Szia h. apci: én csak fegyverhordozó vagyok a horgászatban, etetek, itatok, aztán jön a meglepi, a száláson mikor a hüttõbe nézek, a prima, halcsalik, csak remélem hogy Makrialgoson nincs ennyi kütyü,és talán halat is látok, mert eddig csak a szalonna vált be, ezt meg ugye itthon is ehetek,miért kell ezért annyit kinlódni??? Ha megjöttünk, mindent látni fogsz megigérem. Üdv a statiszta.
Szomorú vagyok; ebbõl nem lesz halvacsora…
Mégsem lehet egész nap csak napozni…
Már mondtam, hogy lõni kellene a halakra; sokkal egyszerûbb…
Valamit ki kell találni...
Marad a taverna, ott lesz halvacsora, a kagylót nagyon szeretem, ugy olvastam itt a fórumon hogy Makrigialos a hazája. Van egy másik kérdésem, vannak-e kabócák, én imádom halgatni õket, lent délen orditanak azt tudom, de itt nem emlékszem, igaz 12 éve voltam itt Paralián. Legalább látom hogy mi változott, Makrigialost nem láttam, de voltam a Meteoráknál. Készülök a sós dagonyára csak legyen jó idõ.
Marad a taverna, ott lesz halvacsora, a kagylót nagyon szeretem, ugy olvastam itt a fórumon hogy Makrigialos a hazája. Van egy másik kérdésem, vannak-e kabócák, én imádom halgatni õket, lent délen orditanak azt tudom, de itt nem emlékszem, igaz 12 éve voltam itt Paralián. Legalább látom hogy mi változott, Makrigialost nem láttam, de voltam a Meteoráknál. Készülök a sós dagonyára csak legyen jó idõ.
Na, azért ilyen könnyen nem adom fel...
Kabócát ezen a környéken én még nem hallottam, de pl. Toloban sem, csak útközben, de ott aztán rengeteget...
Egy kis elõleg képekben: a távolban a kagylótenyészetek Makrigialosnál, a tavernasor este, s egy adag rántott kagyló (finom volt!).
H.apci! Köszi a kis nosztalgiaképeket. Rántva ugyan nem ettem a kagylóból, de megfõzve is finom volt!
Lehet, hogy idén rántva is megkóstolom, nagyon jól néz ki!
Sajnos kabócát én sem hallottam Makriban, sõt általában a környéken sem. Én eddig a legerõsebben még csak Korfun hallhattam õket, viszont mikor tavalyelõtt Verginában voltunk, ott viszont voltak bõven.
Mitõl függ vajon, hogy hol élnek, merre találjuk õket? Van valami "szabályféle" erre?
Én nem tudom, hogy milyen a kabóca hang.
Bár lehet, hogy mégis az amit hallottam Makriban? A feleségem szerint ez az.
Olyan mintha valami nádasban lennénk és susogó-reszelõ hang megy folyamatosan. Akkor azt melyik állat adja ki?
Nem a tengerparton, hanem bent a kertes házak közt (ahol több a kert)
H.apci! Köszi a kis nosztalgiaképeket. Rántva ugyan nem ettem a kagylóból, de megfõzve is finom volt!
Lehet, hogy idén rántva is megkóstolom, nagyon jól néz ki!...
A Te kedvenc tavernádban ettem, de másnap átmentem a közvetlen szomszédba egy búcsu-gyrostálért, s az a hely jobban tetszett (kiszolgálás, tálalás, adag, ár, stb.)!
Igazad van Ratio, a kabóca a fákon él,zöld övezetben nem a tengerparton, érdekes reszelõs hangja van, és csak nappal, melegben hallani, csak 1 napig él, majd belehalgatok a levegõbe Makrigialison.
H.apci! Két kedvencem is van. Az egyik a Maistros, a másik a Makedónia! Egyikben a pizzát és a frappét szeretem nagyon, a másikban pedig még mindig finomakat ettünk.
De szerintem mindenhol van, ami a taverna erõssége, és gyengéje! Ki kell tapasztalni.
Remélem idén is sikerül új dolgokat felfedezni!
Melyiket? Amit busaianiko ajánlott (és szeret) az Makedonia (vagy Macedonia ) Az is jó; pl. akkor este rengeteg szúnyog jött egyik percrõl a másikra... Én még ilyet nem láttam... Fel voltak rá készülve, s nényány perc alatt mindenhova füstölõket, kis fáklyákat tettek, még az asztal alá is! Nem is csípett meg egy sem... De hogy lehet ilyen színtelenül feltálalni egy helyi nevezetességet, a kagylót!? Külön tányéron a köret, semmi dísz, csak a citrom; de hát látod... Ettõl még finom volt... Bedolgoztak a "gyerekek" is a kiszolgálásba; hát... az valami rettenetes! Aranyosak voltak, de nagyon bénák... A balra szomszéd tavernában ültek görögök is, valami paradicsomos szószban fõtt halat és kagylót ettek komoly mennyiségben és láthatóan nagyon jóízûen, azért mentem másnap oda... Nem elegánsabb, de valahogy mégis joízûbben kajáltam ott... Egy öreg csinálta a gyrost... Külön szóltam neki, hogy én jó pirosra sülve szeretem; inkább várok... Figyelte, hogy lesem, és nem merte elõbb megfaragni, csak amikor már szép piros volt... Biztosan van másik jó taverna is; kinek mi a fontos... Nézelõdni kell, s próbálkozni...
Igazad van Ratio, a kabóca a fákon él,zöld övezetben nem a tengerparton...
Hát... nem tudom... Toloból mentem Ermioniba, majd tovább végig a tengerparton Galatasig (Poros-szal szemben). Ermioniig szinte semmi, de utána... Én még olyan hangzavart kabócáktól addig nem hallottam, pedig az tengerpart volt a javából...