#1901312012-07-04 21:32:11 Válasz a #190099. hsz-ra
Szia!
Kérésedre az árakról. Mi még az előszezon utolsó turnusában voltunk, valószínűleg nektek később már kicsit drágább lesz pár dolog.
Klíma: itthon befizetve 1 hétre 3000,-Ft, kinn az idegenvezető a mi csoportunktól 20 EUR-t kért, a következő csoporttól 18 EUR-t. Én az indulás előtti napon reggel intéztem a partner irodával, ahol foglaltunk. Átutaltam a pénzt, ők lebeszélték az Apollonnal és kora délután már megis kaptam e-mailben az Apollon visszaigazolását.
50 cm3 robogót béreltünk 5 teljes napra 70 EUR volt. Minél hosszabb időre béreled, annál olcsóbb. 2 tele tankkal bejártunk sok szép helyet, Asprovaltáig 2-szer mentünk, Olympiadát elhagyva egy gyönyürű lagúnát fedeztünk fel, itt 3-szir voltunk. Helyben sokat mentünk, supermarketbe, Lidl-be, este a központba, csütörtökön a piacra, majd fel a falu tetejére.
2 tank benzin kb 6 liter kb.10 EUR.
Görögdinnye még nem igazán jó, 0,45-0,70 EUR, nektarin, őszibarack már isteni, 0,70-1,5 EUR. Paradicsom, amit kihagyni vétek mert nagyon finom, még gyümölcsnek is, 0,69-1 EUR. Sárgabarack 1-1,5 EUR. Van egy sárga színű supermarket nem messze a szállástól, egy utcával feljebb és jobbra fordulva már látni.Itt csemege pultban kimérve lehet venni tzatzikit és joghurtot, salátákat, fetát. A feta 7,8 EUR/kg, a 20 dkg joghurtért 0,5 EUR-t fizettem, 25 dkg tzatziki ha jól emlékszem 1,20 EUR volt. Kenyér 0,5 kg szinte mindenhol 0,80 EUR. A péksütik 1,2-1,6 EUR között vannak és mind finom. A mézes csodaszipupban úszó isteni sütik a supermarketben 9,80 EUR, de a piacon én hazavitelre 7,80 EUR-ért vettem. Pékségben is 9,80-10 EUR az ár. Gyros 2,2-2,5 között. Mi halételeket ettünk a "Halas Étteremben" / ezt majd mondja az idegen vezető/ 7-8 EUR. A tulaj nagy adagnak mondja, van hozzá köret ebben az árban. A rántott kagylóból még ettem volna, viszont a grillezett apró hal rengeteg volt. Fokhagymás piritós, tzatziki, 2 főétel, 1 szüretlen sör, 1 szóda 21,80 EUR volt. Remélem segítettem.
Üdv: Andi
#1900992012-07-04 18:11:22 Válasz a #189899. hsz-ra
Szia !
Köszsönjük a beszámolót ,valószinü a hajokázást mellözzük.Kérdeznénk az árakról -gyümölcs -élelmiszer-taverna-robogobérlés stb.
Köszönettel Tibor
#1899652012-07-03 21:26:29 Válasz a #189957. hsz-ra
Érdekesek ezek az idegenvezetők. Tavalyi nyaralásunkon mesélte egy házaspár, hogy hagyták, hogy lebeszélje őket az idvez a motorbérlésről, pedig már sok helyen fedezték fel a környéket motorral/robogóval. Miért kell ezt? A motorbérlésből nincs hasznuk? Elhiszem, hogy nekik is meg kell élni valamiből, de egy fakultatív kirándulás bizony nem olcsó, egyre inkább rákényszerül az ember, hogy a saját útját járja a saját szervezésében. Mostanában kétféle idegenvezetővel találkoztam: akiből túl sok, és aki nagyon kevés.
#1899572012-07-03 20:37:15 Válasz a #189950. hsz-ra
Szia Miranda!
