Szia Betty!
Árak kb. mint itthon,van ami drágább van ami olcsóbb függ attól, hogy hol vásárolsz. Mi kezdettõl fogva a Kostis Apartmant választottuk, mert a háziak kedvessége és rendszeretete megtetszett, persze ízlése válogatja. Szervezett programok közül a vulkántúrát és a naplementét ne hagyjátok ki, de érdemes motorral vagy autóval a szigetet bejárni, mert így nem vagytok idõhöz kötve. Negatív élményeink nem igazán voltak, bár az elsõ évben a kiránduló buszunk balesetet szenvedett, ahol mi láttuk el a sérülteket,mert nem divat a buszokon az elsõsegély doboz,a második évben egy fuldokló gyereket mentettünk ki a tengerbõl, a harmadik évben egy teraszról nyakon öntöttek a felmosóvíz tartalmával. Kiváncsian várom, hogy az idén mi várható?! Ezenkívül csak pozitív élményeink vannak,talán ez az ami minden évben vissza húz a szigetre és persze a gyönyörû táj, ami felejthetetlen.
A repüléstõl ne félj, mert még egy gép se maradt fent, de így , hogy csak Santorinin szállunk le a repülési idõ is rövidebb mintha még Krétán pazarolnánk idöt a le-fel szállással. További kérdéseidre is szívesen válaszolok. Üdv. Suzuki.
Szia Suzuki!
Köszönöm az élménybeszámolót és a javaslatokat!
Húú, nem semmi történt veletek az elmúlt nyaralások során. Remélem idén nem lesz semmi hasonló. Ígérem, hogy én a part közelében maradok.
A repüléstõl nem félek, csak kiváncsian várom, milyen.
Idén hányan utaztok? Tudsz majd esetleg ajánlani olyan helyet, ahol érdemes vásárolni, illetve vacsizni?
Elõre is köszi!
Üdv.
Betty
Szia Betty!
Mi idén is 3-an utazunk:férj, feleség,és egy 17 éves fiú "gyermekkel".Messariában lévõ Champion üzletházban lehet kedvezõ árakon vásárolni, kisebb-nagyobb tételben bármilyen élelmiszert, mûszaki cikket,illatszert stb.Kamariban mi a Kostis apartmantól pár lépésre található Johnny Marketben is szoktunk vásárolni.Az éttermek közül ajánlani tudom a Vachus éttermet ahol az érkezésünk után másnap lesz a meeting, ahol az idegenvezetõ fogja ismertettni a program lehetõségeket, itt magyar nyelvû étlapot is tudsz kérni. Ezen kívûl Kamari sétálóutcáján több tucat étterem közül lehet választani kisebb-nagyobb árkülönbséggel.Érdemes nem a legpuccosabb éttermet választani, gyakran a mellékutcákban lévõ kisebb családiasabb éttermek olcsóbbak és finomabb ételt szolgálnak fel.A sétálóutca egyik híres pizzériázós helye a La Plaza pizzéria ahol eredeti olasz recept szerint készítik a pizzát, hatalmas méretût adnak, ahová igazán csak üres hassal érdemes beülni.Firában a függõvasút felé vezetõ sétálóutcán található egy nagyon finom süteményeket áruló cukrászda, ahol minden kapható ami szem-szájnak ingere, kicsit borsos áron, de néha megéri egy kicsit"bûnözni".Bátran írj még.Üdv:Suzuki
A Vachus éttermet én is csak ajánlani tudom!
Nagyon jól fõznek, kedvesek és elfogadhatóak az áraik. Kétszer ettem náluk és 10-12E-t fizettem. Ha jól emlékszem, akkor a tintahal 9E volt, a csirkés-suvlaki pedig 8E.
Firaban az El Greco tavernában is 14E volt a frappé és a kardhal. Ez a taverna a buszmegállóhoz van közel, egy mellékutcában. Olyan nagy adagot adtak, hogy csak a felét tudtam megenni
Te raksz majd fel beszámolót?
Kiváncsian olvagastnám azt is
Kicsit odébb van még az indulás...
Tényleg, a kikötöbõl milyen az út felfele? Azt mondják igen szûik kis szerpentínen kell menni.
Amikor mi ottjártunk ('96, '9, megállt a a busz és lehetett gyüjteni horzsakövet.
Szia Jox!
Én rengeteg horzsakövet (habkövet) szedtem A Vlichada Beachen és a Baxedes Beachen. Én ásványgyüjtõ is vagyok és szedtem gyönyörû olvines és fekete és vörös lávaköveket, de a reptéren elvették. A horzsaköveket hazahozhattam.
Üdv: Josza
Isteni a beszámoltok, (számomra) a legjobbak közt van, amiket valaha olvastam!!! Nagyon részletes, csupa gyönyörû irodalmi szépségû jelzõkkel, hasonlatokkal, szuper leírásokkal, egyedi dolgok bemutatásával, humorral. Melyikõtök írta, te vagy Cilla? Gratulálok hozzá és köszönöm szépen az élményt!!! Még csak a negyedik oldalnál tartok, de teljesen átélem a régi nyaralásunkat, ahogy megyek veletek a szigeten végig, látom a lelki szemeim elõtt az egészet!!!
Megyek is most vissza "Santorinre"
Szia Kedves Andi!
Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik a beszámoló. Közös a munka.
Van amit Cilla írt, van amit én. Több, mint két heti munka van benne. Ott, csak jegyzeteket készítettünk, mikor összeállítottam az anyagot, mindketten átnéztük többször is, és sok mindenben változtattunk, átfogalmaztonk, pontosítottunk. Az is volt a célunk, hogy minél több hasznos tanácsot tudjunk adni az odautazóknak. Nagyon köszönjük méltató szavaidat, igazán jól esik.
Üdv: Cilla és Josza