#2446012017-06-10 19:15:48 Válasz a #244597. hozzászólásra
Vannak Görögországban is boltok, éttermek, ott is tudsz kaját venni, és még finomak is Ha mindenáron késztetést érzel, hogy kaját vigyél magaddal, én leredukálnám az útravalóra meg 1-2 apróságra. Én személy szerint megtiltanám a különféle fagyasztott készételek, húsok, karton tejek, karton ásványvizek itthonról fuvarozását, de hallottam már extrém esetekről is. Szóval amit nagyon nem tudsz nélkülözni, és kint nincs (pl. téliszalámi, gyulai kolbász), azt kis tételben érdemes, minden más ha drágább is valamivel, nem érdemes.
#2446032017-06-10 19:39:07 Válasz a #244602. hozzászólásra
Én sem értem ezt a mentalitást, de itt most nem akarom újra kezdeni a vitát, mert a Dumcsi-topikban elfajult, amikor nem értettem, hogy valaki miért visz Nei Poriba 1 hónapra felcímkézett műanyag dobozban minden napra készételt lefagyasztva, kezdve a csülkös lecsótól a körömpörköltig. Jox be is zárta egy időre a Dumcsit, szóval részemről ennyit erről
Áhh nem kereskedelmi mennyiséget akarok vinni, vagy fél "disznót" vagy az egész hűtő ládát. Meg nem rántott húst, pörköltnek valót.
Csak busz útra szendvicsek meg ilyesmi. Mi is mindent a kinti boltokban szerzünk be, meg tavernázunk ezerrel.
Csak ha már mondjuk a szerb határon elvesznek mindent akkor kicsit éhezni fogunk mire kiérünk. Vagy ha nem lehet téli szalámis szendvicset vinni akkor mással készülünk amiben nincs hús mert gondolom ez okozhat problémát és nem a keksz, chips stb.
Csak ennyi lett volna az érdeklődésem tárgya. Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Nem néznek meg semmit, de ha megnéznének is, természetesen az útra mindenki vihet kaját, piát, bár ez utóbbit a buszon is kapsz hűtve, üdítőt és sört 200-250-ért, és forró kávét is. Szendvicset, ilyesmit mi is viszünk egy kisméretű hűtőtáskában, az el is fér az ülésünknél, sőt jól is jön, mert arra szoktam tenni a lábamat És kifelé mindig megáll a busz a szegedi virágpiacnál, ott lehet egy kis önkiszolgáló étteremben valami meleget enni, ezért is állnak meg a sofőrök, én egy jó ragulevest szoktam ilyenkor, talán 500-550,-Ft. És mint írtam, pár apróságot, pl szeletelt, kasírozott szalámit, vagyis nem romlandó cuccot nyugodtan vihetsz, kávét, teát, cukrot, mást minek. Lényeg, hogy ahogy írtad is, ne kereskedelmi mennyiségben, azt úgyis megunnád 3 nap alatt
#2446122017-06-11 09:24:02 Válasz a #244611. hozzászólásra
Hazafelé a magyar határon az autósok számítsanak hosszú kocsisorra és másfél órás sorban állásra, nekünk ennyi volt múlt héten Máshol tök üres és gyors volt minden, valamiért drága honfitársaink szopatták az utazókat!
Mi baráti társasággal Vasiliki mellett Pontiban béreltünk apartmant júl.17-27. ,egy 18 fős kisbusszal utazunk. A napokban tudtunk meg, hogy egy pár nem tud jönni, így van két szabad helyünk. Írok bővebben, ha érdekel.
#2446162017-06-11 11:14:04 Válasz a #244377. hozzászólásra
Szia Melcsi!
Mi baráti társasággal Vasiliki mellett Pontiban béreltünk apartmant júl.17-27. ,egy 18 fős kisbusszal utazunk. A napokban tudtunk meg, hogy egy pár nem tud jönni, így van két szabad helyünk. Írok bővebben, ha érdekel.
Hazafelé a magyar határon az autósok számítsanak hosszú kocsisorra és másfél órás sorban állásra, nekünk ennyi volt múlt héten Máshol tök üres és gyors volt minden, valamiért drága honfitársaink szopatták az utazókat!
A schengeni megállapodás
A személyforgalom belső országhatárokon történő ellenőrzésének megszüntetésével párhuzamosan erősítették meg a részes államok külső határellenőrzésüket.