#2131282014-02-07 11:00:38 Szálláskeresés helyben vagy neten
Andra!
Bocs, hogy közbeszólok, de szerintem ne parázz! Gondolj bele, ők télen abból (is) élnek, ami nyáron a bevételük. És a görögök nem csapnak be sehol, ezt tapasztalatból mondom. Sem a gondolkodás módjuk, sem az erkölcsük nem ilyen (ez sajnos tipikus magyar mentalitás, mindig a rosszat gondoljuk).
Szép hétvégét!
#2131292014-02-07 11:08:48 Válasz a #213128. hsz-ra
Azért azt nem árt észben tartani, hogy ők sem mind görögök...
Ugyanakkor szerintem sem érdemes túlizgulni - bár én csak "végszükség" esetén szoktam előre fizetni (akár foglalóoldalon, akár privátban), hiszen az ördög sosem alszik.
Köszönöm a válaszodat! Nem szólsz közbe, dehogy is, elvégre mindenkitől kérdeztem.
Azóta írt nekem olyan magyar, aki kint él, hogy netes és telefonos rendelésnél ők is szoktak előleget kérni és ez az 50 euro ennyi főre szerintem nem volt sok.
Belinkeltem a szállást és azt válaszolták, hogy ha neten is hirdeti magát, akkor lecsekkolt szállás és nyugodjak meg, nem fog átvágni.
Esküszöm nem is voltam ideges, amíg anyuék belém nem állították a frászt.
Igen, mi magyar fejjel gondolkodunk, ráadásul engem már itthon kétszer is átvágtak, ezért nehéz megbízni egy idegenben.
...és mi van, ha átutaltam a pénzt és nem jelentkezik többet?
Megtartod az átutalási bizonylatot, viszed magaddal + a levelezés kinyomtatott másolatát. Ha ott gond van, vagytok elegen, szétveritek a szállást tulajostól...
Soha nem volt gondom ebből (én nem is hallottam görög relációban még ilyen problémát), de ha lehet, kerülöm az előre utalást, kivéve, ha bankkártyával interneten lehet fizetni, de ez ritka.
Nem tudom, utaltad-e már a pénzt, de fontos a kinti bank pontos megnevezése a kódjával együtt, mert ha hiba van, a bankod kinyomozza, de csak jó pénzért. Én jártam egyszer így, duplájába került emiatt az átutalás.
h.apci, szóval bunyózzunk? Azért azt inkább kihagynám.
Már átutaltam, de az utalásnál kérték a kinti bank swift kódját. miután beírtam, önmagától azonosította a bankot, kiírta a bank nevét.
Ezt a nyomozósdit pláne plusz pénzért nem kérem, így is a kis 15 ezer forintra 7.500 forint járulékos költséget szedett le a bank.
#2132102014-02-10 09:05:53 Válasz a #213207. hsz-ra
Csak érintőlegesen tartozik ide, de okulásul leírom...
A szállásadó a bankja levélpapírjáról másolta le a bank adatait, s ezt írattam rá az átutalásra. Nem ellenőrizte le az OTP-ben a pultos, így utólag derült ki, hogy változtak az adatok, a levélpapír régi volt. Nem dobták vissza az utalást, kinyomozták az adatokat, de ez - ha jól emlékszem - +8 €-ba került.
Nem árultad még el, végül melyik szállást választottátok, vagy csak nem figyeltem?
#2132122014-02-10 09:32:45 Válasz a #213207. hsz-ra
A 7.500,- Ft nagyon húzós, néhány görög szállásadónak utaltam már, de a bank csak 2.200,- Ft-ot vont le kezelési költségként (ami valószínű, hogy bankonként változik). (Valahogy ez a díj évről évre ennyi maradt.) Ez még az elviselhető összeg kategória.
A 7.500,- Ft nagyon húzós, néhány görög szállásadónak utaltam már, de a bank csak 2.200,- Ft-ot vont le kezelési költségként (ami valószínű, hogy bankonként változik). (Valahogy ez a díj évről évre ennyi maradt.) Ez még az elviselhető összeg kategória.
Nekünk is kevesebb lett volna, ha a járulék megoszlását fele-fele arányban vállaltuk volna, de itt azt írták, hogy ilyenkor nekünk kell minden járulékot vállalni, ezért lett ilyen sok.
Állítólag a görög bank jutalékát is mi fizettük ki.
De lehet, hogy az Erste ilyen mocsok és náluk van ilyen lehúzás.
#2132192014-02-10 10:41:57 Válasz a #213218. hsz-ra
Andra!
Én hivatalból mindennap netbankolok a munkahelyemen, ha bármilyen kód rossz, nem is enged tovább lépni, azonnal figyelmeztet, hogy javítsak. Nem lesz semmi baj.
Klassz a szállás, tisztának és kultúráltnak tűnik. Jó lesz Thassos nagyon, én már kétszer voltam ott, de tervezem még a visszatérést.
#2132202014-02-10 10:50:24 Válasz a #213219. hsz-ra
Kedves Kati, nagyon köszönöm!
Először nem volt meg a bank swift kódja, nem is engedett tovább a netbank. Felhívtam a bankot, hogy mi a baj, akkor mondták, hogy kérjem el ezt a kódot, mert anélkül nem fog menni.
Megkértem a tulajt, át is küldte és elég volt beírnom a swift kódot, már magától be is azonosította, hogy melyik bank az.
Én is úgy gondolom, ha nem lett volna jó a kód, akkor nem is engedett volna tovább.
Csak azért várnék egy visszajelzést a tulajtól, hogy megérkezett a pénz és rendben van a szállás, addig nem vagyok teljesen nyugodt.
De még mindig nem írt.
#2132222014-02-10 11:39:35 Válasz a #213221. hsz-ra
Igen, ismerem, itt fedeztem fel először a szállást.
A google-el lefordíttattam szerbről, hogy mit ír a szállásról és a parkolásról azt írta, hogy nincs saját parkolója, de a közelben lehet parkolni, mindig van hely.
Remélem így lesz.
Ugye, hogy szép kis szállás?
#2132232014-02-10 11:41:35 Válasz a #213221. hsz-ra
h.apci!
Igaz, hogy nem nekem szól az üzid, de ezt az oldalt én már el is mentettem a kedvencek közé. Vágyom vissza Thassos után, de "sajnos" most Karpathosra "kell" mennem júliusban és talán Krétára szeptember végén.
Andra! Ha külföldre utalsz a netbankon keresztül, az mindig több idő, mint belföldi utalás esetén. A görögöd válaszolni fog, nyugi!!!