Üdv Kedves fórumozó társak!
Nem vagyok a Dias Zeus "embere",ennek ellenére mellettük állok ki.Sok éve utazunk velük, még '99-ben mint Jorgos Travel-el, majd 2000.-ben,-mikor sajnos átalakultak HTC utazási Irodának,- utaztunk volna, mert a HTC becsõdölt, és
mai napig "várom" a kártéritést. Persze ebbõl nem lesz semmi, hisz az erre vonatkozó hivatalos iratokat megkaptam.
2001.-ben már- mint "Dias Zeus"-al utaztunk, és élvezhettük Jorgos úr ajándékát, amit a HTC károsultjainak biztosított, azaz utószezonban egy hét ingyen szállás, és az utazási költség 50%-nak elengedése. Miután mi mindig
az utószezon környékén utazunk, nyaralásunk 2. hete ingyenes volt, valamit a rep.jegyet is igen kedvezõ áron kaptuk meg. 2005.-ben jártunk úgy, hogy az általunk választott szállást 2x adták el, ezért nekünk az Ostraco Hotelben (Sarti) biztosítottak szobát. Semmit sem kellett ráfizetnünk. Azt persze nem mondom, hogy a sok év alatt nem futottunk bele problémákba, de mindig rendezõdött. Ha másképp nem, hát a következõ évre egy nagyobb kedvezmény kaptunk.
Amennyiben sikerül a jövõ évben is utaznunk, továbbra is õket válasszuk.
Mindenkinek jó tervezgetést kívánok a legközelebbi nyaralásához.
Üdv. Czoki.
Az jutott eszembe, hogy azt az iroda nem tudja feltétlenül befolyásolni, hogy mennyit is kell várakozni hazafelé a buszra. Mi most is több órát várakoztunk a Mac. határon, amikor haza felé jöttünk még hosszabb sor várt a túloldalon. Ugyanakkor többen arról számoltak be, hogy alig-alig kellett várakozniuk. Tehát a határok nem kiszámíthatóak.
De a szállás szinvonalát azért elõre ellenõrizhetnék. Ha minõsíthetetlen akkor talán nem kellene lefoglalni és eladni.
Egyébként a minõségre a kinti iroda tud hatni. Az idei szállásunkon érkezésünkkor nem volt TV, ill. éppen elkezdték szerelni. Mivel az ajánlatban szerepelt az iroda azt mondta a tulajnak, hogy amíg nem teljesíti a szerzõdésben vállaltakat õk nem fizetnek neki. Másfél hét alatt minden szobába került tévé, bár nekünk nem hiányzott. De gondolom ha más esetben is így lépnek fel akkor könyebben megoldódnának a minõségi kifogások.
Szerintem két dolog van, ami nem az irodától, illetve szervezéstõl függ:
1- amit Rebeka is ír: A határokon való várakozás (+útfelbontás, elterelés, dugó, rendõrök, stb)
2- Idõjárás, természeti, politikai változások/csapások.
Azt hiszem az egyéb "összetevõknél" sok minden az irodán, körültekintésükön, hozzáállásukon és hasonlókon múlik.
Sziasztok!
Grand Toursal senki sem utazott még? Mert olvasgattam visszább is de nem találtam rájuk utaló jeleket. Nos szerintem õk nagyon profik már 3* utaztunk velük. 2* görögbe 1* horvátba és semmi panaszt nem tudtunk rájuk mondani. Kényelmes busszal utaztatnak, a sofõrök amilyen biztonságosan csak lehet olyan bizonságosan vezetnek. Szerintem az áraik sem horribilesk. És már több mint 15éve utaztatnak. Elég valószínûtlen, hogy csõdbe menjenek a közel jövõben legalábis ahogy mi láttuk, mert eddig minden évben vásároltak új buszt és nem is akármilyet. Szóval én csak ajánlani tudom õket, amúgy ez egy debreceni iroda de az ország minden nagyobb városában van társirodájuk.
Szia Nikosz!
Ha érdekel, olvasd el a 43. oldalon a véleményemet. Én senkinek sem ajánlom ezt az irodát.
Egyébként mindig a nagy cégek "mennek tönkre" és dobják szét a pénzt maguk között-nem?
Hááát! Nem tudom. Azért valjuk be. Sem a Jorgos, sem pedig a Bella nem volt egy olyan nagy iroda, mint például a Neckermann. Ha valaki biztosra akar menni, hogy haza hozzák, akkor vállaszon egy nemztközi céget, amelynek vannak külföldön is irodái. Nem akarok vitatkozni Erici, de szerintem pont az ellenkezõje igaz. Minnél nagyobb egy iroda, annál kisebb az esély, hogy nem hozznak haza.
Hááát! Nem tudom. Azért valjuk be. Sem a Jorgos, sem pedig a Bella nem volt egy olyan nagy iroda, mint például a Neckermann. Ha valaki biztosra akar menni, hogy haza hozzák, akkor vállaszon egy nemztközi céget, amelynek vannak külföldön is irodái. Nem akarok vitatkozni Erici, de szerintem pont az ellenkezõje igaz. Minnél nagyobb egy iroda, annál kisebb az esély, hogy nem hozznak haza.
Az Eurotours sem volt kicsi iroda, mégis becsõdölt. A Neckermann pedig megfizethetetlen egy átlag utazónak. Nézegettem az ajánlatait, minimum a duplája egy átlagos irodáénak.
Tudomásom szerint, elég komoly biztosítást kell kötnie minden irodának, ami pont arra szolgál, hogy a kinn rekedteket haza hozzák és valamelyest kárpótolják a hoppon maradt utasokat.
Ma már semmiben sem lehetünk biztosak. A hírnév és a nagyság nem garancia semmire sem. És az sem biztos, hogy egy kisebb cég hamarabb tönkre megy.
Tehát: akármilyen óvatosak vagyunk, könnyen mellé nyúlhatunk. Minden csak a szerencsén múlik!
Igazatok van. Régen amikor Korfura jártam, mindig az Eurotours irodával mentem és minden ismerõsömnek õket ajánlottam.
Hiába vagy megelégedve egy irodával, a laikus ember nem tudja mi van a háttérben. Nekem az egyik barátom állt velük kapcsolatban.
Közte és az iroda között mindig fizetési problémák adódtak, aminek persze az lett a vége, hogy télen pár napra ide kellett látogatnia Magyarországra, hogy az ügyvédekkel hadakozzon.
A végén meg is szakította velük a kapcsolatot és nem sokra rá becsõdölt az iroda.
Utána pár évig egyénileg szerveztem az újtaimat, míg egy kedves barátnõm révén megismertem a Zeusz irodát. Velük lassan 5. éve hogy utazom. Eddig semmi problámám nem volt a céggel.
Azt meg tényleg nem lehet az iroda szemére vetni, hogy mennyit áll a busz a határon. Én személy szerint most tapasztaltam szeptemberben meg a hosszú várakozás fáradalmait. Remélem szilveszterkor ilyen gondunk nem lesz:)
Nekem egy kis utazási iroda tulaja mondta, hogy ez így van a nagyobbak közt. Van ott lé, csak egy idõ után szétdobják maguk közt, a biztosításból pedig az utasokat kártérítik.
Ráadásul én ismerek olyan srácot, akinek elég fiatalon lett utazási irodája. Ált. egzotikus utakat szervez/ett. Voltam 1x vele én is Dominikán. A szállodák 4-5 csillagosak voltak, szinte mindent megtettek a kedvünkért. Lényeg az volt, hogy kipróbáljuk a szállodákat és utána a katalógusban áruljuk a szolgáltatásaikat. Nos vitt is az ilyen helyekre túristákategy ideig (természetesen síelõs utak is voltak). Aztán késõbb jött csak a bibi - természetesen nem neki. Nem fizetett és egy csomó helyen tiltólistára is került. Ez csak egy példa a sok közül, de gondolom még tudtok ennél kacivántosabb történetet is.
Nikosz!
Mi évekkel ezelõtt a Grand Tours-al utaztunk Spanyolországba Tossa de mar-ba. Én sem nem tudok rájuk rosszat mondani. Apartmanban voltunk. Tiszta, rendezett és igényes volt. Bár busszal soha az életben nem vagyok hajlandó többet ekkora utat megtenni. Inkább a repülõn reszketek 2 órát.