Szálláskeresés helyben vagy neten
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szálláskeresés
Hozzászóló Üzenet
# 841
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213259 Üzenet linkje2014-02-10 21:25:53  Válasz a #213258. hsz-ra

Igen, görög. Én meg egy idegroncs magyar vagyok. icon_biggrin.gif Biztos nézhetett nagyokat,hogy miért nyaggatom ennyire. icon_biggrin.gif Nem baj,a következő szervezésemnél már nem fogok parázni. icon_smile.gif Debrecenből megyünk,nem lesz tranzit szállás.
# 842
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213261 Üzenet linkje2014-02-10 21:41:58  Re:

Andra írta:
...Debrecenből megyünk,nem lesz tranzit szállás.

Meg lehet csinálni, de - hacsak nem súlyos időhiány van - én nem tenném.
Bizonyára jól meggondoltátok... icon_confused.gif

# 843
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213307 Üzenet linkje2014-02-12 07:56:44  Válasz a #213261. hsz-ra Előzmény #213261

A sofőr srác évek óta jár Görögországba, mindig ő vezeti le az utat, nem ez lesz neki az első. Azon kívül leszünk még ott páran, akiknek van jogsija, lehet cserélni is. icon_smile.gif
# 844
Kimber00
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213343 Üzenet linkje2014-02-13 22:53:46 

Sziasztok,
Paraliara szeretnenk utazni iden (nem az elso nyaralasunk itt). De most megprobalkozunk az egyeni tervezessel, kocsival indulunk utnak. Junius legvege, juli eleje a cel..
Nem tud valaki segiteni hol tudnek ratalalni az apartmanok email cimere, telefonszamara esetleg? Vagy esetleg tudtok valami jo kis szallast ajanlani?
Bookingot atneztem, de ott javareszt hotelek vannak es nekem apartman kene. Bocsi a hosszu posztert. Koszi a segitseget elore is.
Udv

# 845
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213345 Üzenet linkje2014-02-14 09:10:02  Válasz a #213343. hsz-ra Előzmény #213343

Nem tudom, mik a pontos paramétereid, de a "hotel" elnevezés ne zavarjon meg, különösen az olcsóbbak éppúgy konyhával rendelkeznek sokszor, mint egy stúdió. Ha más miatt zártad ki a "hotelokat", akkor sorry.

Néhány oldallal korábban pont ebben a topicban egy fórumtárs linkelt jópár szálláskereső oldalt.

# 846
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213352 Üzenet linkje2014-02-14 10:57:51 

kimber00 írta:
Sziasztok,
Paraliara szeretnenk utazni iden (nem az elso nyaralasunk itt). De most megprobalkozunk az egyeni tervezessel, kocsival indulunk utnak. Junius legvege, juli eleje a cel..
Nem tud valaki segiteni hol tudnek ratalalni az apartmanok email cimere, telefonszamara esetleg? Vagy esetleg tudtok valami jo kis szallast ajanlani?
Bookingot atneztem, de ott javareszt hotelek vannak es nekem apartman kene. Bocsi a hosszu posztert. Koszi a segitseget elore is.
Udv

Az egyik legegyszerűbb megoldás:
- Google-ba beírni (szállás neve és helyszín). Elvileg az első pár oldalon, ha van weboldaluk, meg fog jelenni a találat....
- vagy a Goolge Maps-ban is van olyan funkció, hogy keresés a közelben és beírod, hogy hotel vagy apartments, studios.

# 847
Csabapapa72
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213425 Üzenet linkje2014-02-17 12:24:48  Válasz a #213343. hsz-ra Előzmény #213343

Szia!

Az Utazás 2012 kiállításon sikerült szereznem egy 80 oldalas katalógust amelyben Paraliai apartmanok listája képpel-telefonszámmal vannak feltüntetve. Térkép segítségével be lehet azonosítani. Idő hiányában csak a telefonszámokat és a térképet másoltam be. De megoldható a teljes katalógus bemásolása is!

http://kepfeltoltes.hu/view/140217/ap_list_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140217/ap_list_map_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Sok sikert!
Csaba

# 848
Szaboreka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214835 Üzenet linkje2014-04-03 19:35:40 

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kicsit kezdő vagyok netes szállásfoglalásnál, úgyhogy előre is bocsi. Találtam a booking-on egy nekünk tetsző szállást. A fizetéssel kapcsolatban lenne kérdésem, pontosan hogy történik? Ugye a "fizess azonnal" opció sokkal olcsóbb, de nem tudom, hogy be merjem-e vállalni. Úgy értem azonnal kell átutalással fizetni, vagy csak foglalót aztán helyben a többit? Egyáltalán megbízható ez így? Foglaltunk már bookingon de az később fizetős volt, utólag rendeztük a hotelban, ez így teljesen korrekt is volt. Csak most nagyon sok a különbség a "pay now" és a "pay later" között.
Ha végülis összejön és utalok annak milyen költsége van?
Remélem érthető voltam.
Előre is köszi!

# 849
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214836 Üzenet linkje2014-04-03 19:56:21  Válasz a #214835. hsz-ra Előzmény #214835

Nem tudom mikor fogtok utazni, de sok hónapra előre én megfontolnám a helyedben, h előre kifizessek-e egy nagyobb összeget. Bármi, bármikor, bárkinek közbejöhet, és ebből nincs visszaút, ha kifizetted, nem mondhatod le, nem állhatsz el a vásárlástól (fentiek egyben azt is jelentik, hogy azonnali fizetésnél nem foglalót fizetsz, hanem a teljes összeget, míg a későbbi fizetésnél abszolút semmit, csak majd a helyben).
Persze, lehet olyan ár, amiért már megéri bevállalni, de az ilyen azért szerintem (vagy számomra) ritka.

