Annó Bulgárián keresztül mentünk, és semmi gáz nem volt. Ugyan eléggé "beoltottak" bennünket, és volt egy két rázósabb útszakasz, de nem maradt rossz emlékünk.
"Beoltottak"?! Nekünk az elsõ Bulgárián keresztülvezetõ utunk elõtt a magyar határõr rémísztett minket, minden félét vetített nekünk az elõttünk lévõ rémségekrõl. Ennek megfelelõen szinte meg sem mertünk állni. Aztán gyorshajtásért megállított minket a helyi közeg, de humánusan el is engedett. (Pedig tényleg gyorsan mentünk ). Aztán visszafelé láttuk nappal miért is a sok 40-es tábla. Akkor kezdték építeni az utakat. De mióta nincs vízum nyílván Macedónia felé megyünk.
Mi idén Korfura készülünk , még sosem voltunk autóval Görögországba ....fogalmam sincs hol kezdjem a szervezést ....szálláskeresést...pff!
Elõre is köszönöma tippeket!
Márta!
Mi voltunk Paralián busszal , a Kohzani (asszem igy irják) apartmanba , nem volt rossz önellátással voltunk , inkább a helyben csalódtunk semmi görögös nem volt benne és koszos volt a part a víz tele hinárral... ...de mindegy elsõ útnak megtette
Tavaly Kos szigeten voltunk Lambi-ba a Blue Lagoon Resort hotelbe ...álomszép hely és ajánlom mindenkinek!
Szia Tina! Mikor szeretnétek indulni, mert mi Pargára megyünk, augusztus 30-án, és ha Ti Korfura, akkor sokáig egyfelé megyünk.
Szerintem elõször válasszatok szállást, helyet Korfun, és akkor utána ráérsz magával az úttal foglalkozni, hogy merre és hogyan.
Kicsit én is félek most, de csak a hegyektõl, hogy át kell kelni rajta. Görögországig semmi gond nincs, ha autóval mész sem.
Tavaly azzal voltunk, és 11óra alatt odaértünk Görögországba.
Szia Kakadu! Hát azt tudom,hogy barátságosak, csak amikor Korfun voltunk busszal, nekem rendesen halálfélelmem volt ott a hegyekben. Bár másabb autóval, remélem legalábbis.
Akkor a sofõr ment mint az õrült, nagyon-nagyon féltem.
Úgyhogy emiatt szorongok egy kicsit, de ez nem tarthat vissza, hogy útra keljek Pargára.
Sziasztok. Új vagyok ezen a fórumon, noha jártam már Görögországban kétszer. Sokat olvasgattam ezt a fórumot, de bevallom, nem tudtam mindent végigolvasni, ezért elnézést, ha esetleg már leírtakra kérdezek vagy túl ostobák a kérdéseim.
Idén nyáron Korfu-ra készülünk kocsival. Az útvonalról már nagyon sokat olvastam, de egyelõre nem találtam semmit egy esetleges Olaszországon át történõ kompos megközelíthetõségrõl. Van valakinek ebben tapasztalata?
Sokkal rövedebb az út km-ben, ha komppal megy.
Mi Triesztbõl mentünk tovább kommpal, Bp - Trieszt 560 km. Ez minimum fele, de inkább harmada annak, mintha "kõrbe" menne. Ha jóltudom 1-2 éve megszünt az Anek trieszti járata, de Velence sinncs sokkal messzeb, onnan biztosan megy komp most is.
Pénzben viszont drágább lesz, fõleg, ha kabint is kérsz. Idõben pedig nagyon hosszú, egy egész napig (24-26 óra) megy a hajó, ehhez még add hozzá a kb 8 órát, amialatt kiérsz Olaszországba.