Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 751
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45403 Üzenet linkje2007-09-20 11:37:49 

Szia rebka!

Szerintem érdemes befizetni egy helyi irodánál (olcsóbb, mint a magyar idegenvezetõnél) a sziget körüli hajóutat, mert tényleg gyönyörû a nyugati partszakasz. Mi a Cavo Grosso nevû irodával voltunk, melynek busza odajött az apartmanunkhoz (Tsilivibe), amely elvitt Zakynthos város kikötõjébe, ahonnan indult a hajó. Ez több helyen is megállt, ahol lehetett fürdeni, többek között a Navaggio-öbölben is, feltéve, ha nincs nagy szél. Miután visszaértünk Zakynthos városba a busz visszavitt mindenkit az apartmanjához.
Kocsival belefér egy napba, hogy megnézd felülrõl a Navaggio-öblöt és egy kishajóval (Makrigialosból, Agios Nikolaoszból vagy a sziget csúcsánál lévõ Skinari-foktól induló) pedig a Blue Cavest. Nagy élmény, ne hagyd ki!
Az esetleges földrengéssel nem kell foglalkozni. Olyan kicsi és alig tart pár másodpercig, ha lesz egyáltalán.
Mi jó térképolvasók vagyunk, de így is sikerült eltévednünk egy párszor a szigeten. (Másoknak is). Itt az sem igaz sokszor ami az útjelzõ táblára van írva, ha van tábla egyáltalán. Szerencsére kicsi a sziget, ha kerülõvel is, de biztosan hazatalálsz elõbb-utóbb.
Amennyiben érdekel, elolvashatod itt a hellasz.hu-n az élménybeszámolómat a "Beszámolók" rovatban "Zakynthosi nyaralásom emlékei" címszó alatt.

# 752
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45417 Üzenet linkje2007-09-20 13:01:49 

Hello Rebka! Üdv a Hellaszon!

Valcsi már szolgált válaszokkal a kérdéseidre, de azért én is segítek! icon_wink.gif
A repülõúttal kapcsolatban néhány gondolat:
Odafelé menet már az új reptéri épületben fogadtak minket, ahol rövid sorbanállás után mehettünk a csomagjainkhoz: minden rendben és gyorsan haladt.
Hazafelé viszont a régi épületbõl indultunk: borzalmas káosz volt, nem tudtad eldönteni, melyik sorba állj, mert keveredtek a sorok, hisz nagyon kicsi a váró. Bejutás után sem lett jobb a helyzet, bent is kicsi a hely: egymás lábát tapostuk és még a gépünk is késve indult. Viszont bevihettünk magunkkal vizet, így nem kellett ott vennünk drága innivalót a várakozásra: még a gépre is volt, aki hozott fel innivaló icon_eek.gif .

A sziget körüli hajóút jó ötlet és Valcsira hallgass: kint foglaljatok, mert olcsóbb és jobb.

Navaggio és Blue Caves belefér egy napba. Szerintem még Agios Sostisból is mehettek akár, mert Manthos éttermébõl az õ szervezésükben vannak kombi utak: Blue Caves + teknõsles + Teknõs-sziget. Bérelhettek motorcsónakot is náluk, de szinte mindenhol találsz szervezett uatkat és bérlési lehetõséget, csak megbízhatót válasszatok!

Vassilikos megnézhetõ egy nap alatt: fürdeni is lesz idõtök! icon_wink.gif

Szerintem Keribe még mindenképpen menjetek el: nappal csodás a kilátás a szikláról, este pedig mesés a naplemente!

Idõjárás elõrejelzés: pl. http://www.wunderground.com/global/stations/16719.html

Szúnyogriasztót vigyetek, mert csípnek és allotomosan elbújnak a szobában! icon_lol.gif

üdv:
lloth

# 753
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45419 Üzenet linkje2007-09-20 13:04:57 

Mármint utolsó mondatomban írtam volna, ha sikerült volna:
ALATTOMOSAN!

Egyébként meg nagyon jó utat nektek és ha hazaértetek, várunk itt kis beszámolóra!

A képeimet sajnos még nem láthatod, mert Jox épp görögben van és nem ér rá icon_biggrin.gif feltenni õket, de mire hazaértek, biztos fent lesznek!

üdv mégegyszer!

# 754
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45421 Üzenet linkje2007-09-20 13:15:38 

Hello Atosz Mester! icon_biggrin.gif

Bochali nekünk is nagyon tetszett: a rengeteg kabócától alig hallottuk a hangunkat. A kilátás nagyon szép, csak a meleg volt elviselhetetlen, mikor mi voltunk: csak úgy fõttünk a levünkben!

Zakynthosz városban kétszer is voltunk: nagyon hangulatos, ha a görögök végre elõbújnak.. Elõször késõ délután voltunk ott és szinte szellemvárosnak tûnt, még este 7-kor is alig voltak az utcán. Viszont szombat délután révén két esküvõbe is volt alkalmunk bepillantani: ott is a nagy a felhajtás és megy a dudáló autós menet.

Amiért lehet hogy többen megköveznek, az a következõ: nekem sem Tsilivi, sem Argassi, sem a környékbeli települések nem jöttek be annyira: vagy olyan keskeny a part, hogy alig tudsz kifeküdni vagy tiszta Olaszország: napágy napágy hátán és rengeteg ember, nagy sokadalom az utcán is, rengeteg ugyanolyan túristás bolt. Szerintem semmivel sem volt jobb - sõt - mint a mi környékünk. Nem rossz helyek összességében, de nem is annyira jók, mint amennyire áradoznak róla egyesek. De hát kinek a pap...

A sziget keleti oldala viszont izgalmas: mind a táj, mind az emberek, mind az utazás. Szerettük.

Egyébként tegnap szerettem volna neked képet feltenni ide a nagy görög zászlóról, de nem sikarült: majd ma is megpróbálom! icon_wink.gif
Mert egyébként már elõkészült a fotóalbumunk 70 képpel, csak Joxra várunk4 icon_biggrin.gif

üdv:
lloth

# 755
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45422 Üzenet linkje2007-09-20 13:33:50  Navaggió

A Navaggió-öböl kicsit más szögbõl, mint amit megszoktunk.

# 756
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45423 Üzenet linkje2007-09-20 13:41:13  Blue Caves

A fantasztikusan szép Blue Caves, Zakynthos sziget északi csücskénél.

# 757
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45424 Üzenet linkje2007-09-20 13:50:51  Zakynthos város Bohaliból nézve

Zakynthos város, a felette lévõ Bohaliból nézve.

# 758
Rebka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45429 Üzenet linkje2007-09-20 15:01:17  Válasz a #45419. hsz-ra Előzmény #45419

Köszönöm. Most pakolok és már látom, hogy mivel vastag cuccokat is kell vinnünk,na meg búvár pipa, szemüveg(most alkudozom a matracon) így nem fogok 2 bõrönbe beleférni. Valószinüleg kaja, nasi nem fér. Agios Sostisban milyen árak voltak a boltban? Juniusban a szárazföldet nem drágáltam:olcsóbb ásványvíz 6-os 2 Euro, pitagyros 1,70-2, tál 4. Nálam a 2 (bocs3) alap a frappe, pitagyros, görögsaláta(eszméletlen finom fetával(nem tescós)és olivabogyóval. Ezek mennyibe kerültek? Mondjuk a sali az nem volt olcsó 5 euróért, frappe 2, de internet kávézókban 3. imádom még a tzazikit, de már erre felkészültem és reszelõt is viszek, a hozzávaló nem éppen diétás(40%-os) joghurtot pedig megveszem.
Jaj, még egy nagyon fontos dolog. Lehet menni valamire ezzel a nagy EU-s egészségbiztosítós kártyával??? mert még nem kötöttem biztosítást és már ideje lenne, ha akarok. Egyébként a gyerkõceimet magam kúrálom(ilyen irányú diplomám van) de azért egy kagylóvágott talpat én sem tudok hirtelen összevarni.

# 759
Rebka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45431 Üzenet linkje2007-09-20 15:04:30 

Csatolnék én is egy eszméletlenül szép strand képet Lefkadáról (Porto Katsiki) , de nem tudom hogyan kell
# 760
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45435 Üzenet linkje2007-09-20 15:46:10 

Szia Iloth!

Hát ez a megszólítás: Atosz mester.Azóta nem is birok magammal.Senkinek se nincs ilyen vagány megszolítása a "tors közt kelõben"Ja ez a Toldi...Bocs.Ebben a topisban.Na az mégse.Topikban.
Nejem nem tudja elképzelni,hogy miért mászkálok oly feszesen a szobában...Na ezért megdolgoztam.Egy óráig kerestem a szótárban a
kedves megszólítást neked mire megtanátam...Viszont van egy rossz hírem:Tsilivi,Argassi meg a többi dicsért helyek a keleti oldalon vannak
a szigeten.Azt hiszem tévesztettél mert a nyugatit akartad írni a sziget szebb részével kapcsolatban.De spongyát rá...Nekem speciel tényleg a
sostisi és a nyugati félteke tetszik a szigetnek.Olyan ,hogy Kiliomeno,Maries,Volimes,Giri,ExoChora,na szóval ezek meg a hozzájuk
tartozó tájak és amit elérsz tengerparti rész.
Ja meg az északi ahonnan láthatod az extrém Kefalóniát.
Skinari világitó toronynál voltatok?Én bevágtáztam a kocsival pedig nem szabad.Itt is csináltunk egy pár jó képet és ha lehet ide majd beteszek egy kettõt.

És Üdv:Atosz mester. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_wink.gif

Elnézésst a nyelvtani hibákért,de nem engedhetem meg magamnak a helyesírást... icon_wink.gif

# 761
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45447 Üzenet linkje2007-09-20 17:01:04 

Na meg azt sem,hogy merev lemezrõl áttegyek a topikba egy képet is...

Vagy nem vagyok elengedve a számítógépes lehetõségekben,vagy csak hülye vagyok hozzá.Most sokan az utóbbiban teljesen igazat adnak nekem. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_cry.gif

Se baj! icon_smile.gif icon_wink.gif

# 762
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45450 Üzenet linkje2007-09-20 18:15:07 

Ezt már tegnap is ide akartam tenni, hogy ti is lássátok, ha már kint nem jött össze... úgyhogy képfeltöltés... próba indul...

# 763
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45451 Üzenet linkje2007-09-20 18:22:37 

Megint...

# 764
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45452 Üzenet linkje2007-09-20 18:25:31 

Sikerült, csak ide meg kicsi a felbontás... icon_lol.gif

Na szóval: tegnap este óta fel akartam tenni a legnagyobb görög zászlóról készült képünket Atosz Mesternek és Mesternének, csak épp nem sikerült, de most rájöttem, hogyan kell! icon_eek.gif

Úgyhogy mindjárt lesz nagy felbontású kép is... egyébként szerintem merev lemezrõl nem lehet feltenni, csak a netrõl, ahogy olvastam...

# 765
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45453 Üzenet linkje2007-09-20 18:31:29 

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 490 491 492   >