Aztán, a fizetésről. A fizetés nem utalással, hanem bankkártyával történik. A booking a legnagyobb szálláskereső oldal, a fizetési rendszere éppen annyira megbízható, mint a mondjuk a távszámláé vagy a díjneté. Vagyis, nagyon. Más kérdés, h az adott szállás hogyan kezeli a megadott adatokat, de ez most egy másik kérdés, ha visszaolvasol olvashatsz erről pro és kontra véleményeket.
Mindenesetre, költsége annyi van, amennyi a bankkártyádnak fizetés esetén van (ha van), valamint az a különbség, amennyivel rosszabbul váltja esetleg a bankod az eurót, mint amennyiért az egyébként beszerezhető.

# 850
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214837 Üzenet linkje2014-04-03 20:01:45  Válasz a #214835. hsz-ra Előzmény #214835

Az azonnali fizetésnél nem utalsz, hanem leemelik a bankkártyád alapján a számládról. Nem tudom, milyen bankkártyád van, de általában ez a művelet neked ingyenes (a bankod tudja megmondani). Nincs visszalépési lehetőség, ha lemondod, vagy nem veszed igénybe a szállást, akkor bukod a teljes összeget. icon_exclaim.gif
# 851
Szaboreka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214881 Üzenet linkje2014-04-05 19:08:01 

Köszönöm a segítségeteket!

Most már azért világosabb. Viszont lenne még egy kérdésem. Olvastam, hogy ha a booking azt írja ki már csak egy szoba van az nem mindig igaz. Már csak azért is furcsa nekem mert bármilyen időpontot írok a keresőbe az adott szobából mindig csak egy van. Már pedig az apartmannak tíz van belőle. Szerintetek lehetséges hogy van több is? Nekünk kettő kellene, de nem akarok a superior szobáért többet fizetni.
Gondoltam már a közvetlen foglalásra is. Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban? Teljesen megbízható ez így?

A válaszokat előre is köszönöm!

# 852
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214882 Üzenet linkje2014-04-05 19:17:14  Válasz a #214881. hsz-ra Előzmény #214881

Az a szállásadón múlik, hogy hány szobát értékesít a booking.com-on keresztül; ez változó. Ettől még lehet szabad helye közvetlen megkeresés esetén, de nem biztos, hogy ugyanannyiért.
# 853
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214883 Üzenet linkje2014-04-05 19:29:25  Válasz a #214881. hsz-ra Előzmény #214881

így van, erre nincsen recept. lehet, h a bookingos értékesítésre nincs felajánlva több, lehet, h a booking 'viccel', ez nehezen kiszámítható; annyiból lehet egy picit okoskodni, h milyen időpontra veszel: augusztusban elképzelhető, h egy központi helyen lévő állat zsír szállásnál valós az információ, míg szezonon kívül valahol valószínűleg fals.

ha visszamondható a szállás akkor mindez persze kipróbálható: lefoglalod a szállást, azt az egyet ami elérhető-és vársz. ha pár napon belül nem jelenik meg újra egy szoba, akkor vszeg valóban fullos, legalábbis booking-on.

ezzel együtt és ettől függetlenül, abból egyébként baj nem lehet ha felveszed a szállásadóval közvetlenül is a kapcsolatot: ekkor is lehet olyan, h még olcsóbbat is mond, mint a szálláskereső oldal, de az is reálisan benne van, h drágábbat.

sajnos az önálló szervezés ilyen; macerásabb, több idő megy el vele. de hát valamit valamiért. icon_smile.gif

# 854
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214893 Üzenet linkje2014-04-06 12:08:53  Válasz a #214881. hsz-ra Előzmény #214881

Mi mindig direktben foglalunk és eddig nem volt semmi gond vele. Előleget eddig sehol nem kértek (idén valószínűleg egy olyant választottunk, hogy itt valamennyit kell) és így is rendben volt minden. Ha egyénileg foglaltok, akkor kérjétek meg, hogy igazolja vissza a foglalást, még ha előleget nem fizettek, akkor is!

Arra viszont fel kell készülni, hogy esetenként pár nap is eltelik míg válaszolnak, illetve 2x is el kell küldeni a levelet. Így nekünk kb. 70%-os a válaszadási arányunk.

A szállásfoglaló oldalak x számú szobát foglalnak le maguknak és speciális feltételeik vannak a szállásadók felé. Ezért van az, hogy az oldalaikon már azt írják ki, hogy 1-2 szabad szoba van. Ettől függetlenül az esetek többségében még van szabad szoba. Bár mi jártunk úgy, hogy találtunk egy szuper szállást, írtunk nekik, de azt válaszolták, hogy csak egy bizonyos utazási irodán keresztül lehet náluk foglalni...bár szabad helyük még volt...

Az ár tekintetében 2 esélyes a dolog, van, hogy a szállásközvetítő ad jobb árat, de néha direktben lehet jobbat kapni.

Időben többet vesz igénybe az, ha magatok kutakodtok a neten, de ennek az lehet az előnye, hogy több lehetőségből tudtok választani.

# 855
Szaboreka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214930 Üzenet linkje2014-04-07 17:34:12 

Köszönöm a válaszokat!
Próbálkozom bookingon kívül, aztán majd meglátjuk! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió