Jowissa! Köszönöm, amit írtál a magam nevében. Szerintem mindenképp szánj idõt a környék felfedezésére, mégha nem is ott nyaralsz majd, mert megéri.
Ugyan a búvárkodás részéhez nem tudok hozzászólni, de a környék megéri, hogy felfedezd!!! Aztán majd oszd meg velünk is a tapasztalataidat!
még Leptokárián töröm az agyam. Az a baj hogy anyagilag nem vagyok eleresztve, ugyhogy próbálom robogóval megjátszani a programjaimat. Menek Lichotoroba az Olimposz miatt onnan meg ugy látom csak 10 km Leptokária. Kiváncsi vagyok rá milyen. Ott állitólag nagyon kavicsos a part. A kavics már majdnem szikla. Mindegy most nagyon rajta vagyok a szeren, sokat fogok kutakodni, hogy Paralia közelében találjak érdekességeket.
Szerintem robogóval sem gond az Olympos! Mikor mi ott jártunk mindig voltak robogóval még magyarok is, mert integettek nekünk -meglátták a rendszámról, hogy magyarok vagyunk-, és csak úgy húztak el mellettünk.
Könnyebben mozogtak, mint mi autóval.
És ha már oda elmész, akkor tény, hogy Leptokária is ott van, úgyhogy az már nem lesz gond.
Idén mi is tervezzük, hogy végigjárjuk az Olymposi Riviérát, ameddig csak tudjuk. Kíváncsiak vagyunk, hogy milyen partokat, falvakat találunk!
Remélem neked is nagyon jó utazásod lesz, és sok élményed!!!
Jowissa!
Makrinak van sziklás része! Viszont amit feltétlen ajánlok azoknak akik tudnak "mocorogni" a környéken, az PLAKA!!! Csodaszép!!!! Na,ott polipot is fogtunk! Kristály tiszta vize van!!!! (Ha rájövök hogyan kell ide képet beilleszteni,rakok fel errõl a varázslatos helyrõl!)
Dias! Ez merre van? Még nem hallottam róla, pedig már nagyjából bejártuk a környéket!
Légy szives írj róla valamivel többet is, mert az idén szivesen megnézném!!! Köszi elõre is.
már kétszer voltam az olimposzon robogóval és nekem nagyon bejön ez a robogózás. Ezért is mondom hogy a "környéken motorral" mert szeretek ezzel mozdulni. Köszke a sok segítséget. Sajnálom hogy kint göröghonban nem tudunk összefutni, ugyanis szerintem egy 30 perces kiselõadásod nagyon érdekes lenne ( felérne egy Discovery - s mûsorral ).
Megnéztema térképen amit mondtál ! Még közelebb van mint Leptokaria. Nem semmi lehet . Remélem bejön. Most nagyon boldog vagyok, mert van egy csomó hely a környéken amit meg kell néznem.
Köszönöm Jowissa! Jólesik, amit írtál, de azért ne túlozz!!! Bár az biztos, hogy rengeteget tudnék mesélni Görögországról, legszivesebben folyton arról beszélnék, de szerintem sok újat -amit már itt ne olvastál volna - nem tudnék mondani!
Várlak haza téged, mert az én indulásom elõtt még a Te sok-sok mesélnivalódat szivesen meghallgatom, elolvasom!!!
Szerintem biztos nem fogsz unatkozni!
Én is megnézem a térképen ezt a Plakát. Errõl még tényleg nem hallottam!!!
Elõször is üdvözlök mindenkit itt a fórumon, ez lesz itt az elsõ hozzászólásom. Makrigalossal kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Szeptember 15-23 között leszünk makrigaloson.
Busszal megyünk. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudunk eljutni Theszalonikibe? Busszal, Vonattal? Illetve ebben az idõpontban merre érdemes nézelõdni? Gondolok arra, hogy mivel utószezon mi van zárva mi van nyitva? Van- e valami tapasztalatotok?
Illetve, ha valaki ment már busszal mennyi kb az út?
Szia hunber! Épp elkerüljük majd egymást, mert mi meg 16-án jövünk haza onnan!
Mi is voltunk már busszal Makriban, ha jól emlékszem mi délelõtt 10-kor indultunk, és hajnalban, kb. 3-kor már Görögországban voltunk. Emlékszem, hogy a sofõrök mennyire húzták az idõt, hogy ne érjünk oda túl korán a szállásra.
A határnál lévõ Olympic Plazában is legalább két órát töltöttünk, utána bevitt minket Paraliára, aztán lassan átdöcögtünk Makrigialosra, de így is már reggel fél 6 körül ott voltunk.
Ez kicsit rossz volt, mert a szobákat viszont leghamarabb is csak 10 körül foglalhatták el az elsõk, a késõbbiek pedig csak dél körül! Remélem nektek másképp alakul!? Jobb lenne késõbb indulni a buszoknak, szerintem!
Magával a buszos úttal semmi gondunk nem volt már akkoriban sem, most pedig már sokkal több a benzinkút, a kulturált pihenõhely az úton!
Szerintem szeptemberben még a látnivalók, múzeumok biztos, hogy rendes idõben nyitva vannak. Makriban viszont kevés üzlet és taverna van, nem tudom, õk mennyire vannak nyitva utószezonban! Tavaly szeptember 12-én benéztünk hazafelé pár órára, és akkor még minden nyitva volt!
Szalonikibe szerintem úgy tudsz bemenni, ha elõtte beutaztok Makriból Katerinibe, és onnan kényelmesen busszal. Ha jól emlékszem a menetrendekre, akkor közvetlenül onnan nem megy busz. Persze ez már változhatott azóta!
Szia.Mi ugyan 4 éve de szeptember 20-tól voltunk ott.Minden nyitva volt, csak a hajókirándulás nem indult már.3 éve szept.5-tõl voltunk akkor még hajókáztunk is.Mi mindkétszer délben indultunk Bpestrõl, és másnap reggel 7:30 körül értünk oda.