Igazából nem foglalkoztunk vele, mi jártuk a magunk útját, ahogy szoktuk. Csak bosszantó, ha azzal találkozik az ember, hogy a nyaraló társait lehúzzák és hülyének nézik. Mi még nem utaztunk a Zeusszal, eddig csak az Apollon, Grand Tours, Kalandozás utazási irodákkal. De lehet, hogy jövőre kipróbáljuk.
Üdv itthon, és a fórumon. Kár, hogy a nyaralásodat elrontotta az idegenvezető viselkedése. Igazán megérthetné, hogy nem mindenki szereti a csoportos fakultatív programokat. Drágábbra jön ki a fakultatív, főleg, ha 3-4 tagú család megy a programra. Illetve időhöz kötött.
Szerintem nem tetszett neki, hogy nem az utazási irodával akartok kirándulni.
Az Apollonnal még nem utaztunk, mi eddig a Dias Zeussal mentünk.
Az idegenvezetők nagyon rendesek, aranyosak voltak.
A tájékoztatót délután 5 vagy 6 körül tartották. Metaxával, ouzóval, narancslével fogadtak minket.
Sziasztok !
Megérkeztünk vasárnap Stavrosból. Rekkenő hőség volt, 38-40 °C fok.
Mi csak klímával bírtuk a szobában.
Az odaút nagyon jó tempóban telt, görög idő szerint 8 órára már az apartman előtt álltunk. A szállást 11 körül tudtuk elfoglalni.
Az idegen vezető, Vassilikos már az első kérdésünknél kiütötte nálam a biztosítékot. Vittem magammal kinyomtatott térképet utcanevekkel, megkértem, jelölje be hol van az apartman. Minek az nekem? Ezt még szó nélkül hagytam, de nem szeretem, ha hülyének nézik a nyaralót.
Aztán, kérdeztük, hol van motor kölcsönző, mert mi magunk szoktuk a kirándulásinkat megszervezni. Nem robogóra gondoltunk, hanem valami nagyobb motorra, legalább 125 cm3-re. Közölte, hogy itt nem lehet ilyet találni és egyátalán nem kell itt mászkálni, mert robogóval amúgy sem lehet.
Na erre aztán kinyílt a bicska a zsebenben és közöltem vele, hogy azt majd mi eldöntjük, mit hogyan csinálunk.
A tájékoztatója, amit du. 3-kor tartott az öntömjénezés netovábbja volt, hányingert kaptam tőle. Ennyit az idegen vezetőről.
Egy fakultatív programra fizettünk be, amit meg is bántunk. A kishajós kirándulás volt. Csak a hajókázás miatt választottuk, de utólag már másképpen csinálnám. idegen vezetés nélkül indították el a hajót, hangulat semmi, még zene sem szólt. 50 perc után kiraktak minket egy koszos lakatlan szigeten, szemétkupacok közé, árnyék semmi. Az egész déli hőséget itt szenvedtük végig. Az "ebéd" 2 db nyeszlett virsli volt, egy szelet kenyér és némi paradicsom, uborka. Mindez a 16 EUR-ért.
Végül úgy döntöttünk a nagy hőségre tekintettel, hogy robogót bérelünk és beérjük a szűk környék felfedezésével.
Találtunk gyönyörű öblöket Olympiada után, itt remek strandolós napokat töltöttünk el. Jártunk Asprovaltán, én már régebben nyaraltam itt.
Megnéztük Stavros ófalut, hangulatos vásárlást követtünk el a helyi piacon.
Kérdezzetek bátran, szívesen válaszolok minden kérdésre.
Szia Chelly
Köszönöm kedves szavaidat,nagyon jól estek és én is csak azt
tudom mondani,hogy bátran el lehet indulni kicsi gyerekkel.
Nagyon jól érezte magát és mi boldogok voltunk látván ,hogy
mennyire élvezte a két hét minden percét.
