Sziasztok udv innen pargarol nagyon meleg van a forum talalkozo nem jott ossze de Fmeskal baratomekkal voltunk tegnap lefkadan Porto Katzikin ha valami fris kell irjatok meg majd holnap is benezek bocs csak gorog billentyu van
Nem is találkoztál a többiekkel, vagy csak a tervezett "tivornya" nem jött össze?
Saját tapasztalatom az, hogy a nyaralás előtt, internetes fórumokon lelkes találkozni vágyók, a való életben nem annyira lelkesek már.
papamaci írta:
Sziasztok udv innen pargarol nagyon meleg van a forum talalkozo nem jott ossze de Fmeskal baratomekkal voltunk tegnap lefkadan Porto Katzikin ha valami fris kell irjatok meg majd holnap is benezek bocs csak gorog billentyu van
Szia Vio! Csodásak a fényképek. E szerint akkor újra sikerült Pargára mennetek. Remélem, ismét minden rendben volt és még több élménnyel gazdagodtatok. Joli
Szia Knut! Szerintem ez attól függ, hogy mekkora lesz az érdeklődés iránta. Az egy 500 fős hajó, amivel voltunk (Nidri Star 1), mindenhonnan szervezik rá a turistákat, nemcsak Pargáról és nemcsak egy iroda. Gondolom, van egy alsó létszám, aminek meg kell lennie, hogy megérje nekik és elinduljon a hajó.
Talán, aki most kinn van, meg tudná érdeklődni Neked, hogyan is működik a dolog. Nálunk ugye ez fel sem merült, tömegnyomor volt. Igazából nem is ajánlom senkinek a túrát, aki rosszul tűri a tömeget, a tolongást, a hosszas sorbanállást és a meglehetősen kulturálatlan turistatársakat. De a táj, a strandok, a szigetek tényleg szépek voltak.
Tavaly és tavalyelött is indult a halyó, sőt, mi október elején mentünk vele. Mig aug. végéig nem áll meg Porto Katzikiben, helyesebben megáll, csak nem ott lehet fürdeni, hanem Egremiben, ami kb 6 km-ra van onnan, addig szept-ben és okt-ben Porto Katzikiben lehet egy fél órácskát fürdeni, nézegetni, felmenni a kb 170 lpcsőn, nagyon megéri. A tenger még elég meleg ilyenkor is.
Sziasztok!
Megjöttünk Pargáról a mai nap folyamán.
Hullafáradt vagyok,hazafelé kb.25 óra volt az út,míg odafelé csak 18......
Hazafelé először levittek minket Lefkada-ra,kiszálltak az oda utazók,felvettük a hazatérőket,kb. 2 óra szabadidő volt,amíg a sofőrjeink kicsit pihentek,majd indulás haza.
Határokon mindenhol szívás,vagy 5-6 busz állt előttünk,és rengeteg személykocsi is volt....
Apollonos sofőrök profik,az idegenvezető Tamás nem igazán,és még csak finoman fogalmaztam.....
Nem is láttuk az egy hét alatt,csak az első nap, a fakultatív programokról tartott egy előadást,illetve "körbevezetett" minket a városban.
Tegnap a hazaindulás megszervezése is nehézségekbe ütközött az utastársaim elmondása alapján. Késve indultunk már Pargáról is, mert nem ért oda mindenki a távolabbi apartmanokból az indulási időre a sportpályához.
Margarita apartman: jó helyen - a Piso Kryoneri strand,a városi strand,Coop bolt,pékség a közelében található,nincs meredek lejtős utca, kényelmes ágyak,zuhanyfüggöny,kedves házinéni.
Negatívumok: a konyha felszereltsége elég gyenge, a fagyasztórekeszről hiányzott az ajtó,némelyik falilámpa nem világított és rozsdás volt,nem volt felmosószett,partvis-lapát a folyosón volt,szinte szemben van a Kryoneri étteremmel,ahol egyik este hajnalig zajongtak a részeg olaszok.
Illetve nem nagyon vettük észre,hogy takarítottak volna a szemeteszsák kivitelén kívül,talán egyszer felsöprögettek.Az ágyneműt sem cserélték le a 7 nap alatt. Adtak 2 db törölközőt,és egy tekercs Wc papírt.
Mindezt nem panaszként írom,mert nekem tetszett az apartman.
Voltunk a Nekromantion jósdában, az Acheron torkolatnál Ammoudia-ban, Lefkada-n,Korfuvárosban.
Nagyon meleg volt,minden gyönyörű még mindig.
Találkoztam a kedves fórumtársakkal is, volt aki a szomszédunk volt.
Nagyon kedves embereket ismertem meg egy házaspár személyében, végül együtt mentünk Korfuvárosba.
Hulla vagyok,de csodás volt ez a pargai nyaralás is.
Majd jönnek a képek és a beszámoló is.
Nyugodtan kérdezzetek,ha érdekel valakit valami infó.
Köszi szépen Emerald a választ. Esetleg jetskízni is lehet a Valtoson?
TGabcsi! Elolvastam a beszámolód, meg megnéztem az albumod. Biztos szuper lehetett. Tudsz valamit a Meteorás fakultatívról? Mennyibe került, volt-e magyar idegenvezetés, stb?
Mi nem voltunk a Meteóráknál, mert elég messze van Pargától és nem akartunk ennyit buszozni (inkább hajókáztunk sokat, az a gyengém ), ráadásul én korábban már jártam ott. Az biztos, hogy a Kanaris Travel Agency szervezésében, aminek az Aeolus Utazási Iroda is partnere, van magyar nyelvű idegenvezetés (Csáky Ágnes, Aeolus). Hirdetik is nagy táblára kiírva az irodájuk előtt, bent van a kikötőnél lévő sétányon az éttermek között az iroda. Meg fogjátok találni. De valaki volt nemolyanrég a Meteóráknál fakultatívon. BAZS talán? Nézd vissza egy kicsit a fórumon, emlékeim szerint júliusban volt.
Kedves Mindenki! Feltöltöttem képeket és beszámolót is, hogy viszonozni tudjam a sok segítséget, amit itt a fórumon kaptam. Remélem, aki még nem járt Pargán, ahogy eddig én sem, hasznosnak találja majd.
Kedves Theia! Üdv újra itthon! Gyorsan eltelt, ugye...
Üdv Nindenkinek innen Pargáról!
Tegnap magyar idjő szerint 1O óra 15-kor érkeztünk meg. A Wakter és a Katalandozás Travel utasai együtt utaztak. Teljesen sima utunk volt. A hátárok jól átjárhatóak. Horgosnál álltunk másfél órát, de a többi simán ment. Jó tempóban haladtak a sofőrök. Néhány emberkét elvittünk Nei Poriba.
Itt az idő remek a viz isteni. Este óriási zsongás van a központban.
Renek az internetünk. Ha kérdés van, szivesen válaszolok.
Szia,
melyik apartmanban volt a szállosotok? Nagyjából szeretném beazonosítani a fórumos múlt heti turnus utasait. Mi Waltertól utaztunk, 3-an voltunk, szüleimmel.
Sziasztok,
kedden 12:10-kor hagytuk el Pargat, szerdán reggel 08:25 léptünk le a buszról Budapesten. Idegenvezetőnk Hajni (Walter Travel) felkészülten, lelkiismeretesen végezte munkáját, elégedettek voltunk vele. Klassz volt az idő, a víz medencetisztaságú. Hatalmas élet van a városban. Visszatérő utasok leszünk.
Nyugodtan kérdezzetek, szívesen válaszolok!