Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7966
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tmonyoka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172978 Üzenet linkje2011-08-12 19:38:39 

A mondat végére egy kérdőjelet képzeljetek:) Lina_01 a Christinában adnak eü. papírt vagy ez a nyaralók reszortja!
# 7967
Lina_01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172979 Üzenet linkje2011-08-12 19:41:38 

Infók Párgáról:
3 dbstrandja van.
- A városi kicsi, zsúfolt és sok a szemét, de vele szemben van egy kis kápolnás sziget, amire át lehet úszni, és ott még lehet is találni kagylóhéjakat.Jah, a strand nagy kavicsos
- A várositól balra van egy kicsike strand, ami egy kis öböl. Gyönyörű, de kicsi, viszont nyugodt. Van ott egy kávéterasz, ahova be lehet menni wc-re, és még tiszta is! It is nagy kavicsos a strand.
- A harmadik strand a Valtos. Van nagykavicsos, gyöngykavicsos és homokos része is. A sziklákánl csillagokat lehet látni a vízben. A homokos résznél ugyan van sok napernyő, meg napágy, amik bérelhetők, de simán elfér a saját leedő és napernyő is. Ott van a Tango klub, ami egy medencés bár. Ide lehet menni WC-re, és ez is viszonylag rendben van. A bárban csak akkro kell fogyasztani valamit, ha letelepedsz egy asztalhoz vagya medencéhez. It az árak: Pizza 9,50-12 euro között, tengeri kaják 7.50-12 euro között mozognak.
A strandon mászkáló négerek árulnak táskát, órát, neszeszert. Velük aztán bátran alkudozzatok, nagyon nem mindegy az ár!

Boltok:
drágaság van, de érdemes körbeárni 1-2 naponta, mert valahol mindig van akció. Pl az egyikben a 100%-os narancslé 1 euro votl akciósan több napoon át is, vagy a hűtőmágnest is leakciózták egy nap 2 euróról 1 eurora. Ez amúgy 1-3 euro között mozog.
Aki szereti az édes bort, az keresse a Mavrodafne vagy a Mavrodafne patras bort. Behűtve az igazi. Ez mazsolabor, szóval óvatosan, mert üt.

Az Arista és az International boltok viszonlyag jó áron vannak, esetleg még a Dallas.

Paxos:
- mindenképp a kikötőben vegyetek jegyet a hajóra, mert ott 15 euroért is lehet kapni. Van egy hajó, amire alapból 15 a jegy, de pénteken és sombaton 20 euro, viszont mi simán visszaalkudtuk 15-re. icon_smile.gif
- Aki ezüstöt akar venni, az itt vegye, mert olcsóbb jóval, mint Parga. Én egy ezüst gyűrűt 12-ről 11 eurora alkudtam itt. icon_smile.gif
- Itt a napszemcsik 10 euro körül vannak, viszont jó minőségűek, de azért ellenőrizzétek le, nehogy karcosak legyenek.

Alkudni egyébként mindenhol érdemes. Kalapot 2 euroval oclsóbban kaptam meg, olasz papucsot 29 helyett 20 euroért.

A Valtos strandra a lefrövidebb út:
A Green bakery pékséggel szemben kell a fodrászat mellett felkanyarodni. Ez az út egy 117 lépcsőfokból álló lépcsőhöz vezet, ami egy étterem mellett vezet le a partra. Mellett van egy drótból font szobor, érdemes egy pillantást vetni rá

A Gyros a 33-asnál a legjobb, és a Bacchos éteremben is érdemes egy vacsit megenni. Viszont kerüljétek messze a 4dinning nevű étteremnél (a városi strandnál van) ne vegyetek gyrost, mert mócsingos.
Ha kérdésetek van még, szívesen válaszolok.

# 7968
Lina_01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172980 Üzenet linkje2011-08-12 19:44:18  Válasz a #172978. hsz-ra Előzmény #172978

Adnak, de a bizti kedvéért egy gurigával vigyetek, az útra is kellhet.
És ha már budi:
CSajoknak melegen ajánlom, hogy a DM-ben vegyenek eldobható csajoknak való pisilőt, így állva tudnak ők is pisilni. Higgyétek el, fog kelleni. Egy csomagban 5 db van, és 1000 Ft körüli áron van. A terhességi tezstek körül található.
És kézfertőtlenítő is legyen nálatok.
Én vettem apró tusfürdőt is a DM-ben, az is jól jött a busz útra.

# 7969
Knut
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172984 Üzenet linkje2011-08-12 20:44:30  Válasz a #172980. hsz-ra Előzmény #172980

Szia!Ti is a Walterral voltatok?Budapestről indultatok?Mikor indult a busz?MIlyen volt az út?
# 7970
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173006 Üzenet linkje2011-08-13 07:52:38 

Tavalyi emlékeim szerint a városi strand nem nagy kavicsos. Bekövezték????

Ha már a drótszoborra vettek egy pillantást, akkor az utca másik oldalára is vessetek egyet, mert ott a Sakis. icon_wink.gif

Lina_01 írta:
Infók Párgáról:
3 dbstrandja van.
- A városi kicsi, zsúfolt és sok a szemét, de vele szemben van egy kis kápolnás sziget, amire át lehet úszni, és ott még lehet is találni kagylóhéjakat.Jah, a strand nagy kavicsos

A Valtos strandra a lefrövidebb út:
A Green bakery pékséggel szemben kell a fodrászat mellett felkanyarodni. Ez az út egy 117 lépcsőfokból álló lépcsőhöz vezet, ami egy étterem mellett vezet le a partra. Mellett van egy drótból font szobor, érdemes egy pillantást vetni rá

# 7971
Euaeia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173008 Üzenet linkje2011-08-13 08:51:32 

Milyen hosszúságúra nyúlik el a Valtos beach? Milyen távolságra van a homokos rész?
# 7972
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173013 Üzenet linkje2011-08-13 10:32:07 

euaeia írta:
Milyen hosszúságúra nyúlik el a Valtos beach? Milyen távolságra van a homokos rész?

