Változatlanul fenntartom, hogy jól sikerültek, még ha nem mindegyik 100%-os is. Nálunk is teljesen hasonló a helyzet... amúgy fenntartom, hogy Zantén nehezebb volt fotózni, mint Krétán vagy Korfun, viszont a videófelvételek pl. sokkal jobban sikerültek. Egyszer majd videóalbumot is készítek talán Zantéról...
Viszont fantasztikus az, hogy mennyire más arcát mutatta a sziget nektek és nekünk, de nekem pl. a ti fotóitokkal lett kerek a sziget: élvezetes ugyanazokat a helyeket ennyire másképp látni, így teljes a kép. Úgyhogy tessék a kedvenceket majd elindítani a fotóversenyen is!
Két óvodás korú gyermekünkkel szeretnénk 2008 nyarán körülbelül 10 napot eltölteni Zakynthoson. Szeretnénk segítséget kérni abban, hogy a sziget melyik részére érdemes menni, melyik hónapban, hol homokos és sekély a partszakasz, és lehetõleg olyan helyet keresnénk ahol nincsen tömegnyomor. Szükségünk lenne még olyan információkra, hogy melyik utazási iroda szolgáltatásait a legcélszerûbb igénybe venni.
Szia Matula!
Üdv itt a fórumon!
Én még nem jártam Zakynthoszon, a többi fórumos biztosan sok infóval fog bobázni téged, de szeretném figyelmedbe ajánlani itt, a "Tartalom - leírások" között a Zakínthoszról szólót, mert abban minden jellegzetes üdülõtelepülésrõl van pár mondat, beleértve azt is, hogy milyen a partja.
Mi tavaly nyaraltunk Zakynthoson a Tsilivitõl kb. 2-3 km-re lévõ Lukas apartmanban, melyet nyugodt szívvel merek ajánlani. Csendes, nyugodt helyen található, de a közelben tavernák és vásárlási lehetõség is van. Minden apartman tengerre néz, mely kb. 40 méterre van a háztól. Az apartmanokat minden nap takarítják, és törölközõt is cserélnek. Édes vízû úszómedence is tartozik házhoz. A 4 ágyas apartmanok az új épületben találhatók. Ezek térítés ellenében légkondícionáltak.
A tengerpart homokos és nagyon lassan mélyül. Annyi a szépséghibája csak, hogy a víz elött kb. 1-2 méterig valamint a vízben kb. 4-5 méterig kavicsos, de utánna nagyon klassz homokos és itt még nyugodtan fürödhet egy óvodás gyermek is.
Nagyon részletes beszámolót írtam az apartmanról, környékérõl és az egész nyaralásunkról, melyet megtalálsz itt a hellasz.hu "Beszámolók" rovatában "Zakynthosi nyaralásom emlékei" címmel. A hozzátartozó fotókat (A Lukas apartmanról és a tengerpartról is) a "Fotóalbum" rovatban láthatod "Zakynthos és Kefalónia" címszó alatt.
Mi az Aeolus Utazási irodával voltunk (Bp. VII. Rákóczi út 10.), melynek nagyon jók az árai és Õk általában 10 és 11 éjszakás turnusokat szerveznek. Van honlapjuk is, http://www.aeolus.hu
A hajóroncs közelrõl nem olyan klassz mint felülrõl.
mikor mi ott voltunk tiszta olajfolt volt a víz még egy adag kátrányba is sikerült belelépnem.A hajóroncs tele van graffitivel:(
Felülrõl viszont gyönyörû,A szélmalom is gyönyörû és a kilátás is.még érdemes a sziget másik végén megnézni a kilátást keribõl és ott van egy étterem fantasztikus ne hagyja ki senki!!!kocsit mindeféleképpen bérelni kell mert különben nem látsz semmit a szigetbõl csak az Angolokat :(aki elég gázosan viselkednek és az ottaniak nem nagyon szeretik õket!!!
küldenék képeket de nem tudom,hogy kell
Feleségemmel idén nyáron Zakynthos szigetére szeretnénk menni nyaralni, a hozzászólásokat és a beszámolókat olvasgatva úgy tûnik, gyönyörû hely. Elsõ ránézésre a Kalamaki Beach hotelt néztük ki magunknak.
Sziasztok!
Idén elõször megyünk tengerhez!
És Zakinthos-t választottuk!
Tudna valaki segíteni, hogy szeptember elején milyen az átlagos idõjárás!
Elõre is köszi!
A szállásokkal kapcsolatban nem tudok segíteni, de javaslom, hogy nézzetek vissza a fórumban, hátha volt ott valaki.
Zakynthosban szerintem nem fogtok csalódni, egyébként a fotóimat - több más zakis albummal egyetemben - megtaláljátok a fotóalbumok között. A beszámolók között kvalcsi beszámolóját ajánlom, az enyém sajna még mindig nem készült el, de hamarosan fel fogom tenni, de komolyan!
A szeptember eleji idõjárás tavaly kiszámíthatatlan volt: mi szept. 1. hetében hihetetlenül párás 30 fok feletti idõben volt részünk, atoszék - akik majdnem a mi távozásunkkor érkeztek - pedig az igen hideg és esõs idõt is megtapasztalták. Ez a globális felmelegedés hatása: olyan ez, minthogy itthon augusztusban milyen idõ lesz! Ki tudja?!
Egyébként javaslom a fórum végigolvasását, mert minden fontos infót megtaláltok benne!
Ha ezen kívül kérdés lenne, arra szívesen válaszolunk, ha tudunk!
Az apartmanról sajnos nem tudok infót, de Tsilivi nagyon klassz hely szerintem. Lassan mélyülõ homokos a tengerpartja, mozgalmas egy városka, de sokkal elviselhetõbb mint Laganas. Egymást érik az üzletek, tavernák, a fõ úton még mini-golf pálya is van. A legjobban a DIA szupermarketben lehet vásárolni, mely olcsó és elég nagy a választék.