#1541892010-12-14 15:40:06 Válasz a #154043. hsz-ra
Szia Lambros!
Senkit nem akarok biztatni a Románia-Bulgária útvonalra, a hsz-t azzal zártam le, hogy "majdnem mindenkinek jobb a hagyományos útvonal", ami alatt természetesen a Szerb-Macedón útvonalat értettem.
DE! Alternatíva lehet bizonyos esetekben. Igaz, hogy utoljára 10 éve, de működött 16 óra alatt. Az autónak nem lett semmi baja, és nem hiszem, hogy romlott volna azóta az utak állapota azóta, sőt! Itthon is vannak utak, amikről sokan terjesztik, hogy sz..., de azért 100-110-es tempóban biztonságosan járható. Csak jelezni szeretném: nem vagyok autógyilkos, azt a kocsit használom azóta is, amivel 2000-ben megjártam ezt az utat, de még sose kellett szervízbe vinnem az olajcseréken kívül.
Sziasztok
A bankom kicserélte a bankkártyámat és visa helyett mastercard kártyát adott.
a kérdésem az lenne, hogy mi a tapasztalatotok elfogadják a Szerbek, Macedónok és a Görögök a benzinkutakon és az üzletekben.
Előre is köszi
igen elfogadjak a visat ugyanugy mint a mastercardot. mi minden évben ezeket hasznaljuk, van egy olyan es egy olyan, de felvaltva hasznaljuk. meg nemvolt veluk sehol sem gond.
igen elfogadjak a visat ugyanugy mint a mastercardot. mi minden évben ezeket hasznaljuk, van egy olyan es egy olyan, de felvaltva hasznaljuk. meg nemvolt veluk sehol sem gond.
Megerősítem. Mindkét tipusú kártyánkat tudtuk használni.
Visa electron, Mastercard, ez utóbbi dombornyomott.
Köszi a gyors válaszokat akkor aktiválom. Ugyan nem dombornyomott a mastercard de ezekszerint használható
A dombornyomott annyival tud többet, hogy kézi lehúzóval (imprinter, vasaló) is lehet használni. De zömében ezeket is elektronikusan használják már.
Imprintert Görögországban is 2008-ban láttam utoljára.
Én amikor tehetem (szinte mindig), mindenhol kártyával fizetek útközben. Egyszerűbb Visa Electron, vagy Maestro, vagy a komolyabb(-nak számító) Master vagy Visa... Mindegyiket tudtam eddig használni. Legyen az hitelkártya, folyószámlához tartozó "debit" kártya, nekem mindegyik "működött". A magyar bankok illetve a görög által kibocsájtott is.
És úgy látom a többieknek sem volt gondja, szóval nyugodtan alapozhatsz eme műanyag kártyákra
#1548692011-01-14 23:13:34 Válasz a #154859. hsz-ra
ÖMV kutakon biztos, hogy elfogadják a kártyádat. Én MasterCarddal és Maestroval is fizettem tavaly Szerbiában, gond nélkül. Macedóniában egy helyen azonban csak készpénzzel tudtam fizetni, de eurót elfogadtak. Mielőtt tankolnál, esetleg kérdezd meg a kutastól, hogy tudsz-e fizetni vele.
macedoniaban is lehet tankolni kartyara, de nemakarjak a kutasok hogy az utas arra tankoljon mert akkor neki nincs belole haszna, pl. tavaly mikor tankolni akartunk, mondta a kutas hogy nemmegy a kartya, mondtam hogy megyek megkerdezni, o szaladt be elottem, de mar nem volt eselye mert eppen akkor fizetett egy macedon kartyaval. sott mitobb volt neki az asztalon azt hiszem 3 posterminal. tehat ugy csapnak be ahogy akarnak de eppen akkor nemsikerult.
Mi Szerbiában és Macedóniában is tankoltunk, és nem nagy kutakon, és sehol nem volt gond, elfogadták a kártyát...(és jobb volt kártyával fizetni, mert úgy jobb árfolyamot számolt a bank)