Sziasztok!
Mivel én ilyen helyen dolgozom fehívnám a figyelmeteket, hogy ez a kártya önmagában nem ér semmit. Az egyenlő elbánás elve alapján ha az adott ország állampolgárainak önrészt kell fizetni az ellátások igénybevételekor akkor ezt nektek is ugyanúgy ki kell fizetni és csak annyi pénzt kaptok vissza itthon amennyit az ottani biztosító fizetne vissza a saját állampolgárának. Ez általában nem sok. A másik része pedig hogy privát orvoshoz nem lehet használni márpedig a nyaralóhelyek környékén csak ilyenek vannak. erre itthon ne jár vissza semmi. Ha valaki Spanyol országba megy akkor oda mindenképp kössön rendes utasbiztosítás mert rájuk nem vonatkozik a kártya hiába Eu-s ország, így csak az itthoni költségeknek megfelelő pénzt lehet visszakapni jó esetben ami legtöbbszöt pár ezer Ft.
Bal oldalon megtalálod a Nyomtatványok címszó alatt az e-nyomtatványokat,
onnan le tudod tölteni, de előbb le kell töltened az Apeh honlapjáról az ÁNYK-t és utána már megy a dolog.
#1289512010-03-15 21:57:12 Válasz a #128950. hsz-ra
Szia Ferrári!
Mindenképp érdemes bitosítást kötni, mert ott nincs önrész, az első Ft-tól fizetik a számlát, mehetsz magán orvoshoz is vele + poggyás és baleset esetén is véd amire az eu kártya nem jó. Én is mindig kötök rendes utasbiztosítást! Az eu kártya arra, jó ha esetleg komoly baj ér és kórházba kerülsz ott általában kevesebbet fizetsz. Én látom elhiheted, hogy milyen arányok vannak fizet a páciens 100 eurót akkor abból van hogy 10-et kap vissza.
#1289532010-03-15 22:00:32 Válasz a #128950. hsz-ra
Sziasztok!
Mindenképpen kössetek biztosítást is, az EU-s kártya kevés, én is úgy tudom.
Mi évek óta így járunk külföldre: Nyaralás előtt kiváltjuk a kártyát és a biztosítást is megkötjük.
D.
#1289552010-03-15 22:05:31 Válasz a #128950. hsz-ra
Idézet az OEP RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓJA AZ EURÓPAI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI KÁRTYÁRÓL című leírásból:
"Utasbiztosítás
Miután a turisták által sűrűn látogatott üdülőhelyek környékén az orvosok döntően magánpraxisban működnek, illetőleg bizonyos államokban a magyarországinál szűkebb a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások köre, továbbá egy külföldön elszenvedett baleset esetén a hazaszállítást csak kivételes esetben fedezi a kötelező egészségbiztosítás, mindenképpen ajánlatos megfontolni utasbiztosítás megkötését is."
Köszi a felvilágosítást.
Jó, hogy ez kiderült.
Hol szoktál biztosítást kötni, mert az sem mindegy, hogy kint elfogadják-e vagy ki kell fizetned az ellátást és csak akkor kapod meg a pénzed, ha hazajöttél.
Nekem kapcsolódik a bankkártyámhoz biztosítás, de nem tudom, hogy arra kell-e kint fizetnem és majd itthon visszakapom a pénzt.
#1289572010-03-15 22:10:15 Válasz a #128954. hsz-ra
Én legutóbb EUB-ost kötöttem a nevét nem tudom de 3 fajta volt és a középsőt. Sajna használtam is mivel a kisányom lábát valami elvágta a tengerparton és Sartiban egy magán dokinál voltunk vele. Nem kellett fizetni ,az útlevelet kérték és letépték az egyik szelvény és el volt rendezve. Majd felhívott egy hölgy másnap a biztosítótól, hogy rákérdezzen mi történt és ennyi. Én meg voltam vele elégedve. kb 400Ft/nap volt. De kötöttem már Atlaszos biztosítást is az valamivel drágább, de arról hál Istennek nincs tapasztalatom.
#1289622010-03-15 22:23:56 Válasz a #128959. hsz-ra
Ferrari!
Mi is EUB-ost kötöttünk tavaly és tavalyelőtt is. Kb. 500 Ft/nap körüli összegért már elég korrekt biztosítást lehet kötni.
Korábban Postán is kötöttem, de gyakorlatilag bármelyik utazási irodában vagy interneten is meg tudod kötni.
Nekünk eddig szerencsére nem volt rá szükségünk, de ezt mindig belekalkuláljuk, sosem lehet tudni alapon.
D.
Én is kötöttem eddig minden évben utasbiztosítást, de most úgy gondoltam elég az EU-s kártya. Sajnos rosszul gondoltam, kell mellé kötni biztosítást.
Megnéztem az EUB oldalán. Van napi 450 Ft-os, 580 Ft-os és 880 Ft-os.
Köszi, azért még szétnézek másfele is, úgy látom vannak kedvezmények online foglalás esetén, meg vannak ismerőseim biztosítóknál, őket is megkérdezem még.