#2100642013-09-08 19:57:32 Válasz a #210020. hsz-ra
Szia Mediterraneo,
Lassiban az Oskarsban volt a szállásunk, itt is lehetett vacsorázni, így néha ott ettünk.
1 x ettünk a Nefeli-ben, jó volt, azt itt ajánlották
Argostoliban mi csak gyrost ettünk,, de sajnos nem tudnám neked elmondani merre van, többször vissza mentünk, mert finom volt és olcsó (2 euro)
És mivel mindig mentünk, volt amikor kihasználtuk a stand melletti éttermeket, ilyen volt Avithos bech (szerintem gyönyörű part) és nagyon jó az étterem fent. Figyelmesek voltak és nagyon finom az étek.
Vagy pl. Kateliosnál Captain Jerry, bár itt a rendelt haltál mellé pl. semmi köret nem volt, ami máshol mindig volt, ha nem is sok.
#2100662013-09-08 20:33:31 Válasz a #210051. hsz-ra
Myrtos-t, ha tehetitek ne hagyjátok ki,
Petani is klassz, mi minkét helyen nagy hullámokat kaptunk, ez nekem szupi, mert szeretem fotózni.
Antisamos csodálatos, nyugodt lehet sznorizni.
Platia Amosra egyszerűen menni kell
#2100672013-09-08 20:45:25 Válasz a #209941. hsz-ra
Szia Tapodyt,
Biztos jó meleg volt a víz benne, egyedül kolbászoltam arra el, így nem próbáltam ki a fürdőzést benne, de nagyon tetszettetek, azt bánom hogy nem mentem tovább egészen hátra.
#2100712013-09-08 22:42:57 Válasz a #210069. hsz-ra
Köszönet mindenkinek!
A listán ott volt eddigis Platia Ammos - többek szerint még Myrtosnál is szebb - szóval nem hagyjuk ki. Persze Myrtost sem.
Most felkerült még Antisamos is
Köszi, Tapodyt, most aztán küszködhetek a bőség zavarával Valamennyi strand csodaszép! Bogarászom ám az északiakat ezerrel. Hááát, nem lesz könnyű választani...
Viszont nagyon hasznos, hogy feliratoztad a képeket, ez tényleg komoly segítség most!
Többen dícsértétek Petanit, nos, nézegettem a térképen és fotókon. Úgy érzem ezt is be kell illeszteni a programba
Aztán: Sami környékén Horgotát is meg kéne nézni, de képek alapján (meg amit Melus ír róla) inkább Agia Sophia lenne a nyerő.
#2100732013-09-09 00:29:29 Válasz a #210071. hsz-ra
Medi!
A. Sophia egy kalap alatt vehető Horgotával (a fenti elágazás tábláján Chorgota áll, arra indulsz el), a leágazás után az előbbi balra, utóbbi jobbra tér el. A. Sofia inkább látványos, hangulatos kis kikötőnek tűnik, mi nem találtuk fürdésre csábítónak, arra a Horgota tűnt jobbnak. De nem beszéllek le, sőt ideje, hogy valaki megnézze alaposabban, hogy mennyire jó búvárvíz Elég szemetes is volt az Agia Sophia beach része a romon túl, talán azóta takarították, bár nem tudom, ki tenné. Viszont csodá, bájos fotótéma az egész öböl, mi is elájultunk a szépségtől!!
De küldök pár képet, hogy válogathass kedvedre.
Agia Sophia:
Horgota:
Itt meg látszik a 2 öböl elágazása (balra vagy inkább egyenesen az A. Sophia, lefelé a Horgota):
A. Sophia egy kalap alatt vehető Horgotával (a fenti elágazás tábláján Chorgota áll, arra indulsz el), a leágazás után az előbbi balra, utóbbi jobbra tér el. A. Sofia inkább látványos, hangulatos kis kikötőnek tűnik, mi nem találtuk fürdésre csábítónak, arra a Horgota tűnt jobbnak. De nem beszéllek le, sőt ideje, hogy valaki megnézze alaposabban, hogy mennyire jó búvárvíz Elég szemetes is volt az Agia Sophia beach része a romon túl, talán azóta takarították, bár nem tudom, ki tenné. Viszont csodá, bájos fotótéma az egész öböl, mi is elájultunk a szépségtől!!
De küldök pár képet, hogy válogathass kedvedre.
Köszi kónyu ezt a "pár" képet - ami szerintem inkább egy teljes albun Gyönyörűk és ismerem őket, már legalább kétszer megnéztem, és pont ezért szeretném élőben is látni!
Nagyon hasznos az a kép az elágazással, máris lementettem az hogy mikor-melyikhez-merre kell fordulni.
További tippet a kihagyhatatlanra tudsz-e adni? Vagy nagyrészt már minden a listámon van és csak finomítgani kell?