Az elején kavicsosabb, és ahogy haladsz a túlvége felé, kb. a felétől egyre finomabb homokosabb.

Ez már kb. a Valtos felénél van.

# 7973
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173068 Üzenet linkje2011-08-14 06:41:14 

Zsófi!

Nagyon várom, hogy írja valamit a Villa Nikiről. Tényleg felújították? Melyik apartmanban voltatok?

Írj beszámolót léccci!!! icon_smile.gif

Zsófi73 írta:
vzita85 írta:
Sziasztok !Egy kis segítségre lenne szükségem, szerintem itt jó helyen járok:) Nagyjából visszaolvastam a hozzászólásokat, csak lehet h elkerülte a figyelmemet: egyénileg utazott-e valaki úgy hogy nem foglalt előre szállást ?
ha igen mi volt a tapasztalatotok? merjünk-e így nekivágni ????
előre is köszönök mindent !

Vzita85!
Mi egyénileg utaztunk, neten foglalt szállásra.
"autóval görögországban" fórumra írtam 2 bejegyzést egyénileg Parga -ra utazóknak

# 7974
Knut
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173076 Üzenet linkje2011-08-14 09:04:23 

Sziasztok!Járt már Parga-n valaki szeptember végén?Milyen az idő akkor?
# 7975
Lina_01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173083 Üzenet linkje2011-08-14 10:03:41  Válasz a #172984. hsz-ra Előzmény #172984

Igen, a Walterral voltunk.
Rendben volt majdnem minden.
Az egytlen, ami nem tetszik, hogy a buszsofőrök ne mellenőrzik át a buszt indulás előtt.
Odafele egy olyan ülésen ültem, aminek a támláját nem lehetett hátrahajtani. Szerencsére volt másik, ahova átülhettem, de ha nem így lett volna, akkor 18 órát derékszögben ülve szívni kissé durva lett volna.

Visszafelé meg elszakadt a légkondi ékszíjja, és nem volt pótalkatrész. Az ékszíjon látni lehetett, hogy nem hirtelen szakadt el, hanem fokozatosan.
Így hát miután 1 órás keresgélés után sem találtak ott Görögben olyan szélességű szíjat, végül légkondi nélkül indultunk haza. Az egyik sofőr jó fej volt, mert mondta, hogy cserébe a víz és a sör ingyen van a hazaúton, a saját kontójára. De azért akkor is át kellett volna vizsgálni a buszt.

# 7976
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173087 Üzenet linkje2011-08-14 10:45:06 

Knut írta:

Szia Knut!
Én még most megyek először, úgyhogy nincs tapasztalatom. De tavasszal végig olvastam a tavalyi hozzászólásokat egészen októberig, és nem emlékszem, hogy bárki is panaszkodott volna az időjárásra.
Utoljára talán Josza volt kint a fórumozók közül októberben, és még ő is azt mondta, hogy nagyon kellemes volt a nyaralásuk.
Szerintem, ha van időd, keress vissza mondjuk szeptember elejéig a hozzászólásokban, és olvasd át őket.
Megnéztem, kb. a 440. oldalnál kezdődnek a szeptemberi hozzászólások.

# 7977
Fmeskal
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173098 Üzenet linkje2011-08-14 11:54:25  Válasz a #173076. hsz-ra Előzmény #173076

Szia Knut!
A WeatherSpark oldalán megtekintheted az elmúlt évek (akár évtizedek) időjárását. Kicsit bonyolultnak tűnik az oldal, eléggé összetett, elég sok információt tartalmaz. Jó csemegézést! icon_wink.gif

...8...

# 7978
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173103 Üzenet linkje2011-08-14 12:13:00  Válasz a #173098. hsz-ra Előzmény #173098

Bizony Fmeskal, már csak 8...!!! icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Ja,... és hasonló oldal, ahol van évekre visszamenő visszatekintés, a Weather Underground. Ez elég egyszerű. (Még nekem is.) icon_lol.gif

# 7979
Gabilla
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173115 Üzenet linkje2011-08-14 13:29:21 

Kedves Pargára Utazók!

Nem kell félni, Parga mindenkinek ad annyit, amennyit vár tőle! Az a baj, hogy szinte mindent tudni akarunk belőle, mielőtt láthatjuk, akarjuk ŐT! Így aztán az AHA...érzés sajnos elmarad ám! Menjetek, élvezzétek, csak olyan emberekkel, akiket szerettek! Ennyi az egész! Üdv: Gabilla

# 7980
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173139 Üzenet linkje2011-08-14 18:27:00 

Knut írta:

Szia Knut!

No para,mi tavaly szeptember 17-28 között nyaraltunk,és ragyogó idő volt, simán 30-33C°,verőfényes napsütés,csak egy nap esett éjszaka és reggel,de délutánra már ki is sütött a Nap. icon_smile.gif

A fotóimon is látható,hogy milyen jó idő volt.

Ja,és nekem is 8 !!! icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 531 532 533 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu