Szia Cilla és Jozsa!
Még mindig a hatása alatt vagyok. Most hirtelen nagyon-nagyon odavágyakozom. Valahova mindg vágyakozom, az egész életem egy vágyakozás Az idénre is erõsen szóba jött Santorini, csak párom nem akar sosem kétszer ugyanoda menni (csak ritka kivételek vannak) és nem bírtam rávenni, akkor õ inkább Naxosra ment volna, neki az tetszett nagyon. Majd egyszer visszamegyünk még, az biztos...csak ne lenne annyi másik terv Ti visszamennétek?
Én rengeteg horzsakövet (habkövet) szedtem A Vlichada Beachen és a Baxedes Beachen. Én ásványgyüjtõ is vagyok és szedtem gyönyörû olvines és fekete és vörös lávaköveket, de a reptéren elvették. A horzsaköveket hazahozhattam.
Üdv: Josza[/quote]
Szia Josza!
Miért vették el?
Én is hoztam haza, de nekem nem szóltak érte.
Miért vették el?
Én is hoztam haza, de nekem nem szóltak érte.
Asteri
Elvileg tilos elhozni, mert Nemzeti Parknak számít a hely. Meg is bírságolhatnak érte - nekünk az id.vez. mondta. Mi nem hoztunk követ, pedig szerettem volna. Bepótoltam Teneriférõl
...Most hirtelen nagyon-nagyon odavágyakozom. Valahova mindg vágyakozom, az egész életem egy vágyakozás Az idénre is erõsen szóba jött Santorini, csak párom nem akar sosem kétszer ugyanoda menni (csak ritka kivételek vannak) ...Ti visszamennétek?
Szia Andi!
Megértelek, hogy visszavágyódsz. Mi akiket így megfogott Görögország már csak így éljük az életünket. Valaki, aki egy nagyon kedves barátunk mondta, hogy a mi életünk szakaszai Görögországtól Görögországig terjednek. Vagy útibeszámolókat mesélünk, vagy intenzíven készülünk Görögországba. Az bánt csak, hogy az elõzetes tervekkel ellentétben úgy néz ki, hogy idén már nem tudunk többet oda utazni. Megszünt a munkahelyem és Cilla is váltani kényszerült. Hétfõn kezd új helyen. Majd meglátjuk , mi lesz?
Santorinire persze, hogy visszavágyunk. Majd akkor akarunk visszamenni, ha megnyitják Akrotirit.
Üdv: Josza
Legutóbb josza2 szerkesztette (2008-07-05 20:10:46), összesen 1 alkalommal
Szia Asteri és Andi!
Az volt a baj, hogy amit elvettek, azok átlagosan citromnyi kövek voltak és fel akartuk vinni kézipodgyászként a gépre, mert a csomagunk már túlsúlyos lett volna, ha beletesszük. A horzsakövek könnyûek , ezért azt a podgyászba tettük és át is mentek. A köveket a fedélzetre nem engedték felvinni, mert veszélyesnek találták. A podgyászunk így is
40,00 kg volt. Mosolygott is a hölgy a csekkolásnál. Ma már tudnánk, hogy pakoljunk, hogy áthozhassuk.
Megalochoriban a Studio Artemis-ben.
Szerintem szép így képrõl ítélve, de élõben úgy is kiderül.
A blogom-nál ott a szálloda honlapja, ha kiváncsi vagy rá
Várom a képeket
Sajnálom, hogy így jártatok! De majd legközelebb...
Nekem a bõröndben voltak a kövek, így 27kg-ra sikerült a poggyászom. Nem kellett ráfizetnem, nem foglalkoztak vele.
Szia Asteri!
Nálunk viszont elég szigorúan vették. Volt egy szlovák nõ, aki többek között tíz üveg Metaxát akart átvinni, összsúly meg 32 kg volt. No onnantól nagyon komolyan vették az ellenõrzést. Nekünk kettõnknek pont dekára 40 kg volt a cuccunk. Jót mosolyogtak rajta.Sajnos így jártunk, de legalább van elfogadható indokunk, hogy visszamenjük. Én ezt máris megtenném.
Ezzel én is így vagyok, akkár már most is indulnék...
Az "üvegfenekû" hajóval kirándultatok? Sajnos én az utolsó napokban vettem észre és már nem volt rá idõ.
De majd jövõre!
Az idegenvezetõtök beszélt magyarul? 2005-ben a lány egy szót sem tudott ...
Asteri
Szia Asteri!
Az üvegfenekû hajó még nem járt, mikor ott voltunk. Újabb indok visszamenni. Az idegenvezetõ most sem tudott magyarul, de angolul is csak a konyhanyelvet,azt is szlovák akcentussal, meg aztán a második héten eltünt.
Feltettem a beszámolót, meg fotoalbumot is nézd meg!
Az egyik utazásiiroda elõtt láttam kiírva, hogy a "régi" kikötõbõl indul a hajó és egész napos a kirándulás, a Vulkán és Oia között. Ha jól emlékszem, reggel 10-tõl du.-án 16.00-ig.
Szia Asteri!
Vulkántúrán voltam a Kamari Tourssal. Gál Laci volt az idegenvezetõ. Nagyon jó volt. Az üvegaljú hajó még nem ment, mert mi még elõszezonban voltunk.