#2100822013-09-09 11:18:38 Válasz a #210075. hsz-ra
Medi
Akár le se kell mentened, elég egyértelműnek tűnt minden, bár köztudottan nem én vezettem Mindenesetre készülj egy elég kacsás szerpentinre éles kanyarokkal, tehenekben is gondolkodj a hozzájuk tartozó lepényekkel és legyekkel is az út végefelé, úgy-hogy készülj, hátha fel kell húzni az ablakokat
A beachekben nem csalódhatsz, főleg, ha a látvány érdekel, ahogy Tomi (tapodyt) felfedezte a déli partokat, úgy az északi csücskön van egy rakás szebbnél szebb kis öböl, ha Ti arra jártok, a kíváncsiságod és a megérzésed hajtson! Hiszen nem biztos, hogy Nektek is ugyanaz jön be, mint másoknak.
És gondolom használod a Google Earth-öt is, ha nem, akkor ajánlom, én úgy készülök fel (sokan másokkal egyetemben), hogy nézegetem a partokat és az ott feltett fotókat, és az alapján tervezünk. Akár GPS koordinátákat is felírhatsz, hogy könnyebben odatalálj. És persze autós tájékozódásnak sem rossz.
#2100852013-09-09 11:52:48 Válasz a #210082. hsz-ra
Köszi, kónyu, teljesen igazad van! A lényeg az, hogy jól érezzük magunkat és sok szépet lássunk, mindent amúgy sem lehet megnézni.
Természetesen használok Google Earth-! MEg van egy jó térképem is (freytag & berndt), rajta van minden, plusz mellé jön egy gagyisztikus, amit az autóval együtt adnak, és amin rajta van, mely utak a járhatóak jelenleg. A kettő együtt elég. Van GPS is a telefonomban, de nem használjuk. Elvünk, hogy gondolkozni kell, meg térképet olvasni, és akkor legalább tudjuk, merre járunk
Tehénlepény nem gond
A szerpentin sem
CSak a rossz minőségű út - ismeretlen autó együttállás állíthat meg, de ha valamit nagyon meg akarunk nézni, ilyenkor gyalogosan folytatjuk.
#2100892013-09-09 13:48:01 Válasz a #209936. hsz-ra
Tapodyt! Igen, ez így van! Nem is bánunk semmit, hiszen eddigi legszebb nyaralásunk volt az a rövidke egy hét! Jövőre mi is vissza szeretnénk menni, de most már hosszabb időre. Az északi részt kihagytuk, ezért legközelebb valószínűleg ott kezdünk. Nemcsak szépsége, hanem a változatossága is olyan izgalmassá teszi ezt a szigetet, hogy sosem lesz belőle elég!!!
#2100922013-09-09 20:19:59 Válasz a #210085. hsz-ra
Medi!
A GPS-nek néha nagy a haszna, de konkrétan Kefalonián a Platia Ammos felé egyszer bevitt egy baromfiudvarba, a nénike valszeg azóta is röhög, akkor csak annyit tudott a térdét csapkodva elmutogatni, hogy ez nem a keresett beach
Egyébként meg Kefán eltévedni nem gond, mert ott minden szép...legfeljebb valami új helyről tájékoztatsz minket
A Megas Lakkos hanyagolandó jellegtelen,akkor a Xi helyett inkább a Kounopetra a szélmalomház melletti fele.Szerintem már nem lesz most tömeg a Xin sem,nekem a Kounopetra sokkal jobban bejön.Ha mégis Xi lesz ,a jobbra -balra Xi táblánál jobbra menjetek az a fele jobban tetszett nekem.
Argostolira túl sok időt ne pazarolj,a hídon nem kell az idén sétálni,teljes felújításhoz kezdtek,teljesen le van zárva.
A Platia Ammos utrán szerintem érdemes elkanyarodni a Lagadakiára, viszafelé a faluba érve ahol balra lixouri felé --ott jobbra kell fordulni ( nincs tovább szembe)ha jól emlékszem stop tábla is van.utána már végig ki van táblázva,pár perc csupán,ne hagyd ki.Ezen az úton lehet eljutni a világítótoronyhoz is.Ez a rész gyorsan bejárható,nincsenek nagy szintkülönbségek,de azért kacskaringós rendesen.
APetani és a PL.Am. környékén a legjobbnak jelzett úton kívül nem kell hinni a naviknak,gőzük sincs az utak minőségéről no meg a járhatóságukról.
Szia tallér
Nagyon szép képeket készitettél, kellemes volt visszanézni a nyaralásunkat Kefaloniáról.Nagy csalodás volt Skala partja azt senki nem emlitette, hogy bokáig ér a kavics .Mi azért nem mentünk el minden nap a sziklásrészhez,mert elég messze volt.Elég volt minden nap fel menni a partról Hermesbe.Kefalonia nagyon szép,jó volt a hajó kiránulás Itakába.
Köszönettel Eiga