb ekkora volt a választék A sütik eszméletlen finomak voltak .A jégkockával, gyümölcsökkel, salátával vigyázni kell, mert csapvízben mossák ill. csapvízbõl készül.
A tengerpart nem tudom ott milyen, de nincs messze a Hotel Miradortól kb 5 szálloda választja csak el õket egymástól, mi végig ilyennek láttuk a partot. Homokos partot csak Alanyánán és Side-nél láttunk, de ott nagy volt a tömeg.
Manavgat kb 1 óra. Side-t nem bántam meg, nekem tetszett.
A klíma alapból benne volt az árban, Te szabályozhatod, hogy hány fokot akarsz a szobában.
Az jó, ha ilyen nagy a választék kajából és EFES sört csapolnak. Tunéziában megtanultam, hogy jégkockát sem szabad használni ital hûtésére. Majd gyorsan iszom a fincsi söröcskét, hogy ne legyen ideje felmelegedni. Azért bízom benne, hogy a szállodánál homokos lesz a part.
Nagyon köszönöm a képeket! Igen, láttam már õket, mert próbálok mindent megnézni amit találok a neten. Örülök, hogy feltetted, mert így most legalább gondolatban ott vagyok. Ferrari kicsit megijesztett, hogy az Õ szállodájuknál nem volt jó a part, pedig állítólag alig 5 hotel van a kettõ között.
Nekem az ilyen tengerpartok jönnek be, ahol úgy lehet mászkálni mint a középsõ képen. Imádom, ha mossa a víz a tappancsomat, miközben mezítláb sétálok a homokban.