Öröklök annak is,hogy megismerhettünk benneteket és remélem
még találkozunk valahol,de ha lehet akkor megint Görögbe.
#1894832012-06-29 11:55:09 Válasz a #189379. hsz-ra
nincs mit ezért van a fórum
Ha a kicsi bírja a tengert akkor menjetek Thassosra vagy nézzétek akkor meg Nei Porit hátha ott van medencés szállás.
köszi a bókot,lassan kezdem megszokni,hogy egyre inkább a nővérének néznek,mint a szűlő anyjának
amúgy a kapcsolatunk is inkább olyan,mintha a nővére lennék persze csak addig amíg ő ezzel nem él vissza
pont most kérdezték meg kint tőle ki a szígorúbb anya vagy apa??? és ő engem mondott
Mi két éve voltunk Stavroson és semmi baj nem volt a tengerrel. Az Alexandros apartman pedig a jobbik strandhoz van közel, ahol lassan mélyül a víz és nagyon kellemes. Egyébként Sartival nekem az volt a problémám (mindkétszer), hogy ott nagyon felerősödik a szél, délután főleg, de szinte egész nap, és a tenger így sosem nyugodt..persze ez jó is, mert nem unalmas, de azért jó néha csak úgy ringani rajta és nem dobálózni. Kisgyerekes családoknak én Nei Porit ajánlanám..lassan mélyül, finom homokos, tiszta....de persze a tengeri viharok miatt a szemetet bárhol partra veti a víz.
#1893792012-06-28 14:56:38 Válasz a #189376. hsz-ra
Szia Chelly!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Nagyon sokat segítettél.
Megnéztem a képeket, nagyon szuperül sikerültek. Ha nem tudom, hogy a lányoddal voltál nyaralni, azt hittem volna hogy a nővére vagy.
Hát igen tényleg elég Balaton színe van a víznek, sajna. Igazából a medencés apartman miatt akartunk volna oda menni, de inkább másik helyszínt választunk. Thassoson gondolkoztunk még, mert ott már voltunk és gyönyörű a part meg a tenger, csak nincs medence, de azt hiszem, hogy a medence nem ér annyit.
Köszönöm szépen még egyszer!
További szép napot!
#1893762012-06-28 14:04:26 Válasz a #188520. hsz-ra
szia Kálmán!
Nos igen Kálmánék a kis unokájukkal két hétre mentek és a második héten együtt voltunk már az appartmanban.
az ő unokájuk négy éves (imádni való) így bátran mondhatom tényleg lehet menni kis gyerekkel
#1893742012-06-28 13:59:38 Válasz a #189309. hsz-ra
szia larik
hát ez azért sok mindentől függ ha van éjjel egy kis vihar akkor azért előfordulhat hogy koszos lesz a víz meg a part is
de hajnalban jön a traktor és takarít
de sajnos találkoztam bizony csikekkel a homokban,de egyáltalán nem volt vészes meg zavaro nem közvetlenül a víznél vannak
a víz is szép tiszta volt de mikor mi voltunk most júni elején egyáltalán nem volt vihar nagyon meleg volt végig.a víz színe nekem a balatonhoz hasonlított így egy kicsit csalódtam benne sokkal inább élveztem volna egy sarti vagy lefkada színű vizet ahol tényleg égszínkék a tenger.
ha felmész a facebook oldalamra ott a link szerintem az adatlapomon akkor ott megtudod nézni a képeket.
amúgy Stavros nagyon nyugodt kis hely kisgyerekekkel teljesen ideális.
de ha igazán szép tengert akkartok látni akkor Sarti vagy Lefkada ha repülős út akkor corfu Kréta vagy Zhakyntos.
írj nyugodtan ha bármit szeretnél még kérdezni.
ja igen az appartmannal nem volt gond a medence is nagyon klassz a szállás egyszerű de